Όλοι θα ήθελαν να έχουν ένα φρέσκο, καθαρό χώρο στο σπίτι κάθε μέρα, και ενώ ένα μέρος είναι στο χέρι μας και στο πόσο καθαρίζουμε τους χώρους, υπάρχει τώρα και ένας νέος τρόπος: μπορούμε να βάλουμε κάποια φυτά στο σπίτι για να διατηρήσουν τον αέρα μας καθαρό. Ευτυχώς, η μελέτη Clean Air της NASA μας βοηθά να γνωρίζουμε ποια φυτά είναι αποτελεσματικά.

Οι περιβαλλοντικές τοξίνες είναι σημαντικό να μειώνονται. Με τις τοξίνες που εισέρχονται στο σώμα μας από τον αέρα, ρούχα, τρόφιμα, νερό, καλλυντικά, σαπούνια, σαμπουάν κλπ, δεν γνωρίζουμε σε τι είμαστε εκτεθειμένοι και σε τι κινδύνους θέτουμε τον οργανισμό μας.

Ογδόντα τέσσερις χιλιάδες χημικές ουσίες είναι νόμιμες για το εμπόριο στις ΗΠΑ. Αυτό από μόνο του πρέπει να μας βάζει σε σκέψεις και να μας κάνει να αναρωτηθούμε κάτα πόσο είμαστε ασφαλείς στο ίδιο μας το σπίτι. Μπορεί επίσης κάποια χημική ουσία στον χώρο σας να σας προκαλεί αλλεργίες χωρίς καν να τις αντιλαμβάνεστε.

Ένα πράγμα που πολλοί άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν είναι ότι ειδικά κατά τους χειμερινούς μήνες, ο αέρας στο σπίτι δεν κυκλοφορεί και δεν φιλτράρεται τόσο πολύ και όσο θα έπρεπε. Όταν χρησιμοποιείτε προϊόντα καθαρισμού, δεν καθαρίζεται ολοκληρωτικά τον χώρο με αποτέλεσμα εσείς και η οικογένειά σας, να αναπνέετε αυτόν τον αέρα όλη την ημέρα. Αυτό είναι εν μέρει γιατί είναι τόσο σημαντικό να επιλέξετε όλα τα φυσικά προϊόντα καθαρισμού όσο μπορείτε.

Είτε είστε σε ένα μικρό διαμέρισμα ή ένα μεγάλο σπίτι, η καθαρή ατμόσφαιρα είναι σημαντική. Τα φυτά είναι εξαιρετικά για την αφαίρεση του διοξειδίου του άνθρακα από τον αέρα, αλλά ορισμένα φυτά είναι ακόμα πιο ισχυρά από αυτό και μπορεί να κάνουν σπουδαία δουλειά στη βελτίωση της ποιότητας του αέρα στο σπίτι σας.

Αζαλέες

img_3579

Εάν χρησιμοποιείτε χαμηλής ποιότητας και τοξικά απορρυπαντικά και καθαριστικά στο σπίτι σας, αυτό το φυτό μπορεί να βοηθήσει να φιλτράρει τον αέρα στην κουζίνα σας.


Αγγλικός κισσός

english-ivy-768x511

Η έρευνα διαπίστωσε ότι είναι χρήσιμο για την εξάλειψη αιωρούμενων σωματιδίων. Η ικανότητά του να απορροφά τις καρκινογόνες ουσίες από το παθητικό κάπνισμα είναι ένας σημαντικός λόγος να υπάρχει στο καθιστικό σας. Είναι ευέλικτο, και δεν απαιτεί πολλή συντήρηση.


Σπαθίφυλλο

plt8inspath_wdtpr09smp_pf

Η τέλεια λύση για κάθε χώρο που βάζετε πλυντήριο ή το μπάνιο,  ειδικεύεται  στην απομάκρυνση μούχλας. Το ίδιο το φυτό δεν απαιτεί μεγάλες ποσότητες νερού ή φως για να επιβιώσε.Εκτός από μούχλα, η μονάδα είναι επίσης γνωστή για την αφαίρεση φορμαλδεΰδη και το τριχλωροαιθυλένιο.

Tags : lifestyle
  • Ακολουθήστε μας και στο Facebook:

Eli
Το online περιοδικό ELI, λάτρης της μόδας και της ομορφιάς, είναι κοντά σου από το 2016 και σε εμπνέει να βγάζεις προς τα έξω τον καλύτερό σου εαυτό! Η ομάδα μας αποτελείται από fashionholics και beauty junkies που αγαπάνε να μοιράζονται μαζί σου συμβουλές για το make up, την ομορφιά, και την μόδα! Είμαστε εδώ για να κάνουμε reviews τα τελευταία προϊόντα, να δώσουμε styling tips και οτιδήποτε έχει σχέση με το lifestyle. Σου λύνουμε κάθε απορία και να είσαι σίγουρος-η θα σου απαντήσουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται!