Γειά σας και πάλι αγαπημένοι μου! Όπως καταλάβατε και από τον τίτλο, σήμερα θα σας μιλήσω για ένα ακόμη λόγο που θα πρέπει να σκεφτείτε να κάνετε γιόγκα. Σύμφωνα με μία έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν το 2009, οι άνθρωποι που αποφάσισαν να συμπεριλάβουν την γιόγκα στην καθημερινότητα τους, είδαν θετικά αποτελέσματα και στην ζωή τους μακροχρόνια. Τι εννοώ; Διαβάστε παρακάτω γιατί αυτοι οι άνθρωποι πέτυχαν πιο εύκολα τους στόχους τους σε σχέση με τους άλλους! 

yoga eli.gr

Να ξεκινήσουμε αρχικά από το κυριότερο, είναι πιο συγκεντρωμένοι σε αυτό που θέλουν να πετύχον. Υπάρχουν σήμερα πολλές ασχολίες που μπορεί να μας αποσυντονίζουν και να μας απομακρύνουν από τον στόχο μας. Να θέσουμε τις προτεραιότητες μας σε δεύτερη μοίρα, και να ξεχαστούμε, με αποτέλεσμα να αναβάλλουμε συνεχώς τα σχέδια μας, αυτά που θα μας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων μας. Είναι φυσιολογικό να συμβαίνει αυτό μερικές φορές κατά την διάρκεια της ζωής μας, ωστόσο σε όσους κάνουν γιόκα, αυτό συμβαίνει σε μικρότερο βαθμό κυρίως γιατί έχουν μάθει να είναι πιο συγκεντρωμένοι σε αυτό που θέλουν να κάνουν, και η αυτοπειθαρχία είναι πιο αυξημένη. Να σημειωθεί, ότι με την ενασχόληση αυτή εκτός, από πειθαρχία, κάποιος μπορεί να αποκτήσει και καλύτερη μνήμη και πιο ξεκάθαρη σκέψη κάτω από πιεστικές συνθήκες, καθώς έχουν μάθει να εμποδίζουν εξωτερικούς παράγοντες από το να εισβάλλουν στο μυαλό τους.

Επιπλέον, καταβάλλονται από περισσότερη ενέργεια.Τι σημαίνει αυτό; Είναι απλό, με 15 λεπτά την ημέρα νιώθουν έτοιμη να ξεκινήσουν τις δουλειές τους, σε αντίθεση με άλλους που χρειάζονται 2 καφέδες για να ανοίξουν τα μάτια τους. Είναι σε πολύ καλύτερη φυσική κατάσταση, και όπως είναι γνωστό, η φυσική κατάσταση επιρεάζει την ψυχολογία μας, άρα και τις αποφάσεις που παίρνουμε, οι οποίες είτε θα μας οδηγήσουν εκεί που θέλουμε, είτε θα μας απομακρύνουν από τον αρχικό μας στόχο. Σε συνδυασμό με την σωστή φυσική κατάσταση, αυξάνουν την ικανότητα να βρισκόμασε σε εγρήγορση, να σκεφτόμαστε θετικά, και να είμαστε πιο ευλίγιστοι, μεταφορικά και κυριολεκτικά.

yoga-flow-beginners

Όσοι ασχολούνται υπομονετικά με την γιόγκα, κερδίζουν ακριβώς αυτό, την υπομονή και την αρετή της ευγένειας. Όπως και καθετί σπουδαίο θέλει χρόνο και αφοσίωση, έτσι και η γιόγκα. Δεν μπορεί κάποιος να περιμένει να είναι ειδικός σε αυτή από την μία μέρα στην άλλη. Έτσι, με το να είναι υπομονετικός, θα μάθει να δείχνει την ίδια συμπεριφορά και στις υπόλοιπες ασχολίες, έτσι θα έχει πιο θετικά αποτελέσματα στην εργασία του.

Οι διάφορες ασκήσεις αναπνοής προσφέρουν μία αίσθηση ολοκλήρωσης και ηρεμίας, οπότε η προσωπική ευτυχία θα αντανκλάται και στις σχέσεις με τους άλλους.

Ο καθένας μας θέλει να περιβάλλεται από θετικούς χαμογελαστούς ανθρώπους, που ξέρουν να συμπεριφέρονται σωστά και εφαρμόζουν τους κανόνες του σαβουάρ βίβρ με τον καλύτερο τρόπο. Αυτοί είναι και οι άνθρωποι που πετυχαίνουν και στις συνεντεύξεις δουλειάς και κερδίζουν το ενδιαφέρον του εργοδότη.Συνεχίζοντας, όπως είναι λογικό η πρακτική της γιόγκα μας δίνει τα κατάλληλα εφόδια για να αντιμετωπίζουμε το στρες και τις καθημερινές δυσκολίες καλύτερα. Οι γιόγκις (έτσι αποφασίστηκε να ονομάσουν όσουν κάνουν γιόγκα) δεν αγχώνονται τόσο εύκολα, και έχουν μάθει να χειρίζονται τις κρίσεις πανικού, εάν πάσχουν από κάτι τέτοιο.Πολλοί ψυχολόγοι και θεραπευτές προτείνουν σε όλους όσους δυσκολεύονται να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους και αγχώνονται με το παραμικρό να δοκιμάσουν διάφορες ασκήσεις γιόγκα, ακόμα και στο σπίτι τους μόνοι τους, χωρίς κάποια ειδική καθοδήγηση, γιατί είναι κάτι που ο καθένας μας μπορεί να κάνει. Με αυτό το τρόπο ενεργοποιούν το παρασυμπαθητικό νευρικό σύστημα, με αποτέλεσμα να ελέχουν ευκολότερα τα συναισθήματα και τις σκέψεις τους, και να κοιμούνται πιο γρήγορα.

γιογκα

Η γιόγκα είναι ένα είδος γυμναστικής με χαμηλή επιρροή στο σώμα μας, κάτι που προτείνεται για όσους πάσχουν από χρονικά νοσήματα, όπως ο διαβήτης, η υψηλή πίεση του αίματος και διάφορα καρδιακά νοσήματα. Επίσης, οι γιόγκις έχουν το σωστό βάρος, καθώς ο μεταβολισμός τους είναι στα καλύτερα του και οι ορμόνες τους ρυθμίζονται πιο εύκολα, και έτσι αρρωσταίνουν γενικά σπάνια, έχοντας αναπτύξει ένα πιο δυνατό ανασοποιητικό σύστημα, όπως έδειξε και η έρευνα που διεξήγαν οι φοιτητές στο Πανεπιστήμιο του Campridge το 2013΄.

Να μην ξεχάσουμε επίσης, ότι η γιόγκα μας κάνει πιο παραγωγικούς! Αυτό δεν χρειαζόμαστε για να βάλουμε ένα πρόγραμμα στον εαυτό μας και να εργαστούμε έξυπνα και σκληρά για να πραγματοποιήσουμε τα όνειρα μας; Η παραγωγικότητα είναι ένα must προσόν. Γενικά, ένας υγιής εργαζόμενος, είναι ένας αποτελεσματικός εργαζόμενος.Τα χαμηλά επίπεδα του στρες, η ξεκάθαρη σκέψη, η ηρεμία αλλά και η αφύπνιση είναι φυσικό να ανεβάσουν ψηλά το πήχη και να μας θεωρούν ανταγωνιστές. Ο Mark Bertolini, πρόεδρος της εταιρείας Aetna, έχει κάνει διαθέσιμη την γιόγκα σε όλους τους εργαζόμενους του, γιατί πολύ απλά γνωρίζει πως να αυξήσει την παραγωγικότητα της επιχείρησης του.

Τέλος, οι yoga lovers έχουν επίγνωση του εαυτού τους και των ικανοτήτων τους, με αποτέλεσμα να μην υπερβαίνουν τα όρια τους και να μην υποτιμούν η υπερεκτιμούν αυτά που μπορούν να κάνουν. Γνώθι σαυτόν, έλεγε πολύ σωστά ο Σωκράτης, γιατί σαφώς ήξερε την σπουδαιότητα αυτή της φράσης.

 

  • Ακολουθήστε μας και στο Facebook:

Eli
Το online περιοδικό ELI, λάτρης της μόδας και της ομορφιάς, είναι κοντά σου από το 2016 και σε εμπνέει να βγάζεις προς τα έξω τον καλύτερό σου εαυτό! Η ομάδα μας αποτελείται από fashionholics και beauty junkies που αγαπάνε να μοιράζονται μαζί σου συμβουλές για το make up, την ομορφιά, και την μόδα! Είμαστε εδώ για να κάνουμε reviews τα τελευταία προϊόντα, να δώσουμε styling tips και οτιδήποτε έχει σχέση με το lifestyle. Σου λύνουμε κάθε απορία και να είσαι σίγουρος-η θα σου απαντήσουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται!