Αν είσαι από 16 έως 25 χρονών, τότε αυτό είναι για σένα. Οι περισσότετοι άνθρωποι που εθίζονται στο αλκοόλ, δεν ξύπνησαν μία μέρα και αποφάσισαν να πιούν. Αυτό συνέβη με τον καιρό, και μία τέτοια συνήθεια θέλει χρόνο για να αποκτηθεί, όπως και όλες οι χημικές εξαρτήσεις. Σε μερικούς ανθρώπους μπορεί απλά να συμβεί πιο γρήγορα από άλλους.

Σε αυτές τις ηλικίες, το σώμα σου δεν έχει ολοκληρώσει πλήρως την ανάπτυξη, οπότε οι επιδράσεις του αλκοόλ και διάφορων ουσιών θα φανούν στην πορεία.  Μερικοί κίνδυνοι της υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ είναι οι παρακάτω:

  • Καρκίνος του φάρυγγα
  • Ψυχολογικές διαταραχές, όπως κατάθλιψη και τάσεις αυτοκτονίας
  • Καρδιακά νοσήματα 
  • Κίρρωση (η συνέπεια της χρονικής ηπατικής νόσου)

Πώς μπορείς να καταλάβεις αν εσύ η ένα αγαπημένο σου πρόσωπο κινδυνεύει; Μπορείς να διαβάσεις τα παρακάτω σημάδια, και να πάρεις τα κατάλληλα μέτρα.

1. Η απόδοση στο σχολείο/δουλειά πέφτει συνεχώς.

bad_habits_at_work_crop380w

2. Απότομες αλλαγές στην συμπεριφορά.

Moodswing4

3. Αλλαγές στον χαρακτήρα.

28_2015-06-10

4. Λες ψέματα.

87_2015-06-10

5. Αλλάζεις τις παρέες σου.

6. Δεν έχεις όρεξη για δραστηριότητες ή χόμπι.

extracurricular

7. Παραμελείς την εμφάνιση σου.

5_maxresdefault

8. Διαφωνίες με τα πρόσωπα της οικογένειας και τους φίλους σου.

o-TEENS-AND-PARENTS-facebook

9. Αυτό που σκέφτεσαι τις περισσότερες ώρες είναι τον εθισμό σου.

Alcohol-Addiction

  • Ακολουθήστε μας και στο Facebook:

Eli
Το online περιοδικό ELI, λάτρης της μόδας και της ομορφιάς, είναι κοντά σου από το 2016 και σε εμπνέει να βγάζεις προς τα έξω τον καλύτερό σου εαυτό! Η ομάδα μας αποτελείται από fashionholics και beauty junkies που αγαπάνε να μοιράζονται μαζί σου συμβουλές για το make up, την ομορφιά, και την μόδα! Είμαστε εδώ για να κάνουμε reviews τα τελευταία προϊόντα, να δώσουμε styling tips και οτιδήποτε έχει σχέση με το lifestyle. Σου λύνουμε κάθε απορία και να είσαι σίγουρος-η θα σου απαντήσουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται!