Παιδιά της νύχτας, ενωθείτε! Σας έχουμε καλά νέα για όσους το πρόγραμμα ύπνου είναι παρόμοιο με ενός βαμπίρ. Έχουν κάνει την μέρα νύχτα και το αντίστροφο! Πρόσφατα αποδείχθηκε και επιστημονικώς ότι όσοι ανήκουν σε αυτή την κατηγορία τείνουν να έχουν υψηλό δείκτη νοημοσύνης και ιδιαίτερη αναπτυγμένη φαντασία.

large (71)

Ο καφές βοηθάει! Ο καφές το πρωί είναι συνδεδεμένος με την παραγωγικότητα, την προσπάθεια να μείνουμε ξύπνιοι, να ολοκληρώσουμε εργασίες και να είμαστε γενικά αποδοτικοί. Όσοι λοιπόν σηκώνονται από το κρεβάτι αργά χρειάζονται τουλάχιστον δύο κούπες καφέ για να προσαρμοστούν και να είναι συγκεντρωμένοι στις εργασίες τους!

large (72)

Τείνουν να ξενυχτάνε και να αντέχουν πιο εύκολα από άλλους, που σημαίνει ότι είναι πιο εύκολο γι’αυτούς να παραμείνουν αφοσιωμένοι και να τελειώνουν τις δουλειές τους πιο γρήγορα χωρίς σημάδια κούρασης και εξάντλησης. (Την επόμενη μέρα εννοείται οι μαύροι κύκλοι θα είναι τόσο έντονοι που άνετα θα τους χαρακτήριζες ρακούν!) Γι’αυτούς όμως αξίζει και αυτός ο τρόπος εργασίας και διαχείρισης του χρόνου.

large (73)

Στην έρευνα που πραγματοποιήθηκε, οι άνθρωποι που ξυπνάνε αργά έδειξαν ότι είχαν πιο χαμηλά επίπεδα στρες. Γενικά, η διάθεση τους κατά την διάρκεια της ημέρας ήταν πολύ καλύτερη και μπορούσαν να προσαρμοστούν πιο εύκολα και σε απρόσμενες καταστάσεις χωρίς να χάσουν την ψυχραιμία τους.

large (74)

Ο καθηγητής Martin Sale, στο πανεπιστήμιο της Adelaide δημοσίευσε ένα άρθρο με τίτλο ‘Ο εγκέφαλος λειτουργεί περισσότερο την νύχτα.‘  Έδειξε ότι ο ανθρώπινος νους έχει την δυνατότητα να απομνημονεύει πιο γρήγορα πληροφορίες τις νυχτερινές ώρες και να μαθαίνει περισσότερα.

  • Ακολουθήστε μας και στο Facebook:

Eli
Το online περιοδικό ELI, λάτρης της μόδας και της ομορφιάς, είναι κοντά σου από το 2016 και σε εμπνέει να βγάζεις προς τα έξω τον καλύτερό σου εαυτό! Η ομάδα μας αποτελείται από fashionholics και beauty junkies που αγαπάνε να μοιράζονται μαζί σου συμβουλές για το make up, την ομορφιά, και την μόδα! Είμαστε εδώ για να κάνουμε reviews τα τελευταία προϊόντα, να δώσουμε styling tips και οτιδήποτε έχει σχέση με το lifestyle. Σου λύνουμε κάθε απορία και να είσαι σίγουρος-η θα σου απαντήσουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται!