Οι beauty bloggers λατρεύουν τα κορεάτικα καλλυντικά!

Τα κορεάτικα καλλυντικά έχουν μπει για τα καλά στην ρουτίνα ομορφιάς για πολλές beauty bloggers, ακόμα και στην Ελλάδα. Η αρχή έγινε από τις μάσκες προσώπου που άρχισαν να κυκλοφορούν και εκτός Κορέας, και αγαπήθηκαν ιδιαίτερα για πολλούς λόγους. Ένας από τους κυριότερους ήταν η εμφάνιση της συσκευασίας, που κυριολεκτικά μπορεί να θεωρηθεί ό,τι πιο χαριτωμένο!

Αργότερα, εκτός από τις μάσκες προσώπου, άρχισαν να γίνονται γνωστές και διάφορες BB κρέμες, αλλά και αρώματα που η συσκευασία τους έμοιαζε με…ντομάτα. Τα καλλυντικά γίνονται σταδιακά, μαζί με τα αυτοκίνητα και τις ηλεκτρονικές συσκευές, όλο και πιο γνωστά και οι εξαγωγές αυξάνονται μηνιαία, ενισχύοντας την τοπική οικονομία.

Εξάπλωση κορεάτικων καλλυντικών σε όλο τον κόσμο!

Η Κορέα πάντα επεδίωκε εξάλλου την εξάπλωση της κουλτούρας και τώρα με τα καλλυντικά τα καταφέρνει άψογα, και με την βοήθεια κάποιου που δεν θα περιμένατε…της κορεάτικης κυβέρνησης, η οποία ενισχύει τις εταιρείες καλλυντικών με όποιο τρόπο.


Δες τα πιο φθηνά αλλά αποτελεσματικά καλλυντικά.


Αυτή τη στιγμή, υπάρχουν περίπου 1.800 με 2.000 μάρκες ομορφιάς στη Νότια Κορέα, ένας τεράστιος αριθμός για μια χώρα τόσο μικρή. Η βιομηχανία ομορφιάς που δημιουργήθηκε αρχικώς λόγω της ζήτησης από τις γυναίκες της Κορέας, που ακολουθούν μία από τις πιο εκτεταμένες ρουτίνες περιποίησης του δέρματος στον κόσμο, που συσσωρεύονται από 10 έως 18 προϊόντα την ημέρα. Όμως, σε αυτό το σημείο, η εγχώρια αγορά είναι υπερπλήρης.

Βοήθεια από την κορεάτικη κυβέρνηση!

Πολλές εταιρείες ομορφιάς στην Κορέα άρχισαν να γίνονται γνωστές πρώτα στην Κίνα και το Χονγκ Κονγκ και, όλο και περισσότερο, στις Η.Π.Α. – και η κυβέρνηση παρενέβη για να βοηθήσει. Έχει στενή σχέση με τη Διεθνή Ένωση Κορεάτικου Εμπορίου (ΚΟΙΤΑ), μια μη κερδοσκοπική ομάδα που βοηθά τις μικρές έως μεσαίου μεγέθους εταιρείες της Κορέας να εξάγει στις ΗΠΑ. Η κυβέρνηση ασχολήθηκε με την τιμολόγηση, το ποσό των αποθεμάτων που πρέπει να πρέπει να πουλήσει στις ΗΠΑ, και πώς να συσκευάζουν τα προϊόντα τους ώστε να ελκύουν τους αγοραστές του εξωτερικού.


Μυστικά για τα καλλυντικά MAC εδώ!


Εκκρίσεις…σαλιγκαριού;

Σκόνη μαργαριταριών, εκκρίσεις σαλιγκαριού και εκχύλισμα αστερία…όλα αυτά μπορεί να σας φαίνονται περίεργα, αλλά είναι συστατικά που οι Κορεάτικες εταιρείες χρησιμοποιούν για τα καλλυντικά τους, και χαρίζουν λάμψη στο δέρμα σας.

K-beauty….όπως k-pop.

Αυτά τα φυσικά συστατικά – μαζί με δηλητήριο της μέλισσας, το μπαμπού, φύκια και τα μανιτάρια Tremella,- τροφοδοτούν τις πωλήσεις των προϊόντων περιποίησης και καλλυντικών που εισάγονται από τη Νότια Κορέα. Συλλογικά ονομάζονται Κ-beauty.

Γιατί αυτά τα προϊόντα είναι τόσο δημοφιλείς;

Για αρχή, τα συστατικά τους έχουν χρησιμοποιηθεί από καιρό στην ασιατική κουλτούρα, αλλά ήταν σχετικά ανήκουστα στις ΗΠΑ μέχρι τα τελευταία χρόνια. (Έχουν κερδίσει διθυραμβικές κριτικές σε blogs ομορφιάς και σε περιοδικά.) Τα social media έχουν βοηθήσει να προωθήσουν την Κ-Ομορφιά και να ανθήσει στο εξωτερικό.

Σε όλη την πρωτεύουσα της Νότιας Κορέας, Σεούλ, υπάρχουν στις βιτρίνες μάσκες με αυγά, οροί τρούφας, και είναι τόσο μοναδικά όσο και τα προϊόντα τους.

Αλλά δεν υπάρχει καμία ανάγκη να ταξιδέψετε εκεί για να ψωνίσετε τα προϊόντα στα καταστήματα. Όλο και περισσότεροι δυτικοί λιανοπωλητές ασχολούνται με το Κορεάτικο εμπόριο και έχουν επωφεληθεί απίστευτα.

Η K-Beauty, που δίνει τεράστια έμφαση στην περιποίηση της επιδερμίδας και στα αποτελεσματικά φυσικά συστατικά, στοχεύουν την υγεία και την ομορφιά, τα οποία όλα είναι στον πυρήνα της αποστολής τους.

Όλα τα ηλεκτρονικά καταστήματα κορεάτικων καλλυντικών υποστηρίζουν:

Μέχρι στιγμής, οι πελάτες έχουν δώσει πολύ καλό feedback και οι πωλήσεις έχουν ξεπεράσει τις αρχικές προσδοκίες μας.

Ένα πράγμα που έρχεται συχνά σε σύγκρουση σχετικά με την  Κ-ομορφιά είναι το πολιτιστικό ζήτημα που τίθεται εδώ. Είναι εντάξει να υιοθετούμε τις παραδόσεις ολόκληρου πολιτισμού ως παγκόσμια τάση;

Μία από τις πιο γνωστές εταιρείες που θέλουμε να σας δείξουμε είναι η Peach & Lily που σας φέρνει την υψηλότερη ποιότητα κορεατικών προϊόντων ομορφιάς και τις τελευταίες τάσεις K-ομορφιάς και τις καινοτομίες.

TOP 2 εταιρείες κορεάτικων καλλυντικών

#1 Peach & Lily καλλυντικά

Ο ιδρυτής και επικεφαλής επιμελητής, η Alicia Yoon ταξιδεύει στην Κορέα μηνιαίως για να περπατήσει στους δρόμους, να μιλήσει στους ντόπιους και να συναντηθεί με κορυφαία εργαστήρια για να συζητήσουν τα νεότερα προϊόντα κορεατικής φροντίδας δέρματος και τις επιστημονικές εξελίξεις.

Μια εξαιρετικά αυστηρή διαδικασία επεξεργασίας σημαίνει ότι μόνο το 5% των προϊόντων που δοκιμάζουμε γίνονται αποδεκτά. Εάν έχουμε επιμεληθεί ένα προϊόν, μπορείτε να εμπιστευτείτε ότι πιστεύουμε σε αυτό και ότι είναι αποτελεσματικό. Η κορεατική βιομηχανία περιποίησης ομορφιάς γιορτάζεται σε όλο τον κόσμο για την καινοτομία με γρήγορο ρυθμό, μοναδικά, φυσικά συστατικά και, φυσικά, αποτελεσματικά αποτελέσματα.

 

Μπορείς να δεις τα καλλυντικά τους εδώ: Peach & Lily 

#2 SOKO GLAM καλλυντικά

Ξεκίνησε το 2012 από την Charlotte, η οποία είχε ως φιλοσοφία να μην καλύπτει τις ατέλειες στο πρόσωπο, αλλά να αντιμετωπίζει τα προβλήματα της επιδερμίδας με την χρήση Κορεάτικων συστατικών και παραδοσιακών συνταγών.

Οι φίλοι της και οι γνωστοί άρχισαν να της ζητάνε όλο και περισσότερο συμβουλές και σπιτικές κρέμες, που η ίδια αποφάσισε να ξεκινήσει την δική της εταιρεία, για να κάνει επάγγελμα το πάθος της. Μοιράζεται τις γνώσεις της με όλους και κρατάει στενή επαφή με όλους τους πελάτες, εξυπηρετώντας τον καθένα προσωπικά. Η Κορεάτικη ευγένεια στα μεγαλεία της!

 

Μπορείς να δεις τα καλλυντικά τους εδώ: Soko Glam

Τα καλύτερα Κορεάτικα καλλυντικά που θα κάνουν θαύματα στην επιδερμίδα σου σύμφωνα με Beauty Bloggers:

1. Καθαριστικό προσώπου ( & Ντεμακιγιάζ )

  

Ο διπλός καθαρισμός συνιστάται στην Κορέα για πολλούς καλούς. Έχετε πλένει ποτέ το πρόσωπό σας και στη συνέχεια σκουπίζεστε και καταλαβαίνετε ότι υπάρχουν υπολλείματα μακιγιάζ; Ο διπλός καθαρισμός διασφαλίζει ότι αυτό δεν συμβαίνει.

 1. Το πρώτο βήμα καθαρισμού αφαιρεί το μακιγιάζ σας από το δέρμα σας.
 2. Το δεύτερο βήμα καθαρίζει βαθιά για να βεβαιωθείτε ότι το δέρμα σας είναι προετοιμασμένο ώστε τα παρακάτω προϊόντα στη ρουτίνα φροντίδας του δέρματός σας να απορροφηθούν πλήρως και να δράσουν αποτελεσματικά.

Χρησιμοποιώ τα μαντηλάκια αφαίρεσης μακιγιάζ ως το πρώτο βήμα. Θεωρώ ότι τα κανονικά καθαριστικά με αφρό είναι πολύ σκληρά για το δέρμα μου, ειδικά το χειμώνα, ενώ τα καθαριστικά αυτά δεν κάνουν το δέρμα μου λιπαρό, καθαρίζουν βαθιά χωρίς, αφήνοντας το απαλό.

2. Τόνερ προσώπου

Τα κορεάτικα τόνερ είναι πιο ήπια και απαλά για το πρόσωπο σε σύγκριση με αυτά που υπάρχουν στις δυτικές χώρες. Ένα ακόμη θετικό είναι ότι δεν χαλάνε το PH του δέρματος, το οποία ιδανικά πρέπει να είναι 5.5 . Είναι σημαντικό να χρησιμοποιείς τόνερ για να προετοιμάζεις το δέρμα σου για το επόμενη βήμα, είτε αυτό είναι κρέμα ματιών ή μία κρέμα BB. Τα δύο αυτά τόνερ μυρίζουν υπέροχα, και είναι σαν αρώματα για το πρόσωπο!

3.Μάσκα προσώπου

Ανάλογα με τις ανάγκες του προσώπου σου, επέλεξε να χρησιμοποιήσεις μάσκα προσώπου μία, δύο ή ακόμα και τρεις φορές την εβδομάδα. Οι παραπάνω μάσκες θα κάνουν θαύματα στο πρόσωπο, ειδικά αν έχεις λιπαρό δέρμα. Είναι πολύ χαριτωμένα, ένας ακόμη λόγος να τα επιλέξετε!

4. Σέρουμ προσώπου

Τα κορεάτικα σέρουμ είναι τοπ, και επιλέγονται από όλες τις beauty bloggers. Τα παραπάνω τέσσερα σέρουμ είναι τα καλύτερα και τα πιο αποτελεσματικά, ανεξαρτήτως τον τύπο δέρματος. Κάτι σημαντικό επίσης είναι ότι τα κορεάτικα σέρουμ προσώπου δεν δημιουργούν ερεθισμούς, κοκκινίλες, ή σπυράκια. Μπορείτε να τα εμπιστευτείτε χωρίς να φοβηθείτε τίποτα.

5. Κρέμα ματιών

Την συγκεκριμένη κορεάτικη κρέμα ματιών μπορείτε να την χρησιμοποιείτε χωρίς δισταγμό γιατί θα κάνει το βλέμμα σας πιο ξεκούραστο, και δεν θα προκαλέσει ερεθισμούς. Ιδανικό για όσες γυναίκες έχουν λεπτές ρυτίδες γύρω από τα μάτια, αλλά και για όσες θέλουν να προλάβουν τις γραμμές πριν εμφανιστούν. Κατάλληλο για πρωί και βράδυ.

6. Ενυδατική κρέμα προσώπου

Από την ίδια κορεάτικη εταιρεία, innisfree, η ενυδατική κρέμα προσώπου τους μυρίζει πρώτον καταπληκτικά, και κάνει θαύματα για τις λιπαρές επιδερμίδες. Όσες κοπέλες έχουν έντονη λιπαρότητα και θεωρούν ότι δεν πρέπει να συμπεριλάβουν την ενυδατική στην ρουτίνα ομορφιάς τους, κάνουν μεγάλο λάθος. Η innisfree ενυδατική κρέμα αφήνει το δέρμα λαμπερό, και ενυδατωμένο χωρίς να βαραίνει την επιδερμίδα, καθώς η σύνθεση της είναι ελαφριά, και με 100% φυσικά συστατικά.

7. Κορεάτικη αντηλιακή κρέμα προσώπου

Ένα αποτελεσματικό αντηλιακό προσώπου, σε μία υπέροχη ροζ συσκευασία που θα λατρέψετε. Η συγκεκριμένη αντηλιακή κρέμα προσώπου ήταν nr #1 στις πωλήσεις στο Amazon στην κατηγορία αντηλιακών.

Τα πιο χαριτωμένα και περίεργα καλλυντικά!

1.Lip gloss

2. Αφρώδης καθαρισμός

3.Πούδρα προσώπου

4. Ενυδάτωση χειλιών

5. Μάσκα προσώπου

6. Eyeliner 

7.Κρέμα χεριών

8. Setting spray για το πρόσωπο

9.Κρέμα για μείωση των πόρων 

10. Pokemon ενυδατική μάσκα προσώπου και κρέμες χεριών

 

 

 

Καθημερινή Ρουτίνα ομορφιάς των γυναικών στην Κορέα

 1. Πρώτος καθαρισμός που ξεκινάει με το ντεμακιγιάζ ματιών.
 2. Αφαίρεση υπόλοιπου μακιγιάζ ήπιο καθαριστικό
 3. Δεύτερος καθαρισμός για βαθύτερο καθαρισμό των υπολειμμάτων και των πόρων.
 4. Βάζουν κρέμα ματιών πρωί και βράδυ, και κάνουν απαλό μασάζ στα μάτια με το τέταρτο δάχτυλο για μερικά λεπτά κρατώντας τα μάτια κλειστά.
 5. Ενυδατώνουν τα χείλια. Αυτό το βήμα προσθέτει λάμψη, χωρίς ουσιαστικά να χρησιμοποιήσετε καλλυντικά στο πρόσωπό σας.
 6. Και το σημαντικότερο που δεν ξεχνάνε ποτέ, η ενυδάτωση όλου του προσώπου αλλά και στο λαιμό και το απαλό μασάζ.

Εβδομαδιαία ρουτίνα ομορφιάς

 1. Η απολέπιση είναι απαραίτητη για την υγεία του προσώπου, και στην Κορέα οι γυναίκες φροντίζουν δύο φορές την εβδομάδα να κάνουν scrub. Στην αρχή η απολέπιση δεν αφήνει το δέρμα λαμπερό και απαλό, αλλά μετά από μερικές ώρες αρχίζει και δείχνει πολύ φωτεινό και καθαρό. Να θυμάστε ότι η καθημερινή απολέπιση βλάπτει την επιδερμίδα.
 2. Μάσκα προσώπου ανάλογα με τις ανάγκες κάθε επιδερμίδας. Υπάρχουν μάσκες για απαλότητα, ακμή, ενυδάτωση ή για λεπτές ρυτίδες γύρω από τα μάτια και στόμα.

Ποιές είναι οι πιο σπουδαίες κορεάτικες τάσεις ομορφιάς αυτή την χρονιά;

 • Όσον αφορά την βάση για το make up, έχουν απομακρύνει από την ρουτίνα τους το υγρό foundation και προτιμούν τα cushion, αυτά που είναι σε στερεή μορφή δηλαδή και τα απλώνεις με ένα ειδικό εργαλείο που έχει κάθε συσκευασία. Αυτή την τεχνική την υιοθέτησε και ο οίκος μόδας Dior στα νέα του foundations.
 • Το serum για το πρόσωπο αντικατέστησε την βαριά σύνθεση της ενυδατικής κρέμας φέτος το καλοκαίρι.
 • Όσο πιο χαριτωμένο…τόσο το καλύτερο στις συσκευασίες!
 • Οι μάσκες ματιών έχουν αγαπηθεί ιδιαίτερα, αλλά φέτος είναι must για όλες τις γυναίκες.

Η πιο ΠΕΡΙΕΡΓΗ τάση είναι η παρακάτω! Πρόκειται για μάσκα καθαρισμού πόρων, bubblemask.

Περίεργες κορεάτικες μάσκες με animal prints, volume 2 (μάσκες ενυδάτωσης)

Μάσκα γάτας

Μάσκα Μαϊμού

Μάσκα Πάντα

Μάσκα αγελάδας

Μάσκα σκύλου

 

 

 • Ακολουθήστε μας και στο Facebook:

Eli
Το online περιοδικό ELI, λάτρης της μόδας και της ομορφιάς, είναι κοντά σου από το 2016 και σε εμπνέει να βγάζεις προς τα έξω τον καλύτερό σου εαυτό! Η ομάδα μας αποτελείται από fashionholics και beauty junkies που αγαπάνε να μοιράζονται μαζί σου συμβουλές για το make up, την ομορφιά, και την μόδα! Είμαστε εδώ για να κάνουμε reviews τα τελευταία προϊόντα, να δώσουμε styling tips και οτιδήποτε έχει σχέση με το lifestyle. Σου λύνουμε κάθε απορία και να είσαι σίγουρος-η θα σου απαντήσουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται!

Leave a Response