Η φροντίδα των φρυδιών είναι σημαντικό κομμάτι της ρουτίνας μας, και η μόδα επιτάσσει πυκνά και γεμάτα φρύδια. Τα βλέπεις και εσύ εξάλλου σε όλα τα περιοδικά και τις celebrity, και έχει γίνει η τάση της χρονιάς, όσο πιο φαρδύ, τόσο πιο μοδάτο. Το στυλ των 80s κάνει μεγάλο comeback!

Αν θέλεις και εσύ να αποκτήσεις γεμάτα και πυκνά φρύδια, ακολούθησε τις παρακάτω συμβουλές!

Αρχικά, υπάρχουν μερικά φρύδια που απαιτούν περισσότερο καθάρισμα από πάνω και όχι από κάτω. Η απόσταση του φρυδιού από το μάτι πρέπει να είναι όσο η ίριδα του ματιού. Κάποια φρύδια δηλαδή είναι πιο ψηλά από κάποια άλλα, οπότε αυτά δεν τα πειράζουμε στο κάτω μέρος τους.

Που θα είναι η αρχή των φρυδιών;

Θα πάρεις ένα χάρακα ή ξυλάκι και το κολλάς στο ρινικό ιστό, και θα καταλάβεις από που πρέπει να ξεκινάει το φρύδι σου. Βάζεις ένα σημαδάκι, και αν σου λείπουν τριχούλες, τότε μπορείς να χρησιμοποιήσεις το μολύβι σου για να γεμίσεις τα κενά. Να θυμάσαι ότι αν δεν ξεκινάει από το ρινικό ιστό το φρύδι, μπορεί να δημιουργήσει μεγάλη απόσταση ανάμεσα στα φρύδια σου.

Που θα τελειώσουν τα φρύδια;

Το τέλος του φρυδιού: Βάζουμε έναν χάρακα ή ξυλάκι, το οποίο κολλάς στο ρινικό ιστό, κάνε μία νοητή ευθεία μύτη, εκεί που τελειώνει η εξωτερική γωνία του ματιού σου. Τώρα που έχεις το κατάλληλο περίγραμμα, πως το σχεδιάζεις;

Θέλεις να μην είναι τόσο γραμμικό, και απλά καθάρισε με την φορά της τρίχας από πάνω. Χρησιμοποίησε ένα άσπρο μολύβι για να κάνεις το περίγραμμα και να μην ξεφύγεις όταν βγάζεις τα φρύδια σου. Κάνε ένα απαλό τόξο, χωρίς έντονη γωνία, για πιο έντονο και κοριτσίστικο βλέμμα.

Πώς επιλέγεις το σωστό τσιμπιδάκι;

Δεν χρειάζεται να πηγαίνεις στο φαρμακείο. Πρέπει να κοιτάξεις στις εταιρείες καλλυντικών, οι οποίες ασχολούνται επαγγελματικά με τα φρύδια και εξειδικεύονται πάνω σε αυτά, και έχουν ολόκληρες σειρές και μεγάλη γκάμα, από την οποία μπορείς να διαλέξεις.

Θέλεις να είναι λοξό, και όχι στρογγυλό, γιατί αυτό δεν θα πιάνει μία μία τις τρίχες, αλλά αντίθετα θα πιάνεις ολόκληρη τούφα. Πρέπει επίσης να έχει λεπτές λεπίδες, για να έχεις περισσότερο έλεγχο και να βλέπεις πιο προσεχτικά τις λεπτομέρειες.


TIP: Γενικά, είναι σημαντικό να θυμάσαι ότι το χρώμα των φρυδιών σου πρέπει να είναι δύο τόνους πιο σκούρο ή ανοιχτό από το χρώμα των μαλλιών σου. Το ίδιο ισχύει και για το μολύβι που χρησιμοποιείς για να σχεδιάσεις και να γεμίσεις το περίγραμμα.


Τι να κάνεις πριν βγάλεις τα φρύδια σου:

  1. Το τσιμπιδάκι σου πρέπει να είναι καθαρό, και να το διατηρείς μακριά από τα καλλυντικά σου.
  2. Η επιδερμίδα κοντά στα φρύδια σου πρέπει να είναι καθαρή, και ενυδατωμένη.
  3. Το μολύβι που θα χρησιμοποιήσεις πρέπει να είναι καλά ξυσμένο.
  4. Αντί για μολύβι, μπορείς να επιχειρήσεις να γεμίσεις τα φρύδια σου με σκιά.

 

Ημιμόνιμο τατουάζ φρυδιών τρίχα τρίχα-Microblading

Πλέον, δεν χρειάζεται να κουρεύεις τα φρύδια σου, γιατί ο σκοπός είναι να φανούν τα φρύδια σου πυκνά και φυσικά. Να θυμάσαι: Όσο πιο φυσικά, τόσο πιο ωραία, τόσο πιο σύγχρονα! Για να το καταφέρεις αυτό, μπορείς να χρησιμοποιήσεις την μέθοδο που λέγεται microblading.

Η διαδικασία Microblading

Ναι, το microblading περιλαμβάνει ένα αιχμηρό αντικείμενο, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα νιώσεις πόνο κατά την διάρκεια της διαδικασίας του ημιμόνιμου τατουάζ. Δεν υπάρχει κάποιο μηχάνισμα στο οποίο εμπλέκεται- αντίθετα, οι πιστοποιημένοι ειδικοί χρησιμοποιούν ένα χειροκίνητο εργαλείο με μια μικροσκοπική λεπτή, η οποία χαράζει και προσθέτει το χρώμα κάτω από το δέρμα, ώστε να μιμηθεί την εμφάνιση φυσικών τριχών.

Είναι πολύ φυσικό, αλλά δεν διαρκεί για πάντα, γεγονός που το καθιστά ιδανικό για κάποια γυναίκα που δεν θέλει να δεσμευτεί μόνιμα με την εμφάνιση των φρυδιών της.

Το ημιμόνιμο τατουάζ φρυδιών είναι η λύση για πολλές γυναίκες που υπερ-χρησιμοποιήσαν το τσιμπιδάκι και θέλουν να επαναφέρουν την φυσική εμφάνιση στα φρύδια, και γενικά στο πρόσωπό τους. Μην χάσετε λοιπόν την ελπίδα σας αν έχετε λεπτά και σχεδόν ανύπαρκτα φρύδια.

Διάρκεια και Χρονικό αποτέλεσμα

Η διαδικασία διαρκεί από τέσσερις έως έξι εβδομάδες μετά την αρχική συνεδρία, και συνολικά, θα διατηρηθεί στο δέρμα σου για ένα μέχρι 3 χρόνια. Ο χρόνος ανάρρωσης των φρυδιών με την διαδικασία microblading θα ποικίλει, αλλά περίπου μετά από μία εβδομάδα θα δεις το τέλειο σχήμα στα φύδια σου και ομοιόμορφα τόξα για πρώτη φορά στην ζωή σου!

Αυτή την μία εβδομάδα πρέπει να τα κρατήσετε ξηρά και μακριά από το νερό, όπως επίσης να εφαρμόζετε αντιβιοτική κρέμα και βαζελίνη. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, ορισμένες τρίχες διατηρούν το χρώμα περισσότερο από άλλες.

Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να βελτιώσετε τη φυσική σας ομορφιά και να μειώσετε τις ώρες που περνάτε μπροστά στον καθρέφτη για να ετοιμαστείτε το πρωί!

  • Ακολουθήστε μας και στο Facebook:

Eli
Το online περιοδικό ELI, λάτρης της μόδας και της ομορφιάς, είναι κοντά σου από το 2016 και σε εμπνέει να βγάζεις προς τα έξω τον καλύτερό σου εαυτό! Η ομάδα μας αποτελείται από fashionholics και beauty junkies που αγαπάνε να μοιράζονται μαζί σου συμβουλές για το make up, την ομορφιά, και την μόδα! Είμαστε εδώ για να κάνουμε reviews τα τελευταία προϊόντα, να δώσουμε styling tips και οτιδήποτε έχει σχέση με το lifestyle. Σου λύνουμε κάθε απορία και να είσαι σίγουρος-η θα σου απαντήσουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται!

Leave a Response