Η διακόσμηση του σπιτιού είναι αυτή που είτε μας φτιάχνει την διάθεση, είτε μας την χαλάει αν δεν την οργανώσουμε σωστά. Είναι καλή ιδέα να ανανεώνεις τον προσωπικό σου χώρο ή ολόκληρο το σπίτι για να δώσεις έναν άλλον αέρα και να αισθάνεσαι άνετα και όμορφα.

Εκτός από την επιλογή επίπλων και αντικειμένων, εξίσου σημαντική είναι και η διακόσμηση τοίχου. Αν θέλεις να αλλάξεις την δική σου, ή να διακοσμήσεις για πρώτη φορά, μπορείς να βρεις παρακάτω μοναδικές ιδέες που θα σε βοηθήσουν να αποφασίσεις τι να κάνεις με τους άδειους τοίχους στο σπίτι σου!

#1 Μινιμαλιστική διακόσμηση με δύο πίνακες

Ο μινιμαλισμός είναι η ιδέα που αντιπροσωπεύει την απλότητα και την ομορφιά που κρύβεται μέσα σε αυτήν. Αν στη ζωή σου πορεύεσαι με αυτή την νοοτροπία, τότε η διακόσμηση του τοίχου σου πρέπει να είναι ανάλογη για να εκφράζει και την προσωπικότητά σου.

Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να βρεις δύο μεγάλες ορθογώνιες κορνίζες, με λεπτό σκελετό και να τοποθετήσεις στο εσωτερικό ένα κείμενο που σου αρέσει και σε εμπνέει, ένα τοπίο που θέλεις να επισκεπτείς, αλλά φρόντισε να ταιριάζουν χρωματικά και να δίνουν την εντύπωση ότι το ένα συμπληρώνει το άλλο.

Μπορείς να κάνεις το ίδιο και για το υπνοδωμάτιο, και να ακολουθήσεις την ίδια τακτική με τους δύο πίνακες. Αν μοιράζεσαι το δωμάτιο με το άλλο σου μισό, γράψτε το αγαπημένο σας quote πάνω από το κρεβάτι.

Ο μινιμαλισμός στην διακόσμηση έχει να κάνει με την εναρμόνιση των στοιχείων που επικρατούν στον χώρο, έτσι ώστε να ηρεμούν το μάτι και συνδυάζει αντικείμενα με ίδιες αποχρώσεις, όπως παρακάτω.

Κάτω από τους δύο minimal πίνακες, μπορείς να έχεις το κρεβάτι σου, ή ένα κομοδίνο πάνω στο οποίο τοποθετείς αντικείμενα που σου αρέσουν, και ταιριάζουν χρωματικά με τον χώρο, όπως βιβλία, ένα κηροπήγιο ή απλά αρωματικά κεριά.

#2 Τοποθέτησε έναν καθρέφτη

Ο καθρέφτης είναι η κλασσική επιλογή για να διακοσμήσεις έναν άδειο τοίχο. Δεν χρειάζεται πάντα να υπάρχει για να εξυπηρετεί πρακτικούς σκοπούς, αλλά και για να ομορφαίνει τον χώρο.

Ένας καθρέφτης στον τοίχο έχει την μαγική ιδιότητα να μετατρέπει έναν βαρετό τοίχο σε πολυτελές, και να θυμίζει δωμάτια από παλάτια ή ακριβά ξενοδοχεία. Ωστόσο, η επιλογή του πρέπει να γίνεται με προσοχή.

Μία άλλη μινιμαλιστική προσέγγιση είναι η παρακάτω, με έναν απλό στρογγυλό καθρέφτη, ο οποίος διακοσμεί τον τοίχο, και δημιουργεί μία σοφιστικέ εικόνα στον χώρο. Δίπλα μπορείς να τοποθετήσεις λουλούδια ή ένα λευκό φωτιστικό.

 

Μία ακόμη ιδέα για να διακοσμήσεις τον τοίχο σου χρησιμοποιώντας έναν καθρέφτη, είναι να επιλέξεις ένα μεγάλο με χοντρό σκελετό, μαρμάρινο ή ξύλινο και να τον διακοσμήσεις με λαμπάκια αν θέλεις, ή να προσθέσεις χρώματα και λάμψη με τον δικό σου τρόπο για να γίνει προσωπικό!

Είμαι σίγουρη ότι μπορείς να εμπνευστείς από αυτές τις εικόνες και να δημιουργήσεις την δικιά σου διακόσμηση, που να σε εκπροσωπεί πλήρως, χωρίς να προβείς σε απομιμήσεις χώρων. Δες τι σου αρέσει και αποτύπωσέ το!

#3 Κρέμασε φωτογραφίες για να διακοσμήσεις έναν άδειο τοίχο

Φυσικά, μινιμαλιστής ή μαξιμαλιστής, θέλεις ο τοίχος σου να έχει την προσωπική σου πινελιά. Τι καλύτερο από το να κρεμάσεις φωτογραφίες με τους αγαπημένους σου;

Μία άλλη εναλλακτική που έχω να σου προτείνω, είναι πάνω σε δύο ράφια να τοποθετήσεις φωτογραφίες και εικόνες που σε εμπνέουν καθημερινά μέσα σε κορνίζες με μαύρο σκελετό, και από κάτω να κρεμάσεις σε σχοινί polaroid φωτογραφίες με τα αγαπημένα σου πρόσωπα!

Μία παρόμοια ιδέα να ομορφύνεις τον τοίχο του δωματίου σου είναι να τοποθετήσεις φωτογραφίες πάνω σε λαμπάκια που θα έχεις κρεμάσει. Αμέσως αυτό προσφέρει μία οικία διάθεση και θα σε ηρεμεί μετά από κάθε κουραστική μέρα!

Εκτός από την επιλογή να κρεμάσεις προσωπικές φωτογραφίες σε ξύλινα επίπεδα ή σε ράφια χρησιμοποιώντας σύρμα ή σχοινί, μπορείς να κολλήσεις φωτογραφίες από περιοδικά ή να εκτυπώσεις δικές σου. Θα είναι ο τοίχος που θα αντιπροσωπεύει όλα όσα σου αρέσουν!

#4 Γεωμετρικά σχήματα με διακοσμητικά αντικείμενα

Τα γεωμετρικά σχήματα είναι η μοντέρνα εκδοχή των ραφιών. Πάνω σε αυτά μπορείς να βάλεις την αγαπημένη σου κούπα, το βιβλίο που διαβάζεις αυτό τον καιρό, ένα μικρό φυτό και κεριά.

Μπορείς να βρεις γεωμετρικά ράφια και να δημιουργήσεις τα δικά σου σχήματα, με τα οποία θα διακοσμήσεις έναν άδειο τοίχο στο σαλόνι αλλά και στην κουζίνα.

Αν δεν μπορείς να βρεις τα σχήματα που θέλεις, μπορείς πάντα να φτιάξεις μόνος σου, ή να τα παραγγείλεις έτσι όπως θέλεις και στο μέγεθος που το θέλεις για τον τοίχο.

#5 Κορνίζες με οικογενειακές φωτογραφίες

Αν σου άρεσε η ιδέα να κρεμάσεις φωτογραφίες, τότε παρακάτω θα δεις μία κλασσική διακόσμηση τοίχου, η οποία δεν φεύγει ποτέ από την μόδα. Μπορεί να σου θυμίζει τον τοίχο από τον τοίχο της γιαγιάς, αλλά αυτή την φορά δεν θα κρεμάσεις τις κορνίζες πάνω σε ένα κομοδίνο, αλλά στον τοίχο.

Μία έξυπνη και μοντέρνα ιδέα για να το καταφέρεις αυτό είναι να διαλέξεις ίδιο θεματικό για όλες τις κορνίζες. Αυτό σημαίνει να επιλέξεις ίδιο χρώμα για όλες τις κορνίζες, ή να είναι όλες οι φωτογραφίες ασπρόμαυρες.

#6 Ξύλινα ράφια και κορνίζες για ζεστή διακόσμηση

Αν ο σκοπός σου είναι να δημιουργήσεις μία ζεστή και χουχουλιάρικη ατμόσφαιρα, τότε τα ξύλινα ράφια έχουν δημιουργηθεί γι’αυτό τον σκοπό.

Αν θέλεις να διακοσμήσεις το υπνοδωμάτιο σου, τότε δες πως μπορείς να κάνεις το χώρο σου πιο άνετο και stylish.

#7 Άδειες κορνίζες

Μία σύγχρονη εκδοχή να διακοσμήσεις έναν τοίχο είναι να κρεμάσεις άδειες κορνίζες, η σκελετό από καθρέφτες. Δεν χρειάζεται να περιοριστείς σε αυτή την περίπτωση, χρησιμοποίησε μεγάλα και μικρά μεγέθη, αρκεί να θυμάσαι ότι όλα πρέπει να έχουν το ίδιο χρώμα.

Παρακάτω βλέπεις μία απλή προσέγγιση της διακόσμησης, η οποία στηρίζεται στο λευκό και στον γκρι τοίχο. Αν στον δικό σου χώρο ο τοίχος είναι ανοιχτόχρωμος, μπορείς να διαλέξεις μαύρες κορνίζες.

#8 Λαμπάκια κάτω από το κρεβάτι

Για το τέλος άφησα αυτόν τον πολύ χαριτωμένο τρόπο να διακοσμήσεις τον τοίχο σου, που είναι ίσως και ο πιο γνωστός. Κρέμασε λοιπόν λαμπάκια πάνω από κρεβάτι σου, και αν θέλεις πάνω σε αυτά τοποθετείς φωτογραφίες. Είναι ιδανικό για το υπνοδωμάτιο και θα σε βοηθήσει να χαλαρώσεις.  Μπορεί επίσης να αντικαταστήσει και το φωτιστικό.

Ποια διακόσμηση θα επιλέξεις να κάνεις; Ποια ιδέα σε εμπνέει περισσότερο για να διακοσμήσεις τον δικό σου τοίχο; Άφησε παρακάτω το δικό σου σχόλιο!

Μην ξεχάσεις επίσης να τσεκάρεις τις top συμβουλές για το:

Πως να διατηρήσεις καθαρή την ατμόσφαιρα στο σπίτι!

  • Ακολουθήστε μας και στο Facebook:

Eli
Το online περιοδικό ELI, λάτρης της μόδας και της ομορφιάς, είναι κοντά σου από το 2016 και σε εμπνέει να βγάζεις προς τα έξω τον καλύτερό σου εαυτό! Η ομάδα μας αποτελείται από fashionholics και beauty junkies που αγαπάνε να μοιράζονται μαζί σου συμβουλές για το make up, την ομορφιά, και την μόδα! Είμαστε εδώ για να κάνουμε reviews τα τελευταία προϊόντα, να δώσουμε styling tips και οτιδήποτε έχει σχέση με το lifestyle. Σου λύνουμε κάθε απορία και να είσαι σίγουρος-η θα σου απαντήσουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται!

1 σχόλιο

Leave a Response