Το πιλάτες είναι το σύνολο σωματικών ασκήσεων, που βασίζεται στην στήριξη της σπονδυλικής στήλης με σκοπό την σωστότερη σωματική ισορροπία και στάση. Αναπτύχθηκε τον 20ό αιώνα από τον Joseph Pilates και έγινε ιδιαίτερα γνωστό στις δυτικές χώρες, κυρίως τον Καναδά, τις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ηνωμένο Βασίλειο. Σύμφωνα με πρόσφατες καταγραφές, υπάρχουν 14.000 δάσκαλοι πιλάτες στην Αμερική και 11.000.000 άνθρωποι που το εξασκούν σε συχνή βάση. Ο Joseph Pilates, γεννημένος στην Γερμανία, όντας και μισός Έλληνας, ονόμασε την άσκηση αυτή κοντρολογία, στα μαθήματα που έκανε στην Νέα Υόκρη, όπου και είχε μεταναστεύσει

large (57)

Αν αναρωτιέστε αν οι ασκήσεις που περιλαμβάνει είναι για εσάς, τότε πολύ πιθανόν η απάντηση είναι ναι, για τον απλούστατο λόγο ότι το πιλάτες απευθύνεται σε όλους τους τύπους σώματος και σε οποιονδήποτε που επιθυμεί την σωματική τόνωση και ευλυγισία. Συγκεκριμένα, πρέπει να εκσυγχρονιστούν η αναπνοή, το σώμα και ο νους, έτσι ώστε να έχει τα επιθυμητά αποτελέσματα. Με την σωστή αναπνοή και την κυκλοφορία του αίματος είναι σε θέση να σας απαλλάξει από το καθημερινό στρες, και θα σας εξασφαλίσει με αυτό τον τρόπο σωματική ευεξία και αυτοσυγκέντρωση.

large (58)

Ωστόσο πρέπει να σημειωθεί ότι δεν συνιστάται για όσους θέλουν να χάσουν κιλά άμεσα και γρήγορα, καθώς δεν στοχεύει στην καύση λίπους. Μπορεί βέβαια να ενισχύει την προσπάθεια μας στην τόνωση μυών και κρατάει τον μεταβολισμό μας σε εγρήγορση για 48 ώρες, όμως δεν περιλαμβάνει ασκήσεις αντίστασης, τα οποία  είναι κατάλληλα για την απώλεια βάρους.

large (56)

Εμείς όμως συμβουλεύουμε όλους όσους θέλουν να βάλουν την γυμναστική στο πρόγραμμα τους, να δώσουν μία ευκαιρία στο πιλάτες, έτσι ώστε να είναι προετοιμασμένοι για τις αίθουσες του γυμναστηρίου, και όσους έχουν ήδη μία επαφή με την σωματική άσκηση, η ενασχόληση με αυτή την δραστηριότητα θα συμβάλλει στην μυϊκή ενδυνάμωση.

Καλή γυμναστική!

 

  • Ακολουθήστε μας και στο Facebook:

Eli
Το online περιοδικό ELI, λάτρης της μόδας και της ομορφιάς, είναι κοντά σου από το 2016 και σε εμπνέει να βγάζεις προς τα έξω τον καλύτερό σου εαυτό! Η ομάδα μας αποτελείται από fashionholics και beauty junkies που αγαπάνε να μοιράζονται μαζί σου συμβουλές για το make up, την ομορφιά, και την μόδα! Είμαστε εδώ για να κάνουμε reviews τα τελευταία προϊόντα, να δώσουμε styling tips και οτιδήποτε έχει σχέση με το lifestyle. Σου λύνουμε κάθε απορία και να είσαι σίγουρος-η θα σου απαντήσουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται!

Leave a Response