Δουλειά από το σπίτι;

Χάρη στην τεχνολογία, η εξ αποστάσεως δουλειά είναι τεράστια ευκαιρία για ολοένα και περισσότερους ανθρώπους. Και τώρα, οι εργαζόμενοι/freelancers αναζητούν εταιρείες που προσφέρουν το προνόμιο της εργασίας από το σπίτι, και μπαίνουν ακόμη στην διαδικασία για μία διαπραγμάτευση σχετικά με τις χρηματικές απολαβές.

Ενώ υπάρχουν σίγουρα οφέλη για να εργάζεσαι από το χώρο του σπιτιού σου, ή από το καφέ της γειτονιά σου, η παραμονή στο σπίτι μπορεί να είναι μία επιπλέον πρόκληση και δεν είναι για όλους.

Μπορείς να ψάξεις για την επόμενη θέση εργασίας σου στο Jooble.org!

Αν σκέφτεσαι και εσύ να κάνεις μία αλλαγή στην επαγγελματική σου ζωή και πιστεύεις ότι η εργασία από το σπίτι είναι αυτό που χρειάζεσαι, τότε παρακάτω θα μάθεις ποια επαγγέλματα μπορείς να κάνεις από το σπίτι και πως να οργανωθείς στα νέα δεδομένα!

@bourbonandlipstick

Πόσοι δουλεύουν από το σπίτι;

Αν θέλεις περισσότερη ευελιξία και έχεις κουραστεί από την δουλειά γραφείου και την μονοτονία, δεν είσαι μόνος.

Σύμφωνα με μια πρόσφατη LinkedIn μελέτη, σχεδόν οι μισοί από τους επαγγελματίες παίρνουν τις δουλειές στο σπίτι και το 70 %  των εταιρειών προσφέρουν κάποιο είδος δουλειάς εξ αποστάσεως, όπως μας λέει η εργαζόμενη για την πλατφόρμα του LinkedIn Blaire Decembrele. Έχουμε δει, επίσης, το 78 % από το 2016 σε αγγελίες εργασίας να αναφέρεται  ο όρος ” ευελιξία στο χώρο εργασίας “.

Δουλειά από το σπίτι στην Ελλάδα

Είμαστε λοιπόν σίγουροι ότι οι ευκαιρίες για την δουλειά από το σπίτι ολοένα και αυξάνονται. Η Ελλάδα αρχίζει και αυτή σταδιακά να υιοθετεί αυτές τις τάσεις, κυρίως όταν πρόκειται για δουλειά που αφορά  τον προγραμματισμό, αλλά και χώρους του digital marketing/social media manager.

Ωστόσο, η αρθρογραφία και το marketing δεν είναι τα μοναδικά που μπορείς να κάνεις.

 1. ♦ Αν είσαι καλλιτέχνης (ζωγράφος/graphic designer), μπορείς μέσα από την δική σου δουλειά να προωθήσεις και να πουλήσεις τα έργα σου μέσα από τα social media.
 2. ♦ Αν σου αρέσει να γράφεις, υπάρχουν πολλοί τρόποι να δημοσιεύσεις το βιβλίο σου online στο Amazon (κυρίως στα αγγλικά)
 3. ♦ Αν κάνεις ιδιαίτερα μαθήματα σε ξένες γλώσσες, κάνε εγγραφή σε πολλά sites για να κάνεις skype συνεδρίες.
 4. ♦ Αν είσαι καλός στις ξένες γλώσσες, εκτός από τις βιντεοσυνεδρίες, μπορείς να κάνεις και μεταφράσεις.
 5. ♦ Αν έχεις extra δωμάτιο, μπορείς να φιλοξενείς ανθρώπους από όλο τον κόσμο, χάρη στις δυνατότητες που σου δίνει το Airbnb.
 6. ♦ Αν είσαι καλός στη φωτογραφία και στα βίντεο, μπορείς να κάνεις video editing/production.
 7. Φυσιοθεραπευτής – χωρίς να μπλέξεις με το Ίντερνετ και τα websites! Είναι ένα στάνταρ επάγγελμα που έχει αναζήτηση. Αν δεν ξέρεις με τι θέλεις να ασχοληθείς, αλλά θέλεις να δουλεύεις από το σπίτι σου, αφιέρωσε ένα δωμάτιο σε αυτό το επάγγελμα. Αν σου αρέσει η ιδέα αλλά δεν έχεις την κατάλληλη εκπαίδευση, ποιος σε σταματάει να ξεκινήσεις; Υπάρχουν δημόσια ΙΕΚ όπου μπορείς να ενδιαφερθείς.
 8. ♦ Άλλο ένα επάγγελμα που δεν απαιτεί γνώσεις διαδικτύου είναι η ζαχαροπλαστική/μαγειρική. Αν όλοι λατρεύουν τα πιάτα σου, γιατί να μην σε πληρώνουν και άλλοι γι’αυτό;
 9. Αν σου αρέσει η γυμναστική και γνωρίζεις πολλά γύρω από την υγιεινή ζωή, γιατί να μην γίνεις personal trainer για ανθρώπους που έχουν ανάγκη από λίγη παραπάνω κινητοποίηση;
 10. Κανάλι στο Youtube – αν έχεις original ιδέες και περιεχόμενο που θα τραβήξει πολλά views.
 11. Αν είσαι καλός στις χειροτεχνίες (φτιάχνεις τα δικά σου κοσμήματα, τσάντες, διακοσμητικά), μπορείς να τα πουλήσεις είτε στο etsy, είτε να δημιουργήσεις το δικό σου e-shop.
 12. Babysitter/petsitter – δεν είναι η ιδανική δουλειά από το σπίτι, αλλά σίγουρα δεν θα έχεις την πίεση της δουλειάς από το γραφείο (ούτε τις χρηματικές απολαβές βέβαια, αλλά είναι μία δουλειά χωρίς άγχος)
@camillestyles

Για πολλούς το blogging και το social media marketing δεν είναι μόνο ένα extra εισόδημα, αλλά το μοναδικό που τους εξασφαλίζει μία ποιότητα ζωής. Αν θέλεις να μάθεις περισσότερα, δες παρακάτω όλες τις δημοσιεύσεις και συμβουλές :

Blogging στην Ελλάδα

Η Decembrele λοιπόν, μαζί με τρεις επιχειρηματίες τηλεργασίας, μοιράζονται τα μυστικά τους για το πως είναι η δουλειά από το σπίτι και δίνουν τις 4 χρυσές συμβουλές, που αποτελούν τα θεμέλια.

Ποια είναι τα μυστικά της επιτυχίας από το σπίτι;  Υπάρχουν 4 που πρέπει να ακολουθείς πιστά!

Πως να εργαστείς από το σπίτι;

#1 Να είσαι πραγματικά παρών/παρούσα όταν δουλεύεις

Η πρώτη συμβουλή είναι να αφοσιωθείς ολοκληρωτικά κατά τη διάρκεια τόσο της εργασίας σε αυτό που κάνεις. Το γεγονός ότι δουλεύεις από το σπίτι δεν σημαίνει ότι μπορείς να βάλεις και πλυντήριο ταυτόχρονα, να μαγειρεύεις και να βλέπεις την αγαπημένη σου σειρά.

Μην κάνεις κατάχρηση της άνεσης που έχεις. Η δουλειά από το σπίτι μπορεί να είναι ακόμη πιο απαιτητική πολλές φορές, ειδικά όταν το αφεντικό είσαι εσύ ο ίδιος.

Η δουλειά από το σπίτι απαιτεί να την πάρεις ακόμα πιο σοβαρά από την δουλειά γραφείου.

@livelearnluxeit

#2 Ελαχιστοποίησε τις αποσπάσεις

Είναι πολύ βολικό να δουλεύουμε από τον καναπέ μας με τον καφέ ακριβώς δίπλα και να σηκωνόμαστε κάθε φορά όταν χτυπάει το τηλέφωνο, όταν μας έρχεται ειδοποίηση από το Instagram ή να κάνουμε κάτι να τσιμπήσουμε.

Είναι τόσο βολικό – που δεν είναι καν πραγματική δουλειά.

Αν σκέφτεσαι να δουλέψεις από το σπίτι και δεν μπορείς να έχεις το δικό σου προσωπικό χώρο για να είσαι εκεί μερικές ώρες της ημέρας, τότε κλείσε το κινητό αν δουλεύεις στο laptop, φάε πριν ξεκινήσεις για να μην σταθεί η πείνα εμπόδιο και φυσικά προτίμησε τις ώρες που το σπίτι είναι όσο πιο άδειο γίνεται.

@theeverygirl

#3 Μην ξεχνάς την κοινωνικοποίηση

Η δουλειά από το σπίτι μπορεί να είναι εθιστική και να σε κάνει να ξεχάσεις ότι υπάρχει κόσμος εκεί έξω – κόσμος ωφέλιμος για σένα.

Δεν εννοώ απαραίτητα την οικογένεια και τους φίλους, αλλά και συνεργάτες, ή να έρθεις σε επαφή με ανθρώπους που ασκούν το ίδιο επάγγελμα. Αυτό θα σε κάνει να ανανεώσεις τον τρόπο που δουλεύεις, να πάρεις νέες ιδέες και να τσεκάρεις επίσης την πρόοδο των άλλων.

Ο υγιής ανταγωνισμός είναι πάντα παραγωγικός!

#4 Ακολούθα ένα πρόγραμμα

Δεν χρειάζεται να ξυπνάς αναγκαστικά από τις 7 το πρωί για να αποδώσεις. Δεν είμαστε όλοι morning person – αυτός είναι και ένας από τους βασικούς  λόγους που οι άνθρωποι με εργασία εξ αποστάσεως συνεχίζουν να προτιμούν τον δικό τους χώρο, γιατί πολύ απλά θέτουν τα δικά τους χρονικά όρια και πλαίσια εργασίας.

Το σημαντικό, ωστόσο, στοιχείο παραμένει το πρόγραμμα. Όσο και αν δεν θέλεις να το πιστέψεις, η ρουτίνα μας βοηθάει να είμαστε αποτελεσματικοί στη δουλειά μας, χάρη στην αυτοματοποίηση των κινήσεών μας.

Ποιες ώρες δουλεύεις καλύτερα; Ποιος χώρος σε εμπνέει περισσότερο; Βρες αυτό που σου ταιριάζει και ξεκίνα την δική σου επιχείρηση από το σπίτι με τους δικούς σου κανόνες ή πρότεινε σε μελλοντικές συνεντεύξεις για δουλειά αν γίνεται ένα κομμάτι της δουλειάς να την ολοκληρώνεις στο σπίτι.

Αν δουλεύεις από το σπίτι, μη ξεχάσεις να μας πεις τα δικά σου μυστικά επιτυχίας! Ευπρόσδεκτες είναι επίσης και οι ερωτήσεις- η ομάδα μας θα σου απαντήσει αμέσως.

Μη ξεχάσεις να δεις επίσης:

Νιώθεις χαμένος; 3 βήματα να ξαναβρεις τον εαυτό σου!

Η πρωινή ρουτίνα που θα σε κάνει χαρούμενο!

Πως αντιμετωπίζουν οι δυναμικές γυναίκες το άγχος; 4 πρωτότυποι τρόποι!

 • Ακολουθήστε μας και στο Facebook:

Eli
Το online περιοδικό ELI, λάτρης της μόδας και της ομορφιάς, είναι κοντά σου από το 2016 και σε εμπνέει να βγάζεις προς τα έξω τον καλύτερό σου εαυτό! Η ομάδα μας αποτελείται από fashionholics και beauty junkies που αγαπάνε να μοιράζονται μαζί σου συμβουλές για το make up, την ομορφιά, και την μόδα! Είμαστε εδώ για να κάνουμε reviews τα τελευταία προϊόντα, να δώσουμε styling tips και οτιδήποτε έχει σχέση με το lifestyle. Σου λύνουμε κάθε απορία και να είσαι σίγουρος-η θα σου απαντήσουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται!

Leave a Response