Παγκόσμια ημέρα της γυναίκας

Κάθε χρόνο στις 8 Μαρτίου γιορτάζουμε την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας. Γιατί όμως καθιερώθηκε αυτή η μέρα; Ποια είναι η σημασία της; Το απόλυτο γυναικείο περιοδικό ELI σου δίνει παρακάτω όλες τις πληροφορίες που χρειάζεται κάθε γυναίκα, αλλά και άνδρας, να ξέρει.

Θα μάθεις γιατί και πως ξεκίνησε αυτή η μέρα, αλλά και τις ευχές που μπορείς να κάνεις!

Είναι σημαντικό να δίνουμε λουλούδια στις γυναίκες, να τις λέμε ‘Χρονιά Πολλά!” αλλά πρέπει πίσω από όλα αυτά να κρύβεται η ειλικρίνεια, και ο πραγματικός σεβασμός.

Οι γυναίκες έχουμε καταφέρει πολλά. Ανάμεσα σε αυτά είναι να σπάσουμε τα στερεότυπα, να αναθεωρήσουμε τα δεδομένα για την φύση μας και να αποδείξουμε ότι εξίσου ικανές σε όλους τους τομείς, όπως κάθε άνδρας. Μία γυναίκα που αγωνίζεται για την ισότιμη αντιμετώπιση και τον σεβασμό από την κοινωνία, χωρίς να δέχεται κριτικές για τις προσωπικές επιλογές που αφορούν το επάγγελμα, την εμφάνιση και το σώμα της, είναι άξιο θαυμασμού.

Μία τέτοια γυναίκα επιζητεί μονάχα την ισότιμη αντιμετώπιση, και όχι να υπερτερεί σε σχέση με τους άνδρες.

Πριν δωρίσεις λουλούδια σε μια γυναίκα στις 8 Μαρτίου, σιγουρέψου πρώτα ότι σέβεσαι τις επιλογές της σε καθημερινή βάση!

Τι ακριβώς σημαίνει αυτή η παγκόσμια αναγνωρισιμότητα της γυναίκας;

Στις 8 Μαρτίου κάθε χρόνο γιορτάζουμε την κοινωνική, πολιτική και οικονομική εξέλιξη των γυναικών σε όλο τον κόσμο. Είναι η μέρα που αναγνωρίζουμε όλες τις προσπάθειες, θυσίες, επαναστάσεις που έχουν πραγματοποιηθεί από γυναίκες, άνδρες, οργανώσεις και σωματεία για να αναγνωριστεί η ισότητα του γυναικείου φύλου σε κάθε τομέα έναντι του άνδρα.

Πότε ξεκίνησε η Παγκόσμια Ημέρα της γυναίκας;

Η πρώτη επίσημη Παγκόσμια Ημέρα της γυναίκας πραγματοποιήθηκε το 1911. Γιορτάστηκε στις 19 Μαρτίου στην Ελβετία, την Αυστρία, τη Γερμανία και τη Δανία, και ήταν το άμεσο αποτέλεσμα της Διεθνής Διάσκεψης των εργαζόμενων γυναικών. Στο συνέδριο, που έγινε στην Κοπεγχάγη, η Clara Zetkin, Γερμανίδα, πρότεινε την ιδέα, η οποία έγινε δεκτή ομόφωνα από περισσότερες από 100 γυναίκες ήταν παρούσες.

Υπήρξε μέρα που γιορτάστηκε η γυναίκα πριν το 1911;

Ναι. Αν και είναι αδύνατο να γνωρίζουμε όλες τις άτυπες τέτοιες γιορτές σε όλη την ιστορία, οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν τη δική τους ενσάρκωση το 1909, από το Σοσιαλιστικό Κόμμα της Αμερικής, που είχαν καθιερώσει την ημέρα της 28ης Φεβρουαρίου.

Επομένως, γιατί γιορτάζουμε τώρα τη Παγκόσμια ημέρα της γυναίκας στις 8 Μαρτίου;

Το 1913, η Παγκόσμια Ημέρα της γυναίκας άλλαξε επίσημα και καθιερώθηκε να γιορτάζεται στις 8 Μαρτίου. Στις 8 Μαρτίου 1917 στο Γρηγοριανό ημερολόγιο ήταν μια σημαντική ημερομηνία για τον σοβιετικό λαό.

Η απεργία των γυναικών εκείνη την περίοδο στη Ρωσία για το “ψωμί και την ειρήνη” ξεκίνησε ως αντίδραση για τους θανάτους των Ρώσων στρατιωτών στον Α ‘ Παγκόσμιο Πόλεμο και όταν η απεργία ολοκληρώθηκε τέσσερις ημέρες αργότερα,οι  Ρωσίδες γυναίκες είχαν κερδίσει το δικαίωμα να ψηφίσουν υπό την προσωρινή κυβέρνηση της χώρας.

Πώς γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα της γυναίκας σε όλο τον κόσμο;

Η διεθνής Ημέρα της γυναίκας γιορτάζεται σε πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο, εκτός από μερικές, όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Ρωσία, την Κίνα, την Ιαπωνία, τη Βραζιλία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Πολλές χώρες έχουν τις δικές τους συναφείς παραδόσεις και διαφορετικές μέρες να γιορτάζουν την γυναίκα. Για παράδειγμα, στην Ιταλία, στις γυναίκες δίνονται συγκεκριμένες ανθοδέσμες από κίτρινα άνθη μιμόζας.

Παρακάτω μπορείς να βρεις μερικά διάσημα quotes για την παγκόσμια μέρα της Γυναίκας.

”Οι εξτριμιστές έχουν δείξει τι φοβούνται περισσότερο: ένα κορίτσι με ένα βιβλίο στο χέρι.” – Malala Yousafzai

”Οι γυναίκες που πάντα υπακούν, σπάνια μένουν στην ιστορία΄.   – Eleanor Roosevelt

”Η κομψότητα είναι όταν ένα όμορφο μυαλό συνδυάζεται με μία όμορφη παρουσία.” – Coco Chanel

”Γυναίκα γίνεσαι, δεν γεννιέσαι.” – Simone de Beauvoir 

”Στην πολιτική, αν θέλεις λόγια, ρώτα έναν άνδρα, αν θέλεις πράξεις, ρώτα μία γυναίκα.” – Margaret  Thatcher

” Η ομορφιά μιας γυναίκας πηγάζει από πόσο πολύ αγαπάει τον εαυτό της. ” – Ellen Degeneres 

” Σκέψου σαν μια βασίλισσα. Η βασίλισσα δεν φοβάται τα λάθη και τις προκλήσεις – εξελίσσεται από αυτά.” – Oprah Winfrey 

” Οι γυναίκες είναι οι αρχιτέκτονες της κοινωνίας.” – Cher

Ευχές για την παγκόσμια ημέρα γυναίκας

Τι ευχές μπορείς να κάνεις στις γυναίκες στις 8 Μαρτίου; 

Έχουμε συγκεντρώσει μερικέ από τις πιο όμορφες ευχές, γεμάτες νόημα που μπορείς να στείλεις στις γυναίκες της ζωής σου, ή ακόμη και αν είσαι γυναίκα, να τις αφιερώσεις και εσύ. Οι γυναίκες που υποστηρίζουν πραγματικά η μία την άλλη, μπορούν να κάνουν αξιοθαύμαστα πράγματα!

Χρόνια πολλά στις γυναίκες! Συνεχίστε να λάμπετε όχι μόνο σήμερα, αλλά κάθε μέρα!

Είναι η ημέρα της γυναίκας! Βγάλε προς τα έξω τον πιο λαμπερό σου εαυτό!

♥ Χρόνια πολλά στην γυναίκα της ζωής μου. Αξίζεις τις ομορφότερες λέξεις και τα ομορφότερα λουλούδια του κόσμου!

♥ Χρόνια πολλά στις γυναίκες ! Είστε όλες πιο δυνατές απ’όσο νομίζετε!

♥ Στις 8 Μαρτίου γιορτάζουν οι superwomen όλου του κόσμου – δείξτε την δύναμή σας και μην φοβηθείτε να είστε ο πραγματικός σας εαυτός!

♥ Χρόνια πολλά! Εύχομαι η 8η Μαρτίου να είναι μια μέρα τόσο όμορφη όσο εσύ.

♥ Χρόνια πολλά σε όλες τις γυναίκες – τις εργαζόμενες, τις νοικοκυρές, τις μητέρες, τις φίλες, τις αδερφές, αυτές που αγωνίζονται για ένα καλύτερο μέλλον, αυτές που δεν σταμάτησαν να προσπαθούν μπροστά σε καμία δυσκολία. 

♥ Κάθε μέρα πρέπει να είναι σαν την σημερινή – να εκτιμάμε όσα κάνουν οι γυναίκες και να τις δίνουμε την σημασία που αξίζουν. Χρόνια πολλά!

♥ Ο κόσμος θα σου πει ότι δεν μπορείς να κάνεις κάτι γιατί είσαι γυναίκα. Πες τους ότι θα το κάνεις ακριβώς γι’αυτό τον λόγο! Χρόνια μας πολλά!

Δες επίσης:

25 πράγματα που κάθε γυναίκα πρέπει να ακούσει!

  • Ακολουθήστε μας και στο Facebook:

Eli
Το online περιοδικό ELI, λάτρης της μόδας και της ομορφιάς, είναι κοντά σου από το 2016 και σε εμπνέει να βγάζεις προς τα έξω τον καλύτερό σου εαυτό! Η ομάδα μας αποτελείται από fashionholics και beauty junkies που αγαπάνε να μοιράζονται μαζί σου συμβουλές για το make up, την ομορφιά, και την μόδα! Είμαστε εδώ για να κάνουμε reviews τα τελευταία προϊόντα, να δώσουμε styling tips και οτιδήποτε έχει σχέση με το lifestyle. Σου λύνουμε κάθε απορία και να είσαι σίγουρος-η θα σου απαντήσουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται!

Leave a Response