Μακιγιάζ

Σου λύνουμε όλες τις απορίες για τα πινέλα μακιγιάζ!

Για να γίνεις η επόμενη MUA!

Υπάρχουν πολλά πινέλα μακιγιάζ στην αγορά, και πρέπει να ξέρεις όχι μόνο ποια είναι αυτά αλλά πως να τα χρησιμοποιείς σωστά για να κάνεις το καλύτερο μακιγιάζ με τα κατάλληλα εργαλεία!

Σου ετοιμάσαμε τον πλήρη οδηγό που θα σου λύσει όλες τις απορίες.

Πινέλα Μακιγιάζ για το πρόσωπο

1 Κωνικό πινέλο foundation


Το πρώτο πινέλο που πρέπει να γνωρίζεις είναι το κωνικό, το οποίο έχει το παραπάνω σχήμα και χρησιμοποιείται για την ομοιόμορφη άπλωση του make up. Αν το foundation που χρησιμοποιείς είναι σε υγρή μορφή, τότε αυτό το πινέλο είναι μία σωστή επιλογή για σένα. Πρόσεξε όμως! Αν η επιδερμίδα σου είναι ευαίσθητη, ή τείνει να βγάζει συχνά κοκκινίλες και ξηραίνεται εύκολα, τότε εφοδιάσου με ένα από τα παρακάτω πινέλα μακιγιάζ για την βάση.

Στρογγυλό πινέλο για foundation


Το στρογγυλό πινέλο μακιγιάζ είναι επίσης ένα ακόμη εργαλείο για να απλώσετε το foundation. Οι πυκνές τρίχες και το στρογγυλό σχήμα του επιτρέπει να διανέμει το προϊόν ομοιόμορφα και το καλύτερο είναι ότι μπορείς να το χρησιμοποιείς με κάθε μέικ απ που έχεις: υγρό, ή σε μορφή stick ή σε μορφή πούδρας. Με αυτό το πινέλο επίσης μπορείς να σετάρεις στη συνέχεια και το πρόσωπό σου με ένα lucid powder.

Επίπεδο πινέλο για κονσίλερ


Η επίπεδη στρογγυλεμένη άκρη κάνει την ανάμειξη του κονσίλερ κάτω από τα μάτια ευκολάκι! Χρησιμοποήησέ το για να εφαρμόσεις το concealer στους μαύρους κύκλους  (και στη γέφυρα της μύτης σας), και στη συνέχεια μην ξεχάσεις να το καθαρίζεις εντατικά. Το καλύτερο θα ήταν να το ξεπλένεις με νερό και να το αφήνεις να στεγνώσει φυσικά. Βέβαια, για να γίνει κάτι τέτοιο θα έπρεπε να έχεις πολλά επίπεδα πινέλα!

Πινέλο μακιγιάζ για περισσότερη ακρίβεια


Αυτό το μικρό πινέλο μακιγιάζ είναι ένα εργαλείο που μπορεί να μην το χρειάζεσαι συχνά, αλλά όταν το χρειαστείς πραγματικά θα σε σώσει. Χρησιμοποιείται όταν θέλεις να απλώσεις κονσίλερ ή μέικ απ σε κάποιο σπυράκι, ή να καλύψεις κοκκινίλες και για να το καταφέρεις αυτό, πρέπει να έχεις ένα πινέλο μακιγιάζ που το σχήμα του θα σου επιτρέψει να εφαρμόσεις το προϊόν με μεγάλη ακρίβεια.

Πινέλο μακιγιάζ για πούδρα


Προχωράμε στο επόμενο πινέλο μακιγιάζ, και παραπάνω βλέπεις το πινέλο που χρειάζεται για να σετάρεις το πρόσωπό σου με πούδρα μετά το foundation. Το πινέλο που θα επιλέξεις για την πούδρα πρέπει να είναι μαλακό, και να βγάλεις την περίσσεια πούδρα με ένα απλό φύσημα για πιο φυσικό αποτέλεσμα.

Πινέλο μακιγιάζ για το ρουζ


Το πινέλο για το ρουζ είναι διαφορετικό από αυτό της πούδρας. Δεν διαφέρει μόνο στο μέγεθος, αλλά επίσης οι πυκνές τρίχες και το συμπαγές σχήμα το καθιστούν κατάλληλο για να απλώσεις το ρουζ στα μήλα και να δώσεις χρώμα στο πρόσωπό σου. Απλά χαμογέλασε και θα βρεις ακριβώς το σωστό σημείο για το ρουζ.

Γωνιακό πινέλο μακιγιάζ για bronzer


Πολλές από εμάς έχουμε συνηθίσει να βάζουμε bronzer με το ίδιο πινέλο μακιγιάζ που χρησιμοποιούμε και για το ρουζ. Αυτή η τεχνική δεν είναι απαραίτητα λανθασμένη, απλά  αν θέλουμε να απλώσουμε bronzer με μεγαλύτερη ακρίβεια, τότε ένα πινέλο με γωνία, του οποίου οι τρίχες είναι απαλές και συνθετικές είναι το κατάλληλο εργαλείο.

Stippiling πινέλο μακιγιάζ


Αυτό το πινέλο μακιγιάζ προσφέρει την πιο ελαφριά εφαρμογή του foundation ή της πούδρας, καθώς δεν είναι πολύ συμπαγές. Αν θέλεις ένα καθημερινό look με φυσικό τελείωμα, τότε ένα τέτοιο πινέλο είναι τέλειο, καθώς αφήνει την επιδερμίδα λεία, και προσθέτει το εφέ του ”airbrush”.

Πινέλο μακιγιάζ για highlighter


Οι μαλακές τρίχες και το επίπεδο σχήμα αυτού του πινέλου το καθιστούν το ιδανικό εργαλείο για να τοποθετήσεις το αγαπημένο σου highlighter στα ζυγωματικά, στην μύτη, και στα άνω χείλη. Το σχήμα του πινέλου επιτρέπει την τέλεια εφαρμογή σε αυτά τα σημεία.

Πινέλα Μακιγιάζ ματιών

Τα πινέλα μακιγιάζ για τα μάτια είναι πολλά, και το κακό είναι ότι μοιάζουν όλα μεταξύ τους και μας κάνει να αναρωτιόμαστε: Γιατί τόσα πολλά και πως μπορώ να τα χρησιμοποιώ στο μακιγιάζ ματιών; Αρχικά, πρέπει να ξέρεις τα πινέλα που κυκλοφορούν στην αγορά και μετά διαλέγεις εκείνα που είναι πρακτικά για σένα, και ταιριάζουν περισσότερο στο μακιγιάζ που κάνεις! Σου προτείνω λοιπόν να μάθεις τα πάντα τα πινέλα ματιών!

Πινέλο μακιγιάζ ματιών (πολύ καλό για αρχάριους!)


Αν είσαι αρχάρια με το μακιγιάζ ή γενικά δεν πειραματίζεσαι πολύ, τότε το βασικό πινέλο μακιγιάζ ματιών που χρειάζεσαι οπωσδήποτε είναι το παραπάνω. Ένα πρακτικό πινέλο για να απλώνεις τις σκιές σε όλο το βλέφαρο, και αν θέλεις να κάνεις blending για smokey eye.

Για blending


Φυσικά, μπορείς να κάνεις blending και με το πρώτο βασικό πινέλο, αλλά για ένα πραγματικό smokey αποτέλεσμα στα μάτια χρειάζεσαι ένα ειδικό εργαλείο για την σωστή ανάμειξη των σκιών, που θα κάνει το μακιγιάζ ακόμα πιο εντυπωσιακό, και πιο εύκολη την διαδικασία.

Γωνιακό πινέλο 


Με ένα πινέλο όπως το παραπάνω μπορείς να καταφέρεις πολλά make up looks και να καταφέρεις το τέλειο smokey eye! Αν γενικά πειραματίζεσαι και έχεις γνώσεις μακιγιάζ, χρησιμοποίησε αυτό το πινέλο για να ανανεώσεις την συλλογή σου. Αν όμως είσαι αρχάρια, μπορείς να κάνεις δικό σου αυτό το πινέλο και να δοκιμάσεις διάφορα είδη μακιγιάζ ματιών, και με πολλή εξάσκηση θα είσαι τέλεια!

Smudge πινέλο


Το περίφημο smudge πινέλο, που κανονικά σημαίνει μουτζούρα, αλλά στη δική μας περίπτωση είναι ο καλύτερος φίλος του γωνιακού πινέλου για τα μάτια όταν θέλουμε να κάνουμε smokey. Με αυτό το πινέλο μαλακώνεις την ποσότητα της σκιάς, την απαλύνεις και την φέρνεις τα μέτρα που θέλεις.

Πινέλο μακιγιάζ crease


Το πινέλο crease είναι το εργαλείο που χρησιμοποιείς για να δώσεις στην πτυχή του ματιού σου την κατάλληλη απόχρωση, να κάνεις ακόμη πιο έντονο blending χωρίς να απομακρυνθείς από το αρχικό χρώμα που ήθελες στα μάτια σου. Είναι πολύ χρήσιμο και πρακτικό για σχεδόν όλα τα είδη μακιγιάζ.

Πινελάκι για eyeliner


Ένας πολύ καλός τρόπος για να βάλεις eyeliner είναι με την χρήση αυτού του πινέλου. Είναι επίπεδο και σταθερό και σε βοηθάει απίστευτα, για να κάνεις το σχήμα που θέλεις και το ιδανικό cat eye. Επίσης, μπορείς να βρεις το ίδιο πινελάκι και σε γωνιακό για ακόμη περισσότερη ακρίβεια.

Καθάρισε τα πινέλα του μακιγιάζ!


Πρέπει να χειρίζεσαι τα πινέλα μακιγιάζ με τον ίδιο τρόπο που χειρίζεσαι και τα ρούχα σου: τα καθαρίζεις, τα στεγνώνεις και τα τοποθετείς σε ένα ασφαλές και καθαρό μέρος.

Αυτό που χρειάζεσαι για τον καθαρισμό των πινέλων μακιγιάζ είναι σαμπουάν που προορίζονται για μωρά, καθώς είναι πιο μαλακά και δεν θα βλάψουν τις τρίχες των πινέλων. Μην τα πλένεις όλα μαζί και τα ανακατεύεις, αλλά ένα ή δύο πινέλα κάθε φορά. Ο χρυσός κανόνας λέει ότι πρέπει να καθαρίζουμε τα πινέλα μία φορά την εβδομάδα αν τα χρησιμοποιούμε καθημερινά, αλλιώς τουλάχιστον μία φορά τον μήνα. Άφησέ τα να στεγνώσουν για περίπου δύο μέρες πριν τα ξαναχρησιμοποιήσεις στο πρόσωπό σου.

Τέλος, όπως όλα τα πράγματα στην ζωή, έρχεται η ώρα που ένα πινέλο αρχίζει και χάνει την λειτουργικότητά του, και αυτό σημαίνει ότι πρέπει να τα αντικαταστήσεις και να εφοδιαστείς με ένα καινούργιο. Φρόντισε λοιπόν κάθε έξι μήνες να τσεκάρεις τα πινέλα και τις τρίχες τους για να δεις αν παραμένουν ακόμα σε φόρμα!


Πριν φύγεις, ρίξε μία ματιά σε άλλα make up tips:

Πώς να κάνεις το καλύτερο μακιγιάζ με eyeliner

Πώς να κάνεις την μύτη σου μικρότερη με το σωστό μακιγιάζ

Οι καλύτερες παλέτες σκιών για όλες τις καστανομάτες!

  • Ακολουθήστε μας και στο Facebook:

Eli
Το online περιοδικό ELI, λάτρης της μόδας και της ομορφιάς, είναι κοντά σου από το 2016 και σε εμπνέει να βγάζεις προς τα έξω τον καλύτερό σου εαυτό! Η ομάδα μας αποτελείται από fashionholics και beauty junkies που αγαπάνε να μοιράζονται μαζί σου συμβουλές για το make up, την ομορφιά, και την μόδα! Είμαστε εδώ για να κάνουμε reviews τα τελευταία προϊόντα, να δώσουμε styling tips και οτιδήποτε έχει σχέση με το lifestyle. Σου λύνουμε κάθε απορία και να είσαι σίγουρος-η θα σου απαντήσουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται!

Leave a Response