Αν νιώθετε υπερβολικά κουρασμένοι και το σώμα σας αδυνατεί να έρθει στους φυσιολογικούς του ρυθμούς ακόμα και αν κοιμηθήκατε αρκετές ώρες και προσπαθήσατε να κάνετε αποτοξίνωση με διάφορα ροφήματα, ίσως πρέπει να σκεφτείτε να δοκιμάσετε τις παρακάτω 5 στάσεις γιόγκα, που θα βοηθήσουν στην κυκλοφορία του αίματος και θα σας απαλλάξουν από το άγχος.


wide-legged-forward-bend
Δεν είναι μόνο μια σημαντική στάση για τους μηριαίους, αλλά αντιστρέφει επίσης την έλξη της βαρύτητας, ενθαρρύνοντας την κυκλοφορία του αίματος σε όλο το σώμα. Η κίνηση αυτή συμπιέζει επίσης την κοιλιά, κάνοντας την πέψη πιο εύκολη.

 • Σταθείτε με τα πόδια σας ανοιχτά.Κρατήστε τα χέρια σας πίσω σας, πιέζοντας τις παλάμες σας σε ένα διπλό γροθιά.
 • Πάρτε μια βαθιά ανάσα, και σιγά-σιγά λυγίστε την μέση σας προς τα εμπρός, χαμηλώνοντας τα χέρια σας όσο μπορείτε. Κρατήστε τη σπονδυλική στήλη σας ίσια, και ταυτόχρονα πάρτε 5 βαθιές εισπνοές.

 

open-side-fierce

Αν θέλετε να ενισχύετε το κάτω μέρος των ποδιών σας, αυτή η κίνηση θα κάνει τους τετρακέφαλους και τους γλουτούς σας να πάρουν φωτιά. Αυτή η βαθιά συστροφή βοηθά επίσης στην πέψη. Θα αισθανθείτε την απαλή πίεση στα νεφρά, το συκώτι και τη σπλήνα, η οποία διεγείρει την απομάκρυνση των αποβλήτων, και οδηγεί σταδιακά στην αποτοξίνωση.

 • Σταθείτε με τα δύο πόδια μαζί, λυγίστε τα γόνατά σας, και  καθίστε οκλαδόν κάτω. Διασχίστε τον δεξιό αγκώνα σας πάνω από το αριστερό μηρό σας, με την δεξιά παλάμη σας να σημαδεύει το πάτωμα δίπλα από το αριστερό πόδι σας. Αν δεν μπορείτε να φτάσετε μέχρι το τέλος, απλά επιτρέψτε στα δάχτυλά σας να αιωρούνται στον αέρα, όσο πιο κοντά στο πάτωμα γίνεται.
 • Επεκτείνετε το αριστερό σας χέρι κατ ‘ευθείαν επάνω προς το ταβάνι. Βεβαιωθείτε ότι και τα δύο γόνατα είναι παράλληλα. Κρατήστε για πέντε βαθιές αναπνοές.

three-legged-down-dog

Κρατώντας το κεφάλι σας κάτω από την καρδιά σας και το πόδι σας σηκωμένο στον αέρα,  θα ενθαρρύνει το αίμα να κυκλοφορεί σε όλο το σώμα, καθώς και  υγρά θα μεταφερθούν στους λεμφαδένες. Αν το πάνω μέρος του σώματος σας είναι δυνατό, αυτή η στάση μπορεί επίσης να σας χαλαρώσει, και να βοηθήσει στην ψυχική ηρεμία, καθώς, απελευθερώνει το άγχος, το φόβο και τη θλίψη.

 • Βάλτε τα δύο πόδια μαζί και σηκώστε το δεξί σας πόδι στον αέρα. Μετά από πέντε βαθιές αναπνοές, κατεβάστε το πόδι και επαναλάβετε αυτή τη στάση με το αριστερό πόδι.

 

seated-heart-opener

Η κακή στάση του σώματος μπορεί να καταπνίξει την σωστή λειτουργία των πνευμόνων, και ενθαρρύνει την επιμήκυνση της σπονδυλικής στήλης, ώστε οι πνεύμονές σας μπορεί να διαστέλλονται και να συστέλλονται με κάθε αναπνοή. Μία σωστή και βαθιά αναπνοή ενθαρρύνει το σώμα να απομακρύνει το διοξείδιο του άνθρακα, το γαλακτικό οξύ,το λεμφικό υγρό, και άλλα απόβλητα.

 • Ξεκινήστε καθισμένοι στις κνήμες σας.
 • Βάλτε τα χέρια σας πίσω σας σε μία διπλή γροθιά. Τραβήξτε πιέζοντας τις παλάμες σας προς το πάτωμα.
  Μετά από πέντε ανάσες, αφήστε τα χέρια σας ελεύθερα.


head-knee-c

Όσο παράξενη και αν σας φαίνεται αυτή η στάση, διπλώνοντας το σώμα σας προς τα εμπρός πάνω από τη φτέρνα σας σε αυτή την παραλλαγή, βοηθάτε στην τόνωση των εσωτερικών σας οργάνων.

 • Ξεκινήστε σε καθιστή θέση και με τα δύο πόδια τεντωμένα προς τα έξω.
  Λυγίστε το δεξί γόνατο και κρατήστε πατημένο το δεξί σας πόδι με το αριστερό σας χέρι. Φέρτε το δεξί σας χέρι κάτω από το δεξί πόδι σας.
 • Τραβήξτε  τα δεξιά δάχτυλα των ποδιών σας προς τα κάτω απαλά, και τοποθετήστε το πέλμα του δεξιού ποδιού σας από αριστερά στο εσωτερικό των μηρών σας, έτσι ώστε η δεξιά φτέρνα σας να είναι στραμμένη προς τα επάνω.
 • Τοποθετήστε τα χέρια σας στο πάτωμα και στις δύο πλευρές του ποδιού σας ή στην κνήμη σας.
  Στηρίξτε το μέτωπό σας στο πόδι σας, και πάρτε πέντε βαθιές αναπνοές.
  Στη συνέχεια, αφήστε τα χέρια σας, και αλλάξτε πλευρά.
 • Ακολουθήστε μας και στο Facebook:

Eli
Το online περιοδικό ELI, λάτρης της μόδας και της ομορφιάς, είναι κοντά σου από το 2016 και σε εμπνέει να βγάζεις προς τα έξω τον καλύτερό σου εαυτό! Η ομάδα μας αποτελείται από fashionholics και beauty junkies που αγαπάνε να μοιράζονται μαζί σου συμβουλές για το make up, την ομορφιά, και την μόδα! Είμαστε εδώ για να κάνουμε reviews τα τελευταία προϊόντα, να δώσουμε styling tips και οτιδήποτε έχει σχέση με το lifestyle. Σου λύνουμε κάθε απορία και να είσαι σίγουρος-η θα σου απαντήσουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται!