Όλα τα όνειρα στη ζωή σου θα πραγματοποιηθούν μόνο αν μάθεις πραγματικά να αγαπάς τον εαυτό σου, να νιώθεις σίγουρη για τις γνώσεις και τις ικανότητες που έχεις, και να μιλάς με αυτοπεποίθηση. Είναι πολύ κλισέ, αλλά αλήθεια: τίποτα και κανέναν δεν μπορείς να αγαπήσεις αν δεν έχεις αγάπη για το πιο σημαντικό άτομο: τον εαυτό σου.

Σαν γυναίκες νιώθουμε πάντα την ανάγκη να αλλάζουμε τον εαυτό μας, να προσαρμοζόμαστε στις ανάγκες του άλλου, να θυσιάζουμε τους στόχους για να βοηθήσουμε τον σύντροφο ή την οικογένεια μας. Όλα αυτά όμως δεν έχουν καμία σημασία αν δεν αγαπάς τον εαυτό σου και αν δεν τον βάζεις πρώτο.

Δεν είναι εγωιστικό. Είναι απαραίτητη προϋπόθεση να πετύχεις σε όλες τις διαπροσωπικές σου σχέσεις και να πραγματοποιήσεις τους στόχους που θέτεις.

Σου αναθέτω λοιπόν να εφαρμόσεις τα παρακάτω 3 απλά πράγματα και η αλλαγή αυτή θα είναι η αρχή για να αγαπήσεις τον εαυτό σου και να δεις πως η διάθεσή σου θα είναι καλύτερη.

Κάνε λίστα

Είναι μία θεραπεία που προτείνουν πολλοί ψυχολόγοι. Οι λέξεις μετράνε, και κυρίως οι λέξεις που λέμε στο εαυτό μας. Αν θέλεις να αγαπήσεις τον εαυτό σου, δώσε 10 λόγους για τους οποίους είσαι περήφανη που είσαι εσύ και 10 πράγματα που θαυμάζεις, είτε εξωτερικά είτε στοιχεία του χαρακτήρα σου. Μετά από 40 μέρες θα δεις πραγματική αλλαγή στον τρόπο που σκέφτεσαι για τον εαυτό σου, και πως αφήνεις τους άλλους να συμπεριφέρονται μπροστά σου. Από την στιγμή που καταλάβεις και αφουγκραστείς την αξία σου, θα είσαι πιο προσεχτική με τις καταστάσεις που αφήνεις να σε επηρεάσουν.

Διαλογισμός μπροστά από καθρέφτη

Τώρα που έχεις κάνει την λίστα, είναι ώρα να έρθεις αντιμέτωπη με τον ίδιο σου τον εαυτό. Κοίταξε στον καθρέφτη και πες στο άτομο που έχεις μπροστά σου γιατί τον αγαπάς, γιατί είναι ξεχωριστός, γιατί πιστεύεις σε αυτόν. Θα μιλούσες ποτέ αρνητικά σε μία φίλη σου; Θα έκρινες ένα αγαπημένο σου πρόσωπο τόσο σκληρά όσο κάνεις με τον εαυτό σου; Όχι.

Δώσε σε σένα την αγάπη που δίνεις σε όλους τους υπόλοιπους. Το αξίζεις.

Καθημερινός χρόνος αφιερωμένος σε σένα

Αφού νιώσεις καλύτερα με τον εαυτό σου, είναι ώρα να περάσεις ποιοτικό χρόνο και να αφιερώσεις σε σένα κάτι που αγαπάς, είτε διαβάζοντας ένα βιβλίο, είτε να κάνεις ένα χαλαρωτικό μπάνιο, είτε να μαγειρέψεις το αγαπημένο σου φαγητό. Όποιο και να είναι αυτό, κάνε κάτι που αγαπάς για να δώσεις στον εαυτό σου λίγη καθημερινή ευχαρίστηση και να ηρεμήσεις από όλα τους εξωτερικούς παράγοντες που σου δημιουργούν άγχος.

Δεν είναι εύκολο να εξαλείψεις τις αρνητικές σκέψεις, την σκληρή κριτική και τα άσχημα λόγια που λες στον εαυτό σου. Αυτά όμως σε ακολουθούν και σταδιακά γίνονται κομμάτι της προσωπικότητας σου. Να μιλάς στον εαυτό σου όμορφα, να ξέρεις τι αξίζεις και έτσι θα τον αγαπάς για όλα αυτά που έχεις περάσει και για όλα αυτά που θέλεις να πραγματοποιήσει.

 

 

  • Ακολουθήστε μας και στο Facebook:

Eli
Το online περιοδικό ELI, λάτρης της μόδας και της ομορφιάς, είναι κοντά σου από το 2016 και σε εμπνέει να βγάζεις προς τα έξω τον καλύτερό σου εαυτό! Η ομάδα μας αποτελείται από fashionholics και beauty junkies που αγαπάνε να μοιράζονται μαζί σου συμβουλές για το make up, την ομορφιά, και την μόδα! Είμαστε εδώ για να κάνουμε reviews τα τελευταία προϊόντα, να δώσουμε styling tips και οτιδήποτε έχει σχέση με το lifestyle. Σου λύνουμε κάθε απορία και να είσαι σίγουρος-η θα σου απαντήσουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται!

Leave a Response