Νόστιμο ρυζόγαλο με την πιο εύκολη συνταγή!
Μην ψάχνεις άλλες συνταγές για ρυζόγαλο – η παρακάτω έχει όλα αυτά που ψάχνεις: εύκολη και γρήγορη συνταγή, απλά βήματα και το πιο νόστιμο και παραδοσιακό ρυζόγαλο, σαν αυτό της γιαγιάς. Μπορείς να το απολαύσεις για πρωινό, αν θέλεις κάτι γλυκό και να αποφύγεις τις θερμίδες από τα pancakes, σαν επιδόρπιο μετά το γεύμα ή σαν κέρασμα στους καλεσμένους.
Κρεμώδες ρυζόγαλο παραδοσιακό
Τι χρειάζεται ένα ρυζόγαλο για να πετύχει; Μόνο να ακολουθήσεις την παρακάτω συνταγή, και τα απλά βήματα για να απολαύσεις ένα από τα πιο απλά, παραδοσιακά αλλά νόστιμα γλυκά.
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΡΥΖΟΓΑΛΟ
- 3/4 φλυτζάνι ρύζι (οποιοδήποτε μπορείς να χρησιμοποιείς, γλασέ ή αρμπόριο)
- νερό (δες την ακριβή ποσότητα για το ρύζι πίσω από την συσκευασία, το κάθε ρύζι είναι διαφορετικό)
- 1 φλιτζάνι γάλα
- 4 κ. σ. ζάχαρη
- 1 κ. σ. καστανή ζάχαρη
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 κ. σ. ανάλατο βούτυρο
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
♥ Βράζουμε το ρύζι με το νερό (η ποσότητα του νερού γράφεται πίσω από τις οδηγίες στο κουτί), τη ζάχαρη και το αλάτι σε ένα βαθύ τηγάνι (ή μία κατσαρόλα), και ανακατεύουμε μέχρι να να μαλακώσουν όλα τα υλικά και να δέσουν μαζί.
♥ Ρίχνουμε στη συνέχεια το γάλα και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά (πολύ σημαντικό για το ρυζόγαλο) για 20 λεπτά, ανακατεύοντας κάθε λίγα λεπτά μέχρι να είναι παχύ και κρεμώδες. Μπορεί στην αρχή να φαίνεται σαν να έχεις προσθέσει πάρα πολύ γάλα, το οποίο δεν θα πυκνώσει ποτέ, αλλά θα πρέπει να περιμένεις! Πίστεψέ με, θα γίνει το πιο νόστιμο ρυζόγαλο που έχεις δοκιμάσει ποτέ.
♥ Μόλις πήξει, πρόσθεσε την καστανή ζάχαρη, η οποία ταιριάζει πολύ με την γεύση της κανέλας, είναι προαιρετικό, αλλά κάνει σίγουρα την διαφορά.
♥ Μετά, το βγάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο, τη βανίλια και την κανέλα. Μετά από 5 λεπτά είναι έτοιμο και μπορείς να απολαύσεις το παραδοσιακό ρυζόγαλο.
Το ρυζόγαλο μπορεί να σερβιριστεί ζεστό ή κρύο, δεν έχει και πολλή σημασία, εξάλλου θα είναι το ίδιο νόστιμο! Μπορείς να το διατηρήσεις στο ψυγείο έως 3 μέρες αν δεν το τελειώσεις όλο την πρώτη μέρα.
Νηστίσιμο ρυζόγαλο (κατάλληλο και για τους vegan)
Αν είσαι vegan ή θέλεις να απολαύσεις το ρυζόγαλο κατά την διάρκεια νηστείας, τότε ΠΡΕΠΕΙ να δοκιμάσεις την παρακάτω συνταγή. Αν και δεν κάνω νηστείες, ούτε είμαι vegan, αλλά την παρακάτω συνταγή την θεωρώ το ίδιο νόστιμη και εύκολη με την πρώτη!
Μπορείς να σερβίρεις το ρυζόγαλο με βατόμουρα (ή άλλα φρούτα που σου αρέσουν, αλλά τα βατόμουρα είναι τα αγαπημένα μου), με σταφίδες, καρύδια, κανέλα, και γενικά ταιριάζει με τόσα toppings – που η λίστα μπορεί να μην τελειώσει ποτέ.
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ ΡΥΖΟΓΑΛΟ ΜΕ ΓΑΛΑ ΚΑΡΥΔΑΣ
- Γάλα καρύδας πλήρες σε λιπαρά
- 1 φλιτζάνι λευκό ή καστανό ρύζι
- 1/4 φλιτζάνι σιρόπι σφενδάμου (προαιρετικό)
- 2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα (για γεύση)
- 1 φλιτζάνι γάλα αμυγδάλου (προαιρετικό)
- λίγο αλάτι (προαιρετικό)
- 1 φλιτζάνι σταφίδες στο τέλος για να σερβίρεις (προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
♥ Ρίξε το πλήρες σε λιπαρά γάλα καρύδας στην μεσαίου μεγέθους κατσαρόλα και άφησε το να βράσει.
♥ Ξέπλυνε και στράγγισε καλά το ρύζι, και στη συνέχεια πρόσθεσέ το στην κατσαρόλα με το βρασμένο γάλα.
♥ Άφησέ το να βράσει για 5 λεπτά μαζί με το καπάκι πάνω στην κατσαρόλα, και στη συνέχεια, άσε το ρυζόγαλο να σιγοβράσει για άλλα 20 λεπτά.
♥ Αφαίρεσε το καπάκι, ανακάτεψε με την κουτάλα, πρόσθεσε το σιρόπι σφενδάμου, το εκχύλισμα βανίλιας, την κανέλα, το 1 φλιτζάνι γάλα αμυγδάλου, και ξανανακατεύουμε. (Μπορείς να προσθέσεις τις σταφίδες και σε αυτό το σημείο αν θέλεις, ή αν προτιμάς, στο τέλος πάνω από το ρυζόγαλο)
♥ Συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα 10 λεπτά. Το ρύζι θα έχει απορροφηθεί πολύ από το γάλα. Αν θέλεις το ρυζόγαλο να γίνει πιο κρεμώδες, τότε πρόσθεσε περισσότερο γάλα καρύδας.
♥ Ανακάτευε συχνά ώστε το ρυζόγαλο να μην κολλήσει στον πάτο της κατσαρόλας και πρόσθεσε την κανέλα, την οποία μπορείς να προσθέσεις και μετά.
♥ Αφαίρεσε το ρυζόγαλο από τη φωτιά και άφησέ το να κρυώσει για τουλάχιστον 5 λεπτά. Σερβίρουμε σκέτο, ή με βατόμουρα,ή με επιπλέον κανέλα ή τριμμένη καρύδα.
♥ Για να είναι το ίδιο κρεμώδες το ρυζόγαλο και αφού κρυώσει, τότε μπορείς να ξαναρίξεις λίγο γάλα αμυγδάλου και να ανακατέψεις πριν το σερβίρεις. Καλή απόλαυση!
Μπορείς να δεις παρακάτω το βίντεο και να καταλάβεις ακόμα πιο καλά τα βήματα για να κάνεις το πιο yummi και κρεμώδες ρυζόγαλο.