Θέλεις να δεις την πιο εύκολη συνταγή για red velvet;

Παρακάτω θα σου δείξω όχι μόνο τα υλικά που χρειάζεσαι και την εκτέλεση, αλλά μπορείς να δεις την διαδικασία για το πιο yummi κέικ τούρτα γενεθλίων (αλλά και γενικά) σε ένα απλό και κατανοητό video με την συνταγή που σου εξηγεί βήμα βήμα πως να το κάνεις και εσύ.

Αν θέλεις λοιπόν να δεις πως φτιάχνουμε αυτή την τούρτα γενεθλίων, το κέικ red velvet δεν έχεις παρά να αφιερώσεις λίγα λεπτά στη παρακάτω συνταγή! (Στο τέλος μπορείς να δεις και πόσες θερμίδες έχει το red velvet cake)

Υλικά για την πιο νόστιμη τούρτα γενεθλίων

♡ RED VELVET ♡

2 2/3 φλιτζάνια (310g) αλεύρι για κέικ
2 κουταλιές της σούπας (16g)  κακάο σε σκόνη (χωρίς ζάχαρη)
1 κουταλάκι του γλυκού (5g) μαγειρική σόδα
1 κουταλάκι του γλυκού (5g) αλάτι
1/2 φλιτζάνι (113g) ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
1 1/2 φλιτζάνι (300g) ζάχαρη
2 αυγά
1 φλιτζάνι (220 g) φυτικό λάδι
1 κουταλάκι του γλυκού (5ml)  ξύδι
2 κουταλάκι του γλυκού (10g) εκχύλισμα βανίλιας
1 φλιτζάνι (240 gr) βούτυρο γάλακτος, σε θερμοκρασία δωματίου
30gr κόκκινο χρώματα ζαχαροπλαστικής

Για το frosting της τούρτας

500gr κρέμα τυριού

300gr σαντιγί

1 κτγ βανίλια

1 κούπα ζάχαρη άχνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ RED VELVET

♡ ΤΟΥΡΤΑ – ΚΕΙΚ RED VELVET ♡

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους  180 βαθμούς. Άλειψε με βούτυρο τα 2 ταψια (γιατί το κέικ γενεθλίων που ετοιμάζουμε θα έχει δύο στρώσεις) για την τούρτα και ρίχνουμμε πάνω και λίγο αλεύρι.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίζετε μαζί το αλεύρι, τη σκόνη κακάο, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι και τα χτυπάμε. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν ένα μείγμα.
  3. Προσθέσουμε τα αυγά ξεχωριστά.
  4. Ανακατεύουμε με το λάδι, το ξύδι,το εκχύλισμα βανίλιας και το βουτυρόγαλα.
  5. Προσθέτουμε στο μείγμα το αλεύρι με τα άλλα υλικά και ανακατεύουμε καλά.
  6. Σταδιακά προσθέστε το κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής μέχρι να πάρει το χρώμα που θέλετε (όσο πιο πολύ, τόσο πιο έντονο το μείγμα) Ρίξτε το μείγμα ομοιόμορφα στα 2 ταψιά.
  7. Ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά. Για να τσεκάρουμε ότι το red velvet έχει γίνει, βάζουμε στο κέικ  μια οδοντογλυφίδα, η οποία πρέπει να βγαίνει καθαρή.
  8. Αφήστε το ταψί να κρυώσει  για 10 λεπτά. Αφαιρέστε το κέικ από το ταψί και αφήστε το να κρυώσει εντελώς.
  9. Ετοιμάστε μετά  το γλάσο. Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε την ζάχαρη άχνη. Χτυπάμε το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη άχνη και το εκχύλισμα βανίλιας μέχρι να γίνει λείο και απαλό.
  10. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος. Σταδιακά προσθέτουμε στο μίγμα το τυρί κρέμα μέχρι να δέσουν όλα τα υλικά μαζί καλά.
  11. Τώρα φτιάχνουμε το κέικ. Κόψτε τις κορυφές από το κέικ για να δημιουργήσετε επίπεδες επιφάνειες. Βάλε το πρώτο μέρος, δηλαδή το κάτω κομμάτι στη πιατέλα.
  12. Απλώστε πάνω λίγο γλάσο. Προσθέστε το δεύτερο στρώμα κέικ και σιγά σιγά απλώστε την υπόλοιπη κρέμα στην κορυφή και τις πλευρές του κέικ.
  13. Διακοσμήστε το κέικ με παρέμειναν με ψίχουλα από το κέικ αν θέλετε, και είναι έτοιμο να σερβιριστεί!

Πόσες θερμίδες έχει το red velvet;

Ανά κομμάτι (180 gr) οι θερμίδες αντιστοιχούν σε: 682 kcl

Τα λιπαρά είναι: 46.1g  Υδατάνθρακες:  61.8g  Πρωτεΐνη: 8.0g, Χοληστερόλη: 111mg

Το υπόλοιπο κέικ  μπορεί να καλυφθεί και να διατηρηθεί στο ψυγείο μέχρι και μία εβδομάδα. Μπορείτε να τρώτε για πρωινό τούρτα γενεθλίων, γιατί όχι; ♡

Αν δοκιμάσεις τη συνταγή, θα χαρώ πολύ να μου πεις τα σχόλια σου παρακάτω!

Αν θέλεις να δεις πως γίνεται η πιο νόστιμη chocolate cake, τότε δεν έχεις παρά να δεις το παρακάτω:

Το πιο νόστιμο κέικ σοκολάτας που θα φας ποτέ!

  • Ακολουθήστε μας και στο Facebook:

Eli
Το online περιοδικό ELI, λάτρης της μόδας και της ομορφιάς, είναι κοντά σου από το 2016 και σε εμπνέει να βγάζεις προς τα έξω τον καλύτερό σου εαυτό! Η ομάδα μας αποτελείται από fashionholics και beauty junkies που αγαπάνε να μοιράζονται μαζί σου συμβουλές για το make up, την ομορφιά, και την μόδα! Είμαστε εδώ για να κάνουμε reviews τα τελευταία προϊόντα, να δώσουμε styling tips και οτιδήποτε έχει σχέση με το lifestyle. Σου λύνουμε κάθε απορία και να είσαι σίγουρος-η θα σου απαντήσουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται!

Leave a Response