Όλα τα γλυκά μηνύματα, τα ραντεβού, οι βόλτες, οι εκπλήξεις, τα δώρα – όλα αυτά τελείωσαν πλέον για σένα. Ίσως σου φαίνεται ότι αυτό είναι το τέλος του κόσμου, και έχεις κάθε δικαίωμα να το νιώθεις. Παρακάτω δεν θα βρεις όλες τις κλισέ συμβουλές, του στυλ ”θα περάσει” ναι εντάξει, το ξέρουμε.

Τι κάνεις όμως όταν χωρίζεις;

Τι κάνεις μέχρι να περάσει και να αισθανθείς καλά; Γιατί το ότι θα περάσει και θα ξανανιώσεις χαρούμενη το ξέρουμε, απλά το πρόβλημα είναι το τώρα που νιώθεις μισή. Το πρόβλημα είναι ότι δεν ξέρεις τι να κάνεις, τι να νιώσεις, τι να πεις.

Έχοντας πολλές εμπειρίες στη ζωή μου, και μετά από μία έρευνα που αποφάσισα να κάνω, θα σου δείξω παραπάνω τι πραγματικά βοηθάει να νιώσεις λίγο καλύτερα μετά τον χωρισμό, και πως να ξαναβρεις τον παλιό καλό εαυτό σου – αυτόν που είχες πριν γνωρίσεις το άτομο με το οποίο χώρισες.

Τι να κάνεις μετά τον χωρισμό;

Δώσε χρόνο στον εαυτό σου 

Αυτό είναι κλισέ – το παραδέχομαι, ΑΛΛΑ θα σου εξηγήσω γιατί είναι σημαντικό να το κάνεις.

Χώρισες και αν είχες συναισθήματα για τον άνθρωπο με τον οποίον έζησες και πέρασες κάποια πράγματα, η μόνη αντίδραση στον χωρισμό είναι να αισθανθείς ότι τώρα κάτι σου λείπει. Μπορεί να μην είναι απαραίτητα ο ίδιος, αλλά όλα αυτά που περάσατε μαζί.

Σε αυτά τα συναισθήματα μελαγχολίας και θλίψης, το πιο σημαντικό πράγμα που μπορείς να κάνεις είναι να δώσεις χρόνο στον εαυτό σου να συνειδητοποιήσει την κατάσταση. Να αναλογιστεί γιατί κατέληξε η σχέση με αυτό τον τρόπο, και να κάνεις χώρο για καινούργια πράγματα που θα έρθουν.

Άσε τα συναισθήματά σου ελεύθερα

Ταυτόχρονα με το πρώτο, που είναι να δώσεις χρόνο στον εαυτό σου να αντιμετωπίσει την κατάσταση, είναι να αφήσεις τα συναισθήματά σου ελεύθερα. Το στάδιο όπου πρέπει να βγαίνεις με φίλους συνέχεια, να περνάς τέλεια και να τα σπας δεν είναι τώρα. Είναι πολύ, πολύ σημαντικό να αφήσεις τον εαυτό σου να νιώσει τον πόνο, την θλίψη, την μοναξιά.

Αυτό δεν λέγεται μαζοχισμός, αλλά ανακούφιση. Μετά από αυτό το στάδιο θα είσαι έτοιμη να ζήσεις χαρούμενες στιγμές γιατί θα τα έχεις βγάλει από μέσα σου. Ο χωρισμός απαιτεί να ξεσπάσεις.  Κάνε αυτό που σε απελευθερώνει.

Θέλεις να κλάψεις μέχρι να μην έχεις άλλα δάκρυα; Θέλεις να δεις ταινίες μέχρι το πρωί; Θέλεις να σπάσεις πιάτα, να φωνάξεις στο μαξιλάρι; Όλα αυτά είναι μέσα στα πράγματα που πρέπει να ακολουθήσεις για να βρεις αργότερα τον εαυτό σου.

Μην κατηγορείς τον εαυτό σου

Πιστεύω ακράδαντα ότι σε έναν χωρισμό φταίνε και οι δύο. Αν τώρα μου πεις ότι ο άλλος είναι μ*λακας και εσύ δεν φταις σε τίποτα, τότε έχω να σου πω το εξής: Γιατί να κάνεις σχέση με έναν τέτοιο άνθρωπο;

Ανεξαρτήτως τον λόγο ή τους λόγους χωρισμού, μην κατηγορείς τον εαυτό σου – ή τουλάχιστον μόνο τον εαυτό σου. Υπάρχει και κάτι πιο σημαντικό, το timing, το οποίο δεν μπορεί να το ελέγχει κανείς.

Όλα αυτά έγιναν και τώρα είσαι πιο έξυπνη, πιο ικανή, με εμπειρίες, με λάθη, πάθη και λίγο πιο κοντά στο να βρεις τον έρωτα της ζωής σου!

Απόσταση από ότι σε πληγώνει

Απομάκρυνε από την ζωή σου, και την καθημερινότητα οτιδήποτε σου θυμίζει το παρελθόν. Πάρ’το απόφαση ότι ο χωρισμός δεν συνοδεύεται με το να κρατήσεις ενθύμια για μια ζωή. Μπορείς να κρατήσεις μερικά αντικείμενα που έχουν συναισθηματική αξία για σένα, αλλά για τώρα βάλ’τα όλα σε ένα κουτί και κάνε χώρο στην αποθήκη!

Το ίδιο ισχύει και για τα social media, αν δεν θέλεις να τους βλέπεις, unfollow, unfriend. Δεν σημαίνει ότι είσαι ανώτερη ή ότι είσαι ανώριμη. Το μήνυμα είναι απλό: δεν υπάρχει λόγος να βλέπεις τι κάνει, και δεν υπάρχει λόγος να βλέπει τι κάνεις.

Δείξε ανωτερότητα

Η σωστή ανωτερότητα έρχεται όταν σε ρωτάνε πως είσαι. Και δεν αναφέρομαι όταν σε ρωτάει η κολλητή σου, αλλά άτομα από τον πιο ευρύ σου κύκλο.

Μην αρχίζεις τις ιστορίες ‘μου έκανε αυτό, μου έκανε εκείνο’ και ‘είμαι πολύ καλύτερα χωρίς αυτόν’ Η αλήθεια είναι ότι τέτοια σχόλια δεν σε τιμάνε.

Να είσαι ώριμη και να αντιμετωπίσεις τον χωρισμό με αξιοπρέπεια και χαμόγελο χωρίς να θίξεις κανέναν, αυτό είναι κάτι σίγουρα δύσκολο, αλλά ξέρεις τι λένε – fake it till you make it.

Μην γίνεις μίζερη

Επίσης, στην λίστα με όλα αυτά που πρέπει να κάνεις μετά τον χωρισμό είναι να μην μιζεριάσεις. Μην γίνεις σαν αυτούς τους κυνικούς και επιφανειακούς ανθρώπους που πιστεύουν ότι η αληθινή αγάπη δεν υπάρχει, όλοι οι άνδρες είναι ίδιοι, κάθε σχέση είναι καταδικασμένη, δεν θα βρεις ποτέ τον κατάλληλο κτλ ΌΧΙ!

Όλα θα φτιάξουν, απλά όχι όταν το περιμένεις εσύ.

Μην κάνεις τα ίδια λάθη στο μέλλον

Και τέλος, θέλω να τελειώσω λέγοντας ότι αν πρέπει να κρατήσεις κάτι από την σχέση που είχες είναι τα μαθήματα αυτογνωσίας. Έμαθες τι όρια βάζεις, τι άνθρωπο θέλεις δίπλα σου, τι είσαι ικανή να κάνεις και αυτό που θέλεις στο μέλλον. Να είσαι σίγουρη ότι τα καλύτερα δεν τα έχεις ζήσει ακόμη.

Αφοσιώσου στον εαυτό σου και όλα θα είναι πολύ, πολύ καλύτερα. ♥

  • Ακολουθήστε μας και στο Facebook:

Eli
Το online περιοδικό ELI, λάτρης της μόδας και της ομορφιάς, είναι κοντά σου από το 2016 και σε εμπνέει να βγάζεις προς τα έξω τον καλύτερό σου εαυτό! Η ομάδα μας αποτελείται από fashionholics και beauty junkies που αγαπάνε να μοιράζονται μαζί σου συμβουλές για το make up, την ομορφιά, και την μόδα! Είμαστε εδώ για να κάνουμε reviews τα τελευταία προϊόντα, να δώσουμε styling tips και οτιδήποτε έχει σχέση με το lifestyle. Σου λύνουμε κάθε απορία και να είσαι σίγουρος-η θα σου απαντήσουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται!

Leave a Response