Έχει αποδειχθεί ότι οι γυναίκες δύσκολα διατηρούν την αυτονομία και την προσωπική τους ζωή όταν αποφασίζουν να κάνουν μία σχέση ή ακόμα και μετά τον γάμο.  Αυτό συμβαίνει γιατί ίσως έχουμε μάθει να βάζουμε τις ανάγκες των άλλων πρώτες, και να ανησυχούμε για τους άλλους περισσότερο απ’ότι για εμάς.

Η γυναίκα κρύβει έντονα το ένστικτο της φροντίδας, και όταν μπεις στην ζωή της, όλα περιπλέκονται και μοιράζεται ή επιδιώκει να μοιράσει τα πάντα μαζί σου. Αυτό ισχύει ακόμα περισσότερο για μία γυναίκα που είναι ερωτευμένη, ωστόσο μία σχέση ανθίζει και εξελίσσεται όταν η προσοχή και ο χρόνος που αφιερώνει ο ένας στον άλλον είναι ίσος. Παρόλο αυτά, συχνά θέλουμε να περάσουμε όλη την ημέρα με το άλλο μας μισό και βάζουμε σε δεύτερη μοίρα τις εξίσου σημαντικές υποχρεώσεις μας, όπως την δουλειά, την οικογένεια, τους φίλους, και τον ίδιο μας τον εαυτό.

Αυτό που πρέπει να σκεφτείς σοβαρά και να συνειδητοποιήσεις είναι πως ο χρόνος που περνάς με τον εαυτό σου είναι το καλύτερο δώρο που μπορείς να κάνεις για σένα, και έπειτα το καλύτερο για την σχέση σου. Γιατί συμβαίνει αυτό; Είναι απλό. Σκέψου πως όταν ασχολείσαι προσωπικά με μία δραστηριότητα μαθαίνεις και ανακαλύπτεις νέα πράγματα, που μπορείς στην συνέχεια να μοιραστείς με τον σύντροφό σου και να προκαλέσεις και το δικό του ενδιαφέρον.

Θα μπορείτε να συζητάτε για τόσες νέες και ενδιαφέρουσες καταστάσεις, και δεν θα βαριέστε ποτέ, και αυτό γιατί εσύ η ίδια έχεις μία ζωή που δεν περιλαμβάνει το άλλο σου μισό. Καλό θα ήταν λοιπόν να δημιουργήσεις λίγο χώρο στην σχέση σου για να αναπνεύσετε και οι δύο, και να εξελίχθείτε σαν προσωπικότητες, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι απομακρύνεστε ο ένας από τον άλλον. Βρείτε μία ισορροπία που θα ευνοεί και τους δύο.

Μπορείς να διαβάσεις εδώ όλα αυτά που φανερώνουν ότι έχεις βρεί τον έναν και μοναδικό άντρα της ζωής σου!

Σκέφτεσαι λοιπόν τι μπορείς να κάνεις για τον εαυτό σου και να ανακτήσεις την χαμένη ανεξαρτησία; Παρακάτω, μπορείς να διαβάσεις ποιές δραστηριότητες θα σου δώσουν αυτό ακριβώς που ψάχνεις και γιατί είναι τόσο σημαντικές.

1.Αρχικά, βρες χρόνο για τους φίλους σου.

Κανόνισε να βγεις με τις κολλητές σου για καφέ ή ποτό ή φαγητό κάπου που πηγαίνατε παλιά μαζί, και απόφυγε να μιλήσεις και να αναφερθείς στον σύντροφο σου. Αυτή η έξοδος είναι μία ευκαιρία για σένα να τοποθετήσεις τον εαυτό σου σε μία κατάσταση που δεν υπάρχει το άλλο σου μισό. Σε καμία περίπτωση κάτι τέτοιο δεν υποδεικνύει οτι δεν νοιάζεσαι για την σχέση σου, αλλά το αντίθετο, πρέπει να τα έχεις καλά με τον εαυτό σου, να βρεις χρόνο να αναζωογονηθείς, έστι ώστε να προσφέρεις στον σύντροφο σου τον καλύτερο σου εαυτό.

Φυσικά, η κολλητή σου θα εκτιμήσει την προσοχή που της δίνεις! Θα νιώθει πως πραγματικά δεν την έχεις ξεχάσει, γιατί όλοι μας ξέρουμε πόσο άσχημο είναι να νιώθεις λιγότερο σημαντικό όταν ένας φίλος σου κάνει μία σχέση και δεν έχει χρόνο για σένα. Κάνε λοιπόν την διαφορά και προσπάθησε να αφιερώνεις όσο χρόνο πρέπει στην παρέα σου!

2.Beauty ρουτίνα!

Καθιέρωσε μία ημέρα την εβδομάδα να βρεις χρόνο για τις προσωπικές σου δραστηριότητες που θα σε κάνουν πιο όμορφη και λαμπερή! Ξέρεις τι εννοώ, μία ημέρα που αποφασίζεις να κάνεις ένα ζεστό μπάνιο, να βάλεις την αγαπημένη σου μάσκα στα μαλλιά, να κάνεις απολέπιση στο ταλαιπωρημένο σου σώμα και πρόσωπο, και στο τέλος την αγαπημένη σου ενυδατική! Αυτομάτως, θα νιώσεις ότι ξαναγεννιέσαι! Καθαρό και λαμπερό δέρμα, όμορφα μαλλιά και διάθεση στο φουλ! Αυτή η μέρα είναι δική σου και δεν πρέπει τίποτα και κανείς να στη χαλάσει. Δες την αγαπημένη σου ταινία, άκου την αγαπημένη σου μουσική, διάβασε, γράψε, οτιδήποτε σε ηρεμεί και σε χαλαρώνει. Το αξίζεις!

3.Κάνε μία επίσκεψη στους γονείς σου ή στους συγγενείς που έχεις καιρό να δεις.

Χωρίς τον σύντροφο σου αυτή τη φορά, για να νιώσεις πιο έντονα την ζεστασιά της οικογένειας σου και να δεθείς περισσότερο. Και εξάλλου, το αγόρι σου μπορεί να μην καταλαβαίνει όλα τα αστεία που λέει ο μπαμπάς σου και να μην ξετρελαίνεται για το φαγητό της μαμάς σου (αν είναι δυνατόν!), και πολλές φορές να νιώθει αμήχανα. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα σε αυτό, αρκεί οι σχέσεις να είναι βασισμένες στον σεβασμό και στην αλληλοκατανόηση.

4.Αν θέλεις πραγματικά να βρεις την ανεξαρτησία σου, βρες πρώτα τον προσωπικό σου χώρο.

Αν δεν συγκατοικείτε, αυτό είναι καλό γιατί έχεις το δικό σου σπίτι ή δωμάτιο όπου μπορείς να συγκεντρωθείς στην δουλειά σου, ή στο διάβασμα σου αν σπουδάζεις. Αν είστε μαζί στο ίδιο σπίτι, δημιούργησε το δικό σου γραφείο για να μπορείς να ξεφεύγεις και να ασχολείσαι με τις προσωπικές σου ασχολίες, τις οποίες πρέπει να σέβεται το αγόρι σου ή ο σύζηγός σου. Αν όμως από την άλλη, δεν υπάρχει αρκετός χώρος στο σπίτι, μπορείς άνετα να διαβάζεις στην βιβλιοθήκη, ή να αν η δουλειά σου απαιτεί εργασίες στο λάπτοπ, βρες ένα άνετο καφέ όπου μπορείς να δουλέψεις. Θα βρίσκεσαι εκτός σπιτιού, που είναι ακόμα καλύτερα για εσένα και την διάθεση που θα έχεις.

5. Εξήγησέ του σε κάθε δραστηριότητα που αποφασίσεις να κάνεις ότι κάτι τέτοιο δεν πρέπει να επηρεάσει αρνητικά την σχέση που έχετε.

Είναι όμως απαραίτητο για εσένα να είσαι αυτόνομη και να μπορείς να ασχολείσαι με τα χόμπι και να περνάς χρόνο με ανθρώπους που θέλεις, χωρίς την δική του παρουσία.  Κάτι τέτοιο θα θέσει γερά θεμέλια στην σχέση σας, και θα την κάνει ακόμα πιο δυνατή. Το ίδιο φυσικά ισχύει και για το άλλο σου μισό. Αν από την άλλη διαφωνεί και πιστεύει ότι δεν περνάς αρκετό χρόνο μαζί του, είναι ένα καλό στοιχείο για να τεστάρεις τον χαρακτήρα του!

 

  • Ακολουθήστε μας και στο Facebook:

Eli
Το online περιοδικό ELI, λάτρης της μόδας και της ομορφιάς, είναι κοντά σου από το 2016 και σε εμπνέει να βγάζεις προς τα έξω τον καλύτερό σου εαυτό! Η ομάδα μας αποτελείται από fashionholics και beauty junkies που αγαπάνε να μοιράζονται μαζί σου συμβουλές για το make up, την ομορφιά, και την μόδα! Είμαστε εδώ για να κάνουμε reviews τα τελευταία προϊόντα, να δώσουμε styling tips και οτιδήποτε έχει σχέση με το lifestyle. Σου λύνουμε κάθε απορία και να είσαι σίγουρος-η θα σου απαντήσουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται!

Leave a Response