TRENDINGWeird

Η αντίδραση του Ομπάμα για την απαγόρευση εισόδου στους πρόσφυγες με το διάταγμα του Τραμπ

Για να σε βάλουμε στο κλίμα, οι δύο προηγούμενες μέρες ήταν αρκετά έντονες για τους πολίτες των Ηνωμένων Πολιτειών καθώς ήρθαν αντιμέτωποι με το νέο διάταγμα του Ντόναλτ Τραμπ που απαγορεύει την είσοδο προσφύγων στη χώρα.

Αυτά που πρέπει να ξέρεις για την νέα απόφαση είναι τα εξής:

  1. Δεν απαγορεύει την είσοδο όλων των μουσουλμάνων στην χώρα, αλλά συγκεκριμένα αυτών που προέρχονται από το Ιράκ, το Ιράν, το Σουδάν, την Σομαλία, την Λιβύη και την Υεμένη.
  2. Η απαγόρευση θα ισχύει για 90 μέρες.
  3. Θα γίνονται εξαιρέσεις μετά από αναλυτικο έλεγχο κάθε υπόθεσης που περιλαμβάνει την είσοδο μουσουλμάνων στην χώρα, οι οποίοι θα θεωρηθούν τρομοκρατική απειλή.
  4. Δεν είναι μόνιμη απαγόρευση των προσφύγων.
  5. Αφορά κυρίως τους πολίτες της Συρίας. Κανένας Σύριος δεν θα μπορεί για ένα χρονικό διάστημα να εισέρχεται στην χώρα.

Αυτά περιλαμβάνει η νέα απόφαση του Τραμπ, η οποία δεν άφησε ασυγκίνητο τον Ομπάμα.

Ο Μπαράκ Ομπάμα μπορεί να άφησε το Λευκό Οίκο αλλά σε καμία περίπτωση δεν μένει σιωπηλός στις νέες εξελίξεις που συμβαίνουν στην χώρα του με τις αποφάσεις του νέου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Το γραφείο του ανακοίνωσε δημόσια ότι ο Ομπάμα είναι ευχαριστημένος με την συμμετοχή των πολιτών στην πολιτική της χώρας και στο ενθαρρύνει αυτή την πρωτοβουλία και σε αυτούς που δεν έχουν εξαγγείλει την άποψη τους.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που ακούμε δηλώσεις από τον πρώην πρόεδρο την Ηνωμένων Πολιτειών, από τότε που εγκατέλειψε το γραφελιο του στην Ουάσινγκτον στις 20 Ιανουαρίου.

Καταψηφίζουμε κάθε σχέδιο εξωτερικής πολιτικής η οποία εφαρμόζεται υπό προκαταλήψεις και εχθρικές διαθέσεις εναντίον άλλων εθνικοτήτων.

Παίρνει δημόσια θέση επομένως κατά του νέου διατάγματος του Ντόναλντ Τραμπ καθώς πιστεύει ότι ενσαρκώνει ιδέες που θέτουν σε κίνδυνο την πολιτική, κοινωνική αλλά και οικονομική ταυτότητα των προσφύγων, με αποτέλεσμα την υποτίμηση τους στην διεθνή σκηνή και την δημιουργία λαναθεσμένων εντυπώσεων στους πολίτες, οι οποίοι δεν πρέπει να διακατέχονται από συναισθήματα αποδοκιμασίας σε όσους ανήκουν σε διαφορετική θρησκεία.

Η δήλωση αυτή φαίνεται να αποδεικνύει την υπόσχεση που έκανε ο Ομπάμα στους υποστηρικτές του ότι θα αφήσει τον Τραμπ να να κυβερνήσει ελεύθερα όπως αυτος θεωρεί ότι είναι καλύτερα, αλλά από την άλλη θα μιλήσει ανοιχτά σε περίπτωση που οι πολιτικές του εναντιώνονται στις αρχές του Κονγκρέσου.

  • Ακολουθήστε μας και στο Facebook:

Eli
Το online περιοδικό ELI, λάτρης της μόδας και της ομορφιάς, είναι κοντά σου από το 2016 και σε εμπνέει να βγάζεις προς τα έξω τον καλύτερό σου εαυτό! Η ομάδα μας αποτελείται από fashionholics και beauty junkies που αγαπάνε να μοιράζονται μαζί σου συμβουλές για το make up, την ομορφιά, και την μόδα! Είμαστε εδώ για να κάνουμε reviews τα τελευταία προϊόντα, να δώσουμε styling tips και οτιδήποτε έχει σχέση με το lifestyle. Σου λύνουμε κάθε απορία και να είσαι σίγουρος-η θα σου απαντήσουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται!

Leave a Response