Η τεχνική βαφής των μαλλιών μπαλαγιάζ υπάρχει εδώ και αρκετό καιρό σαν τάση μόδας, αλλά διαφέρει κάθε φορά από τα χρώματα που είναι στη μόδα και τα χτενίσματα που κάνουμε έχοντας πετύχει το μπαλαγιάζ. Ωστόσο, φέτος η μόδα στα μαλλιά προτάσσει το εξής: όσο πιο φυσικό, τόσο πιο ωραίο!


Θέλεις να ξυπνάς με τέλεια μαλλιά κάθε μέρα; Διάβασε εδώ πως να έχεις λαμπερά και μεταξένια μαλλιά!


Συγκεντρώσαμε όλες τις πληροφορίες που θέλεις και πρέπει να ξέρεις για το μπαλαγιάζ, για να ενημερωθείς πλήρως και να αποφασίσεις αν θέλεις να κάνεις και εσύ αλλαγή στα μαλλιά σου χρησιμοποιώντας την τεχνική μπαλαγιάζ.

Τι είναι λοιπόν το μπαλαγιάζ;

Αρχικά, προέρχεται από την γαλλική γλώσσα, που σημαίνει ‘βάφω’. Ο σκοπός αυτής της τεχνικής είναι να διατηρήσουμε το φυσικό χρώμα, αλλά να αναβαθμίσουμε το επίπεδο με αποτέλεσμα να αναδείξει και να φωτίσει περισσότερο τα χαρακτηριστικά του προσώπου μας. Πρόκειται επομένως για ένα ξάνοιγμα στο χρώμα των μαλλιών. Είναι ήπιες και φωτεινές ανταύγειες στα μαλλιά για μία φυσική και υγιής εμφάνιση, που προτιμάται πάρα πολύ τους καλοκαιρινούς μήνες.

Είναι μία πιο ήπια εναλλακτική επιλογή του bronde. (brunette-blonde)

Δες παρακάτω μπαλαγιάζ σε μελαχρινή/καστανή βάση με copper ανταύγειες!

Πώς εφαρμόζεται το μπαλαγιάζ στα μαλλιά;

Το χρώμα της βαφής που θα επιλέξεις για τις ανταύγειες θα εφαρμοστεί επιφανειακά στις τρίχες των μαλλιών σου, χωρίς να ξεκινάει ακριβώς από την κορυφή του κεφαλιού σου, αλλά θα φτάνει μέχρι τις άκρες. Οι κινήσεις που χρησιμοποιούν οι κομμωτές είναι ελεύθερες, δεν καθορίζονται από κάποιους συγκεκριμένους κανόνες, για να απαλλαχθούν από τις τυπικές βαφές στα μαλλιά. Ο στόχος του μπαλαγιάζ είναι να τονίσει απλά το φυσικό χρώμα στα μαλλιά.

Το μπαλαγιάζ δεν απαιτεί απαραίτητα την χρήση foil για να εφαρμόσει στα μαλλιά.

Caramel/Honey Μπαλαγιάζ σε καστανή/πιο ανοιχτή βάση!

Χρειάζονται τα μαλλιά ιδιαίτερη φροντίδα μετά το μπαλαγιάζ;

Το μπαλαγιάζ δίνει την εντύπωση ότι τα μαλλιά σου έχουν φιληθεί από τον ήλιο! Χρειάζονται λίγη φροντίδα, να χρησιμοποιείς σαμπουάν για βαμμένα μαλλιά, μάσκα κάθε εβδομάδα και να βάζεις αντηλιακό στα μαλλιά σου. Υπάρχουν πολλά σε μορφή σπρέι.

Είναι ιδανικό για τις γυναίκες που δεν θέλουν να κάνουν κάποια μεγάλη αλλαγή στα μαλλιά τους, απλά θέλουν μία πιο ανοιχτή νότα στην εμφάνισή τους. Το μπαλαγιάζ είναι για εσάς!

Ήπιες σοκολατί ανταύγειες για ακόμα πιο φυσικό αποτέλεσμα

Ταιριάζει σε όλες τις γυναίκες και σε όλα τα χρώματα μαλλιών;

Έχεις παρατηρήσει σίγουρα, ειδικά στην Ελλάδα, ότι χάρη στο ζεστό κλίμα, τα μαλλιά σου ανοίγουν το καλοκαίρι με την βοήθεια του ήλιου, αλλά αυτό ταυτόχρονα αφυδατώνει τα μαλλιά σου. Το μπαλαγιάζ θα σου δώσει το ίδιο φωτεινό αποτέλεσμα, και το καλύτερο είναι ότι ταιριάζει σε όλες τις γυναίκες, γιατί δεν δεσμεύεται με κάποια απόχρωση ή χρώμα μαλλιών. Μπορείς να κάνεις μπαλαγιάζ σε σκούρα βάση χρησιμοποιώντας ξανθιές, καστανές, ή κόκκινες ανταύγειες σε όλες τις αποχρώσεις τους.

Είναι φυσικό το αποτέλεσμα, δεν ταλαιπωρεί τα μαλλιά, φωτίζει και γλυκαίνει τα χαρακτηριστικά σου!

Ξανθιές/Platinum ανταύγειες μπαλαγιάζ

Ποιά η διαφορά όμπρε και μπαλαγιάζ;

Η λέξη όμπρε προέρχεται και αυτή από την γαλλική γλώσσα, και σημαίνει σκιά. Ταιριάζει περισσότερο στις μελαχρινές και καστανές αποχρώσεις των μαλλιών. Η διαφορά ανάμεσα στα όμπρε μαλλιά και το μπαλαγιάζ είναι η ένταση της αλλαγής στα μαλλιά σου. Το όμπρε δεν αποτελείται από ανταύγειες σε αντίθεση με το μπαλαγιάζ. Στοχεύει στο κοντράστ, ενώ το μπαλαγιάζ θέλει να φέρει μία ισορροπία στο φυσικό σου χρώμα της βάσης, και σε αυτό της ανταύγειας που θα επιλέξεις.

ΠΡΙΝ & ΜΕΤΑ ΤΟ ΜΠΑΛΑΓΙΑΖ

  

 


HAIR TIPS ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΦΡΙΖΑΡΙΣΜΑ: 

Η μεσογειακή γυναίκα έχει έντονα, πλούσια μαλλιά με χοντρή τρίχα. Ένας απλός τρόπος να σταματήσεις το φριζάρισμα στα μαλλιά σου είναι να μην χρησιμοποιείς τον αφρό μαλλιών. Ο αφρός έχει οινόπνευμα, και προσθέτει περισσότερη ξηρότητα στα μαλλιά σου. Αντί για αφρό, χρησιμοποίησε κρέμα ενυδάτωσης στις άκρες των μαλλιών σου.


Μπαλαγιάζ silvier/ash ανταύγειες με σκούρα βάση

Το μπαλαγιάζ λοιπόν όπως κατάλαβες, δεν επικεντρώνεται σε ένα συγκεκριμένο χρώμα ή σε συγκεκριμένες αποχρώσεις στις ανταύγειες που θα κάνεις στα μαλλιά σου. Είναι μία τεχνική, μία μέθοδος που οι κομμωτές χρησιμοποιούν για να κάνουν ανταύγειες. Είναι ιδανικό επίσης για τις γυναίκες που δεν θέλουν να πηγαίνουν στο κομμωτήριο κάθε μήνα για να βάψουν την ρίζα! Τα μαλλιά σου θα μακρύνουν φυσικά, και αυτή ακριβώς είναι η φιλοσοφία του μπαλαγιάζ: φυσικές ανταύγειες, σαν να γεννήθηκες με αυτά!

Δες παρακάτω το μπαλαγιάζ σε ίσια χτενίσματα.

Πολλοί διάσημοι λατρεύουν αυτή την μέθοδο για να κάνουν αλλαγές χωρίς ουσιαστικά να επιβαρύνουν την τρίχα και να ταλαιπωρούν τα μαλλιά τους. Υπάρχει εδώ και αρκετό καιρό, αλλά φέτος έκανε μεγάλο comeback, γιατί οτιδήποτε προσεγγίζει την φυσική μας εμφάνιση και τονίζει τα φυσικά μας στοιχεία, είναι κάτι που θέλουμε να συμπεριλάβουμε στην beauty ρουτίνα μας, όπως για παράδειγμα και το no makeup makeup!

Ακόμα και σε κοντό μήκος, το μπαλαγιάζ μπορεί να κολακεύσει τα χτενίσματα.

Το μπαλαγιάζ μπορεί επίσης να αποτελεί μία τεχνική για όσες γυναίκες θέλουν να τολμήσουν κάτι διαφορετικό, αλλά πιο ζωηρό και να ρισκάρουν. Σε αυτή την περίπτωση μπορείτε να αποφύγετε τις κλασσικές και πιο φυσικές αποχρώσεις που κινούνται στις σοκολατί, μελί, και καστανές ανταύγειες, και να επιλέξετε copper αποχρώσεις ή ακόμα και γκρι, όπως στις παραπάνω φωτογραφίες.

 

  • Ακολουθήστε μας και στο Facebook:

Eli
Το online περιοδικό ELI, λάτρης της μόδας και της ομορφιάς, είναι κοντά σου από το 2016 και σε εμπνέει να βγάζεις προς τα έξω τον καλύτερό σου εαυτό! Η ομάδα μας αποτελείται από fashionholics και beauty junkies που αγαπάνε να μοιράζονται μαζί σου συμβουλές για το make up, την ομορφιά, και την μόδα! Είμαστε εδώ για να κάνουμε reviews τα τελευταία προϊόντα, να δώσουμε styling tips και οτιδήποτε έχει σχέση με το lifestyle. Σου λύνουμε κάθε απορία και να είσαι σίγουρος-η θα σου απαντήσουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται!

Leave a Response