TipsWeird

Λόγοι που ένα κατοικίδιο θα κάνει την ζωή σας καλύτερη!

Δεν είμαστε ποτέ μόνοι αν έχουμε ένα κατοικίδιο στην ζωή μας!

κατοικίδια χρειάζονται αφοσίωση και προσοχή, όμως αυτό είναι ένα μικρό τίμημα που πρέπει να πληρώσετε σε σχέση με τα σωματικά και ψυχολογικά οφέλη που σας προσφέρει η παρέα ενός μικρού φίλου. Αν σκέφτεστε να υιοθετήσετε ένα κατοικίδιο, αλλά δεν είστε σίγουροι, τότε οι παρακάτω λόγοι θα σας φανούν αρκετά πειστικοί, και όχι μόνο θα κάνετε χάρη στον εαυτό σας, αλλά θα βοηθήσετε και ένα ζωάκι που πιθανόν να χρειάζεται μία νέα οικογένεια.

1

Αρχικά, μειώνουν το στρες, γεγονός επιστημονικά αποδεδειγμένο ύστερα από διάφορες μελέτες. Πλέον, κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει τους έντονους ρυθμούς στους οποίους κυλάει η σύγχρονη ζωή μας, με αποτέλεσμα να αγχωνόμαστε πιο εύκολα, και το στρες να κυριαρχεί παντού.

Γι’αυτό, μετά από μία κουρασμένη μέρα, τι είναι πιο ευχάριστο από το να σας περιμένει υπομονητικά το κατοικίδιο σας, που θα σας φτιάξει την διάθεση με τα παιχνίδια του, την ενεργητικότητα του, και θα σας κάνει να ξεχαστείς. Τα ζωάκια θέλουν αγάπη, φροντίδα και προσοχή, δεν θα έχετε χρόνο να κάτσετε να μιζεριάσετε!

large (8)

2

Με αυτόν τον τρόπο, αποτελούν και την ιδανική παρέα, και δεν θα ξανά αισθανθείτε μόνοι σας ποτέ. Μπορεί να είστε μακριά από την οικογένεια σας, οι φίλοι να μην είναι πάντα διαθέσιμοι, αλλά το κατοικίδιο σας θα σας προσφέρει την συντροφιά του, και σίγουρα θα είναι πάντα εκεί για εσάς! Θα καταλαβαίνει όσες φορές δεν είστε καλά, και θα με μία βόλτα, με ένα παιχνίδι του, θα σας κάνει να ξεχάσετε τις έγνοιες σας, έστω και για λίγο.

3

Είναι επίσης και πηγή διασκέδασης! Τι καλύτερο να παίζεις με τον σκύλο σου έξω στην φύση ή να βλέπεις τις σκανταλιές της γάτας σου και να γελάς με την ψυχή σου; Εντάξει, θα σας ενοχλήσουν πολλές φορές, δεν θα το κρύψουμε αυτό, αλλά η αγάπη που θα τρέφετε για το νέο μέλος της οικογένειας σας θα είναι τόσο μεγάλη που δεν θα μπορείτε να του κρατήσετε μούτρα, αντίθετα θα χαμογελάσετε και θα διηγείστε όλες τις σκανταλιές στους φίλους σας!

large (10)

4

Επιπλέον, να μην ξεχνάμε ότι μας κάνει υπεύθυνους. Πρέπει να φροντίζουμε τα κατοικίδια μας, να τα πηγαίνουμε στον κτηνίατρο και να μην παραμελούμε την καθημερινή του βόλτα, η λίγο χρόνο μαζί του. Ειδικά για τα παιδιά, είναι ο καλύτερος τρόπος να μάθουν από μικρά την έννοια της ευθύνης, και πως κάθε τους πράξη έχει και τις συνέπειες του.

giphy

5

Τέλος, σύμφωνα με μία έρευνα, όσοι διαθέτουν κατοικίδια τείνουν να είναι πιο κοινωνικοί και εξωστρεφείς. Εξάλλου, είναι γνωστό ότι τα σκυλάκια τουλάχιστον μας φέρνουν σε επαφή με νέους ανθρώπους, και μπορούμε πολύ πιο εύκολα να πιάσουμε συζήτηση με κάποιον.

Εκτός από την αυτοπεποίθηση όμως, δεν θα αισθανθούμε και μεγαλύτερη ασφάλεια στο σπίτι όταν τα σκυλάκια μπορούν να νιώσουν τον κίνδυνο και να μας προειδοποιήσουν εάν υπάρχει κάποιος εξωτερικός κίνδυνος ;

large (9)

Σκεφτείτε επομένως όλους αυτούς τους λόγους, και θα δείτε ότι τα θετικά υπερτερούν, ένα κατοικίδιο θα γεμίσει την ζωή σας, θα σας μάθει τι είναι η αγάπη, η υπευθυνότητα και θα κάνει την καθημερινότητα σας ζωντανή και ενδιαφέρουσα, απαλλάσσοντας σας από την ρουτίνα και την μονοτονία!

  • Ακολουθήστε μας και στο Facebook:

Eli
Το online περιοδικό ELI, λάτρης της μόδας και της ομορφιάς, είναι κοντά σου από το 2016 και σε εμπνέει να βγάζεις προς τα έξω τον καλύτερό σου εαυτό! Η ομάδα μας αποτελείται από fashionholics και beauty junkies που αγαπάνε να μοιράζονται μαζί σου συμβουλές για το make up, την ομορφιά, και την μόδα! Είμαστε εδώ για να κάνουμε reviews τα τελευταία προϊόντα, να δώσουμε styling tips και οτιδήποτε έχει σχέση με το lifestyle. Σου λύνουμε κάθε απορία και να είσαι σίγουρος-η θα σου απαντήσουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται!