Θέλεις να μάθεις πως μπορείς να πείσεις κάποιον για να γίνει το δικό σου; Είσαι στο σωστό σημείο!

Θα μοιραστούμε μαζί σου τις 6 πιο δυναμικές φράσεις που υπάρχουν στην πειθώ που έχουν αποδείξει αποδεδειγμένα ότι μπορείς να καταφέρεις να πείσεις κάποιον χωρίς να κουραστείς πολύ και να μιλάς για ώρες.

Η πειθώ είναι μία τέχνη, οπότε αν θέλεις να ξεκινήσεις να παίρνεις τον κόσμο με το μέρος σου, να κάνεις νέους φίλους, ή να ζητήσεις από κάποιον να βγείτε, ή απλά να ζητήσεις μία χάρη, αυτές οι φράσεις που θα παραθέσουμε πιο κάτω θα σου αλλάξουν τον τρόπο που επικοινωνείς με τους γύρω σου.

Πιστεύεις ότι ο άνθρωπος είναι λογικό ον, που πριν πάρει μία απόφαση ζυγίζει τα μείον και τα συν. Κι όμως, δεν είναι πάντα έτσι. Στην πραγματικότητα όμως, τα ανθρώπινα συναισθήματα είναι αυτά που υποσυνείδητα κάνουν την διαφορά. Πολλές φορές μία μόνο λέξη αρκεί για να αλλάξουμε την γνώμη μας για ένα ζήτημα, ή για να διαμορφώσουμε μία άποψη.

Οι παρακάτω 6 φράσεις δεν είναι κάτι που μπορεί να ανταγωνιστεί τα αναλυτικά επιχειρήματα και την πειθώ για σοβαρά θέματα – αντιθέτως, πρόκειται για προτάσεις που θα σε εκπλήξουν για το πόσο επιρροή έχουν στο να κάνουν την καθημερινότητα λίγο πιο εύκολη και πρακτική.

Ξεκινάμε!

Θα μπορούσες να κάνεις μία εξαίρεση;

Αυτή είναι και η πρώτη φράση που μπορείς να χρησιμοποιείς! Ακούγεται περίεργη; Θα σου χρησιμεύσει ωστόσο όλες τις φορές που πρέπει να ολοκληρώσεις τα καθήκοντα σε δημόσιες υπηρεσίες και βρίσκεσαι σε αδιέξοδο.

Καταλαβαίνεις ότι έχεις κάποιον μπροστά σου που απλά κάνει την δουλειά του και σου λέει όχι, αλλά παράλληλα του ζητάς να κάνει μία εξαίρεση. Αυτή η ερώτηση αν γίνει με τον σωστό τόνο και την σωστή στιγμή, θα τον κάνει να αναθεωρήσει την κατάσταση, και αν δεν ζητάς για κάτι υπερβολικό, ίσως γίνει το δικό σου!

Αν ήμουν στην θέση σου, θα αντιδρούσα όπως εσύ, σε καταλαβαίνω

Πες αυτή τη φράση και εξήγησε στον άλλον ότι καταλαβαίνεις απόλυτα τους λόγους για τους οποίους σου λέει όχι. Αυτό είναι ένας τρόπος να εγκρίνεις το συναίσθημα που νιώθει, και να νιώσει κατανοητός. Αυτό είναι πολύ σημαντικό, και ουσιαστικά του λες ”δεν κάνεις λάθος, απλά δεν βλέπεις τα πράγματα από όλες τις πλευρές”

Είναι μία χρήσιμη φράση να πείσεις κάποιον φίλο σου, ή κοντινό σου άτομο!

Η επόμενη ερώτηση αφορά τις συνεντεύξεις για δουλειά, και είναι κάπως μεγάλη, αλλά σημαντική και θα σε κάνει να ξεχωρίσεις από όλους τους υποψήφιους.

Όταν πάρετε την απόφασή σας και προσλάβετε κάποιον για την θέση εργασίας, πως θα ξέρετε ότι πήρατε την σωστή απόφαση; Τι θα πρέπει να έχει κάνει ο ιδανικός υποψήφιος που ψάχνετε;

Έρευνες έχουν δείξει ότι παρόμοιες ερωτήσεις κάνουν μεγάλη εντύπωση στους μελλοντικούς εργοδότες που πήρες την πρωτοβουλία να μάθεις τι ακριβώς πρέπει να κάνεις.

Ωστόσο, το μυστικό κρύβεται αφού αποχωρήσεις από την συνέντευξη, και έρθει η στιγμή να αποφασίσουν ποιον θα προσλάβουν. Θα σκεφτούν ποιος ήταν ο ιδανικός υποψήφιος για την θέση, και θα το συνδέσουν αυτό με εσένα και την ερώτησή σου. Είναι μία δυναμική φράση που μπορεί να πείσει κάποιον και να κάνει την διαφορά!

Χρησιμοποίησε το όνομα του άλλου

Όταν κάνεις συζητήσεις με κάποιον και θέλεις να ζητήσεις μία χάρη, προτίμησε να πεις το όνομά του για να κάνεις την συζήτηση πιο προσωπική και να αισθανθούν πιο οικεία και άνετα, αποβάλλοντας το άγχος και την πίεση. Όση περισσότερη οικειότητα καταφέρνεις να έχεις, τόσο πιο εύκολα να τον πείσεις!

Η στρατηγική του ναι

Υπάρχει μία πολύ δυναμική και έξυπνη στρατηγική που χρησιμοποιείται κυρίως από πωλητές και διαφημιστές, οι οποίοι ξεκινάνε την συνομιλία μαζί σου κάνοντας απλές ερωτήσεις στις οποίες η απάντηση είναι ναι.

Αφού λοιπόν κάποιος έχει απαντήσει ναι σε αρκετές ερωτήσεις, είναι πιο εύκολο να πει ναι και να δεχτεί κάτι που θα του ζητήσεις. Έτσι λειτουργεί ο ανθρώπινος εγκέφαλος! Δοκίμασέ το για να πείσεις κάποιον και πας μας στα σχόλια αν πέτυχε!

Η απλή λέξη ”επειδή!”

Καμία λίστα με φράσεις που σου λένε πως να πείσεις κάποιον δεν θα ήταν ολοκληρωμένη χωρίς αυτή την μικρή λέξη… ”επειδή”

Ο ανθρώπινος εγκέφαλος τείνει να υπολογίζει όσα συνοδεύουν το επειδή σαν μία λογική συνέπεια μιας πράξης, και οτιδήποτε ακολούθησε μία ενέργεια. Έτσι λοιπόν, μπορείς να δώσεις περισσότερη έμφαση σε αυτό που θέλεις και να πεις ”Θα μπορούσες να το κάνεις αυτό επειδή θα ήταν πολύ σημαντικό για μένα;”

Αυτές λοιπόν ήταν οι 6 τρόποι που σε παροτρύνουμε να δοκιμάσεις στην καθημερινή σου ζωή για να γίνεις πιο πειστικός αμέσως! Ελπίζουμε να σε βοηθήσαμε, αν έχεις περισσότερες ιδέες, πες μας παρακάτω στα σχόλια!

 

  • Ακολουθήστε μας και στο Facebook:

Eli
Το online περιοδικό ELI, λάτρης της μόδας και της ομορφιάς, είναι κοντά σου από το 2016 και σε εμπνέει να βγάζεις προς τα έξω τον καλύτερό σου εαυτό! Η ομάδα μας αποτελείται από fashionholics και beauty junkies που αγαπάνε να μοιράζονται μαζί σου συμβουλές για το make up, την ομορφιά, και την μόδα! Είμαστε εδώ για να κάνουμε reviews τα τελευταία προϊόντα, να δώσουμε styling tips και οτιδήποτε έχει σχέση με το lifestyle. Σου λύνουμε κάθε απορία και να είσαι σίγουρος-η θα σου απαντήσουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται!

Leave a Response