Η γιόκα αποτελεί ένα είδος γυμναστικής η οποία εξασκείται εδώ και χιλιάδες χρόνια. Όταν εσύ ο ίδιος αρχίσεις να ασχολείσαι, δεν θα είναι δύσκολο να καταλάβεις γιατί παραμένει μία διαχρονική ενασχόληση και γιατί είναι διάσημη σε τόσες πολλές χώρες, δυτικές κυρίως τα τελευταία χρόνια. Οι ασκήσεις της γιόγκα είναι σχεδιασμένες με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να αναζωογονήσουν την ψυχή και το σώμα. Τι συμβαίνει όμως ακριβώς μετά από λίγη εξάσκηση; 

large (10)

1.Μαθαίνεις να απομακρύνεις τοξικές καταστάσεις από την ζωή σου. Αυτό συμπεριλιμβάνει και ανθρώπους. Θα μάθεις σταδιακά να αγαπάς το σώμα σου, σέβεσαι το πνεύμα σου και δεν θα επιτρέπεις τίποτα να θέσει σε κίνδυνο την ηρεμία της ψυχής σου.

2. Θα αποκτήσεις περισσότερη αυτοπεποίθηση. Η βαθύτερη σύνδεση με τον εσωτερικό σου κόσμο θα σε φέρει σε επαφή με διάφορες πτυχές του εαυτού σου που δεν είχες ιδέα ότι υπάρχουν. Με αυτό τον απλό τρόπο θα αγαπήσεις περισσότερο τον εαυτό σου και τα ελαττώματα σου θα γίνουν απλά κομμάτι του εαυτού σου, για τα οποία δεν θα ντρέπεσαι-καθώς, όσο κλισέ και να ακούγεται- κανείς δεν είναι τέλειος, και ούτε θα έπρεπε να είναι.

3.Θα αρχίσεις να προσέχεις λίγο παραπάνω την διατροφή σου και οτιδήποτε καταναλώνεις καθημερινά. Οτιδήποτε βάζεις στον οργανισμό σου έχει επιπτώσεις, με αποτέλεσμα να επιλέγεις την κατανάλωση φρέσκων υλικών και την αποφυγή των ντελίβερι.

4.Θα κοιμάσαι πιο ήρεμα και πιο βαθιά, έτσι θα ξεκουράζεσαι κάθε βράδυ και θα ξυπνάς με πολύ καλύτερη διάθεση, όπως αποδεικνύει και η τελευταία έρευνα της Catherine Woodyard. Επίσης, υπάρχουν ειδικές στάσεις γιόγκα που θα βελτιώσου το βραδινό σου ύπνο.

5. Θα τελειοποιήσεις την πρακτική της εισπνοής – εκπνοής, που όπως καταλαβαίνεις θα σου φανούν χρήσιμα σε κάθε δύσκολη κατάσταση στην οποία θα είσαι, με αποτέλεσμα να έχεις τον έλεγχο της αναπνοής γενικότερα, και των συναισθημάτων σου ειδικότερα.

 

  • Ακολουθήστε μας και στο Facebook:

Eli
Το online περιοδικό ELI, λάτρης της μόδας και της ομορφιάς, είναι κοντά σου από το 2016 και σε εμπνέει να βγάζεις προς τα έξω τον καλύτερό σου εαυτό! Η ομάδα μας αποτελείται από fashionholics και beauty junkies που αγαπάνε να μοιράζονται μαζί σου συμβουλές για το make up, την ομορφιά, και την μόδα! Είμαστε εδώ για να κάνουμε reviews τα τελευταία προϊόντα, να δώσουμε styling tips και οτιδήποτε έχει σχέση με το lifestyle. Σου λύνουμε κάθε απορία και να είσαι σίγουρος-η θα σου απαντήσουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται!