Το YouTube έχει γίνει πλέον ένας τρόπος διασκέδασης και ευχάριστης συντροφιάς. Τα διαφορετικά κανάλια που υπάρχουν μας χαρίζουν γέλιο, συμβουλές, πληροφορίες, ενημέρωση, και στιγμές χαλάρωσης. Η παραγωγή βίντεο αποτελούσε ένα χόμπι για τους YouTubers αλλά σταδιακά μετατράπηκε ως μία πηγή εσόδων γι’αυτούς που είχαν αποκτήσει ένα σημαντικό αριθμό subscribers. Στην χώρα μας, τα ελληνικά κανάλια στο YouTube γίνονται ολοένα και πιο γνωστά και αποκτούν μεγαλύτερο κοινό.

Ποιοι όμως είναι οι πιο διάσημοι γιουτιούμπερς; Χωρίς κατάταξη προτίμησης, δείτε την παρακάτω λίστα με όλους τους YouTubers που έχουν χιλιάδες θαυμαστές και πληρώνονται μέσα από τα videos που ανεβάζουν εβδομαδιαία.

1. Mikeius 

Λέγεται Μιχάλης Βιολέτης, είναι 27 χρονών, γεννημένος στο Ιράκ, από μία οικογένεια βοσκών. Ήρθε σε νεαρή ηλικία στην Ελλάδα και σπούδασε μηχανολόγος στο Πολυτεχνείο στην Αθήνα. Άρχισε την διαδυκτιακή του πορεία από το blog του ‘Φάε ένα μαλάκα’, που μπορείτε να το διαβάσετε εδώ.  Σε αυτό το blog ήθελε να εκφράσει μία διαφορετική άποψη για όλα, να μιλήσει για ζητήματα που ο κόσμος θεωρούσε ταμπού και να τα πει όλα έξω από τα δόντια! Συνέχισε τον στόχο του και κάνει το ίδιο ακριβώς μέσα από τα χιουμοριστικά βίντεο στην πλατφόρμα του YouTube.

Ο Mikeius χαρακτηρίζεται από την σαρκαστική του διάθεση, το ξεχωριστό χιούμορ, την ειλικρίνεια, την nerdy πλευρά της προσωπικότητας του και την νοσταλγία του για την εποχή των 90s.Ο ίδιος αναφέρει πως λατρεύει το κράξιμο και την καφρίλα, με τα οποία θέλει να προκαλέσει σκεπτικισμό στο κοινό του και να θίξει διάφορα κοινωνικά θέματα μέσω των αναρτήσεων του. Ο Mikeius χαρακτηρίζει τον εαυτό του ‘μισάνθρωπο’ και δεν χάνει ευκαιρία να το δείξει αυτό στα βίντεο του! Στην κατηγορία Viral News στο Youtube μιλάει για διάφορους πολιτικούς, ηθοποιούς και διάσημα πρόσωπα από Ελλάδα και εξωτερικό. Μπορείτε να δείτε τα 8 βίντεο του playlist εδώ!

Παρόλο αυτά, στην καθημερινή του ζωή δεν είναι καθόλου αγενής ούτε κατσούφης. Αντιθέτως, ζει σύμφωνα με τους κανόνες του savoir vivre, έχει ένα χαμόγελο κάθε φορά που τον πλησιάζουν, και είναι γλυκομίλητος! Ξέρει λοιπόν πως να κερδίζει το κοινό, και γι´αυτό  άλλωστε το κανάλι του στο YouTube έχει πάνω από 140.000 συνδρομητές.

Ως γιουτιούμπερ, μέσα από την σειρά των βίντεο ΜΠΡΑΦ, με τα οποία μιλάει ανοιχτά για διάφορες κατηγορίες ανθρώπων, όπως για τους Έλληνες μεταλλάδες, τους φιλόζωους, για τους χίπηδες αλλά και για άλλους πολλούς. Στα ΜΠΡΑΦ βίντεο επίσης εκφέρει απόψεις για την ελληνική τηλεόραση,τα Χριστούγεννα, τα videogames, και οτιδήποτε άλλο προκαλεί το ενδιαφέρον του. Δείτε όλα τα ΜΠΡΑΦ βίντεο εδώ!

Στο κανάλι το επίσης περιλαμβάνει βίντεο όπου κάνει unboxing διάφορα gadgets όπως βιντεοπαιχνίδια, κάμερες, κινητά και ρολόγια. Ανεβάζει επίσης βίντεο σε μία σειρά ´Θάψτε το σενάριο’ όπου συνεργάζεται μαζί με έναν άλλον youtuber για τον οποίο θα μιλήσουμε παρακάτω, τον Μαλιάτση, όπου σχολιάζουν κοροϊδεύουν και θάβουν τις χειρότερες ταινίες από την Ελλάδα και το Hollywood! Και επειδή είναι από τους μεγαλύτερους geeks όλων των εποχών, παρουσιάζει reviews σε ρετρό παιχνίδια κατευθείαν μέσα από το Vintage Toy Mania, ένα κατάστημα στην Αγία Παρασκευή.

2. 2J

Γνωρίστε τον Κύπριο Youtuber, Γιώργο Ιωάννου, 32 χρονών, ο οποίος γεννήθηκε στο Λονδίνο και είναι ιταλοκύπριος. Ξεκίνησε την καριέρα του το 2007 με το όνομα firekreve2j, και αυτή τη στιγμή έχει δύο κανάλια στο Youtube, ένα με χιουμοριστικά βίντεο, και το δεύτερο κανάλι αφιερωμένο στο gaming. Το πρώτο του βίντεο που έγινε επιτυχία ήταν μία παρωδία του Eminem το ‘Taco Taco’.

Αυτό που είναι ενδιαφέρον για τον 2J είναι οι γλώσσες που χρησιμοποιεί στα κανάλια του. Τα αρχικά του βίντεο είναι στα αγγλικά, με βρετανική προφορά, και τα επόμενα είναι στα ελληνικά, με την κύπρια προφορά πάντα. Στις δύο περιπτώσεις δεν εκλείπουν οι βρισιές, οι οποίες τον κάνουν ακόμα πιο αστείο και ενδιαφέρον στους θαυμαστές του. Όπως όλοι οι youtubers, έτσι και αυτός, δέχεται εκατοντάδες hate σχόλια, τα οποία δεν φοβάται να τα αντιμετωπίζει με τον δικό του τρόπο.

Ο Κύπριος Youtuber έγινε διάσημος και από την εμφάνιση που έκανε το βίντεο του στην εκπομπή Ράδιο Αρβύλα, η οποία τον έκανε ακόμα πιο δημοφιλή. Τα playlists του στο Youtube περιλαμβάνουν Q&A, δηλαδή βίντεο με ερωτήσεις από τους τους θεατές του, στις οποίες δίνει απαντήσεις και την γνωστή κατηγορία με παρωδίες, που μπορείτε να παρακολουθήσετε εδώ.

Ο 2J ασχολείται και με την μουσική και ανά διαστήματα ανεβάζει τις δημιουργίες του στο Soundcloud. Η κοπέλα του, επίσης youtuber, για την οποία θα μιλήσουμε παρακάτω, δηλώνει η μεγαλύτερη θαυμάστρια του, και αναφέρει πως την πρώτη φορά που τον είδε να παίζει κιθάρα τον ερωτεύτηκε! Εκτός λοιπόν από το καυστικό του χιούμορ, ο Γιώργος Ιωάννου έχει και μία ευαίσθητη πλευρά, την οποία δεν ντρέπεται να την δείξει στους θαυμαστές του.

3.Ponzi

Ο Αλέξανδρος έγινε διάσημος με τα καυστικά και ειρωνικά του βίντεο στο κανάλι του στο Youtube, με όνομα Ponz. Μπορείτε να δείτε όλα τα βίντεο του που έχουν γίνει viral σε όλη την Ελλάδα εδώ. Συγκεκριμένα, τα βίντεο που τον έκαναν πασίγνωστο είναι οι επιστολές που στέλνει σε διάσημες προσωπικότητες της Ελλάδας, όπου μιλάει άνετα, χρησιμοποιεί όποιο λεξιλόγιο θέλει χωρίς να κομπλάρει καθόλου για τις αντιδράσεις που θα πάρει, και αυτό ακριβώς είναι που λάτρεψαν οι θαυμαστές του σε αυτόν.

Μία επιστολή-βίντεο που έγινε ιδιαίτερα γνωστή είναι αυτή που έστειλε στον Stan, η οποία δέχτηκε όπως ήταν αναμενόμενο, μεγάλες εχθρικές διαθέσεις από τις fans του Stan, οι οποίες αυτοαποκαλούνται Stanners. Ο Ponzi βέβαια δέχτηκε όλα τα σχόλια και μάλιστα απάντησε στα περισσότερο από αυτά. Επίσης, διάσημοι επικοινωνούν μαζί του και κάνουν αιτήσεις για να τους στείλει επιστολές αφιερωμένες σε αυτούς, όπως έκανε στην παρουσιάστρια και Youtuber, Μαίρη Συνατσάκη.

Έχω πολλές αδυναμίες, και σε καμία περίπτωση δεν υποστηρίζω ότι είμαι καλύτερος από αυτούς που κράζω στα βίντεο μου. Αλλά σε αντίθεση με πολλούς, δεν κρύβω τις ατέλειες μου και δέχομαι τον εαυτό μου γι’αυτό που είμαι.

Αυτό εξομολογείται ο Αλέξανδρος, ο οποίος συνεχώς σοκάρει με τα βίντεο του, αλλά και με την εμφάνιση του, καθώς όπως μπορεί να παρατηρήσει κάποιος, έχει χάσει πάρα πολλά κιλά, και δέχεται ολοένα και περισσότερα μηνύματα από θαυμάστριες, που πλέον τον εκτιμούν όχι μόνο για το χιούμορ του, αλλά και την εξωτερική του εμφάνιση!

4. Cat Von K

Ονομάζεται Κάτια Κυριακούδη, είναι 22 χρονών και κατάγεται από την Αμμόχωστο της Κύπρου. Δημιούργησε το κανάλι της το 2009, αλλά άρχισε να ανεβάζει βίντεο τον Σεπτέμβρη του 2015. Έγινε γνωστή για τα βίντεο-προκλήσεις/challenge videos και το vlogging. Η ευχάριστη προσωπικότητα και η δημιουργικότητα που την χαρακτηρίζουν την έκαναν αρεστή στο Youtube και κατάφερε να αποκτήσει 270.000 συνδρομητές μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα αλλά και 150.000 ακόλουθους στο λογαριασμό της στο Instagram.

Η Κάτια είναι η κοπέλα του 2J και η σχέση της μαζί του την ώθησε σταδιακά στο να δημιουργήσει το δικό της κανάλι, στο οποίο πολύ συχνά κάνει εμφανίσεις ο Γιώργος στα χιουμοριστικά βίντεο αλλά και στα Q&A που κάνουν μαζί. Η Cat Von K, όπως προτιμάει να αναφέρεται, ακολούθησε την δική της πορεία και δεν στάθηκε αποκλειστικά στην δημιουργία αστείων βίντεο, όπως το αγόρι της, ο 2J, αλλά δημιούργησε playlists με unboxing, βίντεο όπου απαντάει στους θαυμαστές που της στέλνουν mail, αλλά και με διάφορες προκλήσεις, που μπορείτε να τα δείτε εδώ.

Δέχομαι πολύ συχνά σχόλια τα οποία αναφέρουν πως η φήμη μου οφείλεται στον 2J. Ο Γιώργος στάθηκε δίπλα μου και μου έδωσε πολύτιμες συμβουλές για να δημιουργήσω το κανάλι, αλλά ο καθένας μας προσελκύει διαφορετικό κοινό.

5.AmiYiamiTube

Ονομάζεται Άννα Μαρία Βέλλη, είναι 27 χρονών και έχει κάνει αισθητή την παρουσία της στο Youtube μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα!  Γεννημένη στην Αθήνα, πάντα επιθυμούσε να γίνει ηθοποιός και να γίνει γνωστή στην ελληνική τηλεόραση. Απέκτησε την φήμη που ήθελε, όχι όμως μέσα από την συμμετοχή της σε ταινίες, αλλά μέσα από την δημιουργία χιουμοριστικών βίντεο.

Αν και οι μεγαλύτεροι Youtubers αυτή την στιγμή είναι άντρες, η Άννα Μαρία ήταν ακριβώς αυτό που έλειπε από την πλατφόρμα. Η γυναικεία δυναμική παρουσία της σε συνδυασμό με το έξυπνο χιούμορ της εκπροσωπεί τις νεαρές γυναίκες, και γι’αυτό κατάφερε να φτάσει τους 120.000 συνδρομητές. Στην AmiYiamiTube μπορείς να δεις βίντεο που κάθε κοπέλα μπορεί να ταυτιστεί, όπως η επιλογή ρούχων πριν από ένα ραντεβού, οι ατελείωτες ώρες στον καθρέφτη, και πολλές ακόμη καθημερινές καταστάσεις. Μπορείς να δεις ένα πετυχημένο βίντεο της που έγινε viral αν πατήσεις εδώ.

Πρόσφατα, πρόσθεσε στο κανάλι της την κατηγορία Food Fight. Σε αυτά τα βίντεο η Άννα Μαρία προσκαλεί έναν YouTuber όπου ανταγωνίζονται ο ένας τον άλλον στο ποιος θα καταναλώσει τις μεγαλύτερες ποσότητες φαγητού σε ορισμένο χρονικό διάστημα. Τα φαγητά είναι ευγενικές χορηγίες του e-food και παίρνουν τις περισσότερες προβολές στο κανάλι της. Μπορείς να δεις τα 13 βίντεο που έχουν αναρτηθεί μέχρι τώρα με ένα κλικ εδώ.

6. Maliatsis Tube

Ονομάζεται Κώστας Μαλιάτσης, είναι 28 χρονών, και γεννήθηκε στην Μόσχα, Ρωσία. Η ενασχόληση του με το YouTube  άρχισε αργά το 2012 αλλά άρχισε να συγκεντρώνει συνδρομητές το 2013. Αυτή τη στιγμή το κανάλι του αποτελείται από 192.000 συνδρομητές, οι οποίοι  βλέπουν, στηρίζουν, σχολιάζουν, και μοιράζονται τα βίντεο του.

Ο Κώστας δημιουργεί βίντεο με αστείο περιεχόμενο προσελκύοντας με αυτό τον τρόπο νεανικό κοινό, οι οποίοι ταυτίζονται με τις χιουμοριστικές καταστάσεις που παρουσιάζει στο κανάλι του. Ανεβάζει επίσης gaming βίντεο και vlogging.  Η συμμετοχή του στο Comedy Lab τον έκανε ακόμη πιο γνωστό, καθώς και η συνεργασία του με την Youtuber Βάνα Παπαδοπούλου, την οποία θα αναφέρουμε στο επόμενο post αφιερωμένο στους Youtubers.

O Μαλιάτσης ασχολήθηκε επίσης με το stand up comedy και συχνά παίρνει μέρος σε διάφορες εκδηλώσεις, οι οποίες του δίνουν την ευκαιρία να συναντάει τους fans, να βγάζει φωτογραφίες μαζί τους, και να δημιουργεί έτσι στενότερους δεσμούς με την κοινότητα του. Στο κανάλι του υπάρχουν πολλά playlists, από τα οποία το Cooking είναι από τα πιο γνωστά, και μπορείτε να τα δείτε εδώ.

 

Σ’αυτό το post σας παρουσιάσαμε μερικούς από τους διάσημους Έλληνες Youtubers! Ακολουθεί επόμενο post όπου θα περιλαμβάνουμε youtubers με αναρτήσεις σχετικά με τις τάσεις της μόδας και το make up, το gaming, αλλά και με χιουμοριστικό περιεχόμενο. Αφήστε μας ένα σχόλιο και πείτε μας τους δικούς σας αγαπημένους!

Tags : youtube
  • Ακολουθήστε μας και στο Facebook:

Eli
Το online περιοδικό ELI, λάτρης της μόδας και της ομορφιάς, είναι κοντά σου από το 2016 και σε εμπνέει να βγάζεις προς τα έξω τον καλύτερό σου εαυτό! Η ομάδα μας αποτελείται από fashionholics και beauty junkies που αγαπάνε να μοιράζονται μαζί σου συμβουλές για το make up, την ομορφιά, και την μόδα! Είμαστε εδώ για να κάνουμε reviews τα τελευταία προϊόντα, να δώσουμε styling tips και οτιδήποτε έχει σχέση με το lifestyle. Σου λύνουμε κάθε απορία και να είσαι σίγουρος-η θα σου απαντήσουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται!

Leave a Response