Α, η περίφημη τουαλέτα του γραφείου. Ο χώρος για να κουτσομπολεύσεις, να ξεσπάσεις, να ηρεμήσεις, ή να κρυφτείς από όλους και από όλα. Μπορεί η παρουσίαση να μην πήγε έτσι όπως περίμενες, ή το αφεντικό σου να σε υποτίμησε μπροστά στους συνεργάτες σου ή απλά περνάς μία άσχημη μέρα και το ένστικτό σου σε οδηγεί προς την τουαλέτα, όπου μπορείς να κλάψεις με την ησυχία σου. Ωστόσο, υπάρχει και άλλος τρόπος για να αντιμετωπίσεις τις κρίσεις πανικού στον χώρο εργασίας.

Θα θέλαμε πολύ να υπήρχε ένας ψυχολόγος σε κάθε εργασία που θα έδινε τις καλύτερες λύσεις σε όλα τα προβλήματα που προκύπτουν στο γραφείο, αλλά καθώς αυτό καθίσταται λίγο δύσκολο, και δεν μπορούμε να το πραγματοποιήσουμε, είπαμε να μιλήσουμε με ειδικούς και να τους αφήσουμε να μας προσφέρουν τις γνώσεις και τις συμβουλές για να τις εφαρμόσουμε την επόμενη φορά που θα βρεθούμε σε αδιέξοδο.

Μην αφήνετε τις αρνητικές στιγμές επισκιάσoυν τις άλλες στιγμές. Είτε αυτή είναι η πρώτη σας αντιπαράθεση με έναν συνεργάτη στο γραφείο, ή η αδυναμία να αντεπεξέλθετε όπως πρέπει στα καθήκοντα, τα καλύτερα εργαλεία για τη διατήρηση ψυχραιμία σας είναι χώρος και χρόνος. Η Τζένη Foss, γνωστή και ως JobJenny, λέει το πιο σημαντικό πράγμα σε μία αντιπαράθεση με κάποιον στην εργασία είναι: “. Μην χάσεις τον έλεγχο. Σε κάθε επαγγελματικό περιβάλλον, είναι αναμενόμενο ότι θα φέρεσαι ως επαγγελματίας, με σεβασμό στους άλλους, και πάντα με έλεγχο των συναισθήματων σας. ” Εδώ είναι όπου ο χώρος και ο χρόνος θα σε βοηθήσουν. “Ρωτήστε αν μπορείς να κάνεις ένα διάλειμμα 10 λεπτών,” συμβουλεύει. “Κάντε μια βόλτα. Κάνετε ασκήσεις αναπνοής.” Ή αν προτιμάτε να μην απομακρυνθείτε αλλά να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα εκείνη την στιγμή, εκφράστε τα συναισθήματα σας χωρίς δραματισμούς, έχοντας πλήρη επίγνωση της κατάστασης. Αυτό που είναι σημαντικό είναι να κοιτάτε τον συνομιλητή σας στα μάτια. Όταν το καταφέρετε αυτό, θα εκπλαγείτε με το πόσο κοινό έδαφος θα βρείτε.

Εάν δεν μπορείτε να αποδώσετε στην δουλειά σας λόγω προσωπικών προβλημάτων πρέπει να εξετάσετε το ζήτημα της προσωπικής σας ζωής που σας ενοχλεί, και να αποφασίσετε πόσο σοβαρό είναι στην πραγματικότητα. Εξάλλου, ξέρουμε ότι πρέπει να κρατήσετε καθετί που δεν σχετίζεται με την δουελειά σας οφείλει να μείνει έξω από το γραφείο. Όμως, μερικές φορές, αυτό είναι πολύ δύσκολο, εώς ακατόρθωτο να μην το σκεφτούμε για 8 ώρες. Η λύση σε αυτό το πρόβλημα είναι να αφιερώσετε χρόνο στον εαυτί σας πριν πάτε στην δουλειά. Κάντε μανικιούρ, ένα δώρο στον εαυτό σας, διαλογισμό, διαβάστε ένα βιβλίο, ή συζητήστε με έναν καλό σας φίλο, έτσι ώστε το μεγαλύτερο βάρος να φύγει, προτείνει η Foss. Αλλά αν υπάρχει ένα μακροπρόθεσμο ζήτημα στην προσωπική σας ζωή που είναι πραγματικά σοβαρό, ”συζητήστε με τον προϊστάμενό αυτό που σας απασχολεί.” λέει η Foss. “Θα πρέπει να το χειριστείτε προσεχτικά, ειδικά αν είναι ένα θέμα που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την αξιοπιστία σας ή να κάνετε τον εργοδότη να αμφιβάλλει για το αν θα είστε σε θέση να εκπληρώσετε τις βασικές ευθύνες της εργασίας σας. ”

Αν έκανες ένα λάθος και το κατάλαβες, μην αντιδράσεις απερίσκεπτα. Αν κάποιος σας φώναξε για ένα λάθος που κάνατε, το ένστικτό σας μπορεί να είναι να απαντήσετε αμυντικά. Αλλά αυτό είναι το τελευταίο που πρέπει να κάνετε. “Μην κάνετε κάτι αντιδραστικό που θα μπορούσατε τελικά να το μετανιώσετε,” Foss προτρέπει. “Να είστε υπόλογοι για τα λάθη σας, αλλά είναι επίσης στρατηγική, ηρεμία, και η λύση εστιασμένη στην απάντησή σας.” Ένας θεραπευτής και βελονιστής προτείνει αυτή τη γρήγορη πρακτική: “Βάλτε τα πόδια σας στο έδαφος με το ένα χέρι χαμηλά στην κοιλιά σας και ένα το χέρι στην καρδιά σας και να επικεντρωθείτε στην φυσική, εύκολη, χαλαρή αναπνοή. Η δράση αυτή διεγείρει το σώμα σας να απελευθερώσει ωκυτοκίνη. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε αυτό όποτε αισθάνεστε απογοητευμένοι ή είστε σε σύγχυση ή χρειάζεστε λίγη υποστήριξη από τον εαυτό σας.

Αν η συνάντησή σας / παρουσίαση / αίτηση αύξησης δεν πήγε καλά… μία χρήσιμη συμβουλή θα ήταν: Να αναπνεύστε. Γνωρίζουμε ότι είναι πιο εύκολο στα λόγια παρά στην πράξη. Αλλά οι μελέτες δείχνουν ότι η βαθιά αναπνοή και η αναπνοή που στηρίζεται στις τεχνικές της γιόγκα μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση προβλημάτων ύπνου, κατάθλιψη, κρίσεις πανικού.

 

Δες παρακάτω:

Πως να κάνεις το πιο χαλαρωτικό μπάνιο!

  • Ακολουθήστε μας και στο Facebook:

Eli
Το online περιοδικό ELI, λάτρης της μόδας και της ομορφιάς, είναι κοντά σου από το 2016 και σε εμπνέει να βγάζεις προς τα έξω τον καλύτερό σου εαυτό! Η ομάδα μας αποτελείται από fashionholics και beauty junkies που αγαπάνε να μοιράζονται μαζί σου συμβουλές για το make up, την ομορφιά, και την μόδα! Είμαστε εδώ για να κάνουμε reviews τα τελευταία προϊόντα, να δώσουμε styling tips και οτιδήποτε έχει σχέση με το lifestyle. Σου λύνουμε κάθε απορία και να είσαι σίγουρος-η θα σου απαντήσουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται!

Leave a Response