H σύγχρονη Ελλάδα είναι ευλογημένη και ταυτόχρονα “καταδικασμένη” να είναι διάσημη για την τεράστια ιστορία της, τον πολιτισμό, τις εισφορές προς τον κόσμο, και τα ιστορικά στοιχεία που έχει δημιουργήσει. Γι ‘αυτό, όταν ο μέσος άνθρωπος σκέφτεται την Ελλάδα το μυαλό τους πηγαίνει αυτόματα είτε στη φυσική ομορφιά της ή στην αρχαία ιστορία της. Στη σημερινή λίστα, ωστόσο, έχουμε επικεντρωθεί στο θαύμα και την ομορφιά της σύγχρονης χώρας και δεν θα αναφερθούμε στην αρχαία Ελλάδα, που, πιστέψτε μας, δεν ήταν εύκολο να μην γίνεται αναφορά!

Η Ελλάδα είναι η πιο ηλιόλουστη χώρα της Ευρώπης

20080723sunparthenonstack-610x400

Η Ελλάδα απολαμβάνει κατά μέσο όρο περισσότερες από 250 ημέρες ηλιοφάνειας, ή τρεις χιλιάδες ηλιόλουστες ώρες-τον χρόνο, γεγονός που την καθιστά μια από τις πιο ηλιόλουστες χώρες στον κόσμο, και το πιο ηλιόλουστο σε Ευρώπη.

Πηγή: Greece: Enchantment of the world

Μια ελληνική ταινία έδειξε την πρώτη γυμνή σκηνή στην Ευρωπαϊκή Ιστορία Κινηματογράφου.

daphnis-chloe-610x400

Οι Έλληνες ήταν πάντοτε γνωστοί, ακόμα και στην αρχαιότητα, άνετοι με τη σεξουαλικότητά τους και φρόντισαν να το εκφράσουν  στο σινεμά και σε κάθε μορφή τέχνης. Στην πρώτη ελληνική ταινία που φαίνεται στο εξωτερικό, Δάφνις και Χλόη (1931), μία βουβή ταινία, η πρώτη γυμνή σκηνή στην ιστορία του ευρωπαϊκού κινηματογράφου απεικονιζόταν.

Η Μελβούρνη είναι η πόλη με το μεγαλύτερο ελληνικό πληθυσμό έξω από την Ελλάδα.

melbourne-background-image-hd-desktop-wallpapers-of-melbourne-610x400

Σύμφωνα με την τελευταία απογραφή της Αυστραλίας, η Μελβούρνη έχει το μεγαλύτερο ελληνικό πληθυσμό έξω από την Ελλάδα με πάνω από 150.000 άτομα ελληνικής καταγωγής. Αυτό καθιστά τεχνικά την Μελβούρνη την έκτη μεγαλύτερη πόλη από την άποψη του ελληνικού πληθυσμού.

Ο γυναικείος πληθυσμός υπερισχύει στην χώρα.

greek-women-rule-610x390

Σύμφωνα με την απογραφή του 2011, ο πληθυσμός στην Ελλάδα είναι σχεδόν 55% γυναίκες και λίγο πάνω από 45% άνδρες. Ως αποτέλεσμα, σχεδόν το 65% του συνόλου των φοιτητών στα ελληνικά πανεπιστήμια είναι γυναίκες. Επίσης, οι γυναίκες ζουν περισσότερο στην Ελλάδα: το προσδόκιμο ζωής τους είναι 82,2, ενώ για τους άνδρες είναι κατά μέσο όρο 77.

Η πιο ενεργή σεξουαλική χώρα στον κόσμο (!)

sex-610x400

Σύμφωνα με πολλαπλές επίσημες έρευνες που διεξάγονται από την εταιρεία Durex, οι Έλληνες έχουν κερδίσει τον τίτλο της πιο σεξουαλικά ενεργής χώρας για την τελευταία δεκαετία. Σύμφωνα με την έρευνα Durex του περασμένου έτους, τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι Έλληνες κάνουν σεξ 164 φορές το χρόνο, ενώ οι Βραζιλιάνοι κατέχουν τη δεύτερη θέση με 145 φορές. Για την ιστορία, οι Ιάπωνες κατατάσσεται τελευταία με μόνο 48 φορές το χρόνο.

Η Ελληνική Εθνική Ομάδα Μπάσκετ ήταν οι τελευταία να νικήσει τις ΗΠΑ “Ομάδα Όνειρο” (Dream Team)

greececel_600_060901-610x390

Η ομάδα των ΗΠΑ Μπάσκετ υπέστη πολλαπλές απώλειες στο 2002 FIBA Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 όπου τερμάτισε έκτη και τρίτη, αντίστοιχα, και φρόντισε να στείλει πολύ καλύτερους παίκτες τους για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα FIBA 2006. LeBron James, Dwyane Wade, Chris Paul, Chris Bosh, Kirk Hinrich και Carmelo Anthony νικούσαν την μία ομάδα μετά την άλλη, μέχρι να έρθουν αντιμέτωποι με τους επόμενους νικητές και πρωταθλητές, την Ελληνική Εθνική Ομάδα Μπάσκετ. Σε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια στην ιστορία του διαγωνισμού και οι δύο ομάδες παρουσιάσαν την τεράστια ικανότητα τους και το ταλέντο με την ελληνική ομάδα να συγκλονίζει τον κόσμο, όχι μόνο με τη νίκη, αλλά σκοράροντας πάνω από 100 σημεία με τον πίνακα αποτελεσμάτων να δείχνει στο τέλος Ελλάδα 101 – ΗΠΑ 95.

Οι Έλληνες άντρες είναι οι 8οι πιο ψηλοί άντρες στον κόσμο

tall-greeks-610x400

Παρά τα στερεότυπα που απεικονίζουν τους Έλληνες άνδρες ως συνήθως κοντούς και τριχωτούς (αυτό μπορεί να είναι αλήθεια, όμως, μετά από όλα), σύμφωνα με μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το AskMen και χάρη στην υγιεινή μεσογειακή διατροφή και το ήπιο κλίμα, ο ανδρικός πληθυσμός της χώρας, έχει κατά μέσο όρο ύψος πάνω από 1.70, που τους καθιστά το όγδοο ψηλότερο ανδρικό πληθυσμό σε όλο τον κόσμο μπροστά από την Ιρλανδία και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

‘Eχει χιλιάδες νησιά

beautiful-small-town-oia-santorini-greece-desktop-wallpaper-610x400

Ακόμα κι αν η Ελλάδα είναι μόνο η ενενηκοστή έβδομη μεγαλύτερη χώρα, με συνολική έκταση 131.957 km2 (50.949 τετραγωνικά μίλια), έχει περισσότερους από τρεις χιλιάδες νησιά και νησίδες, εκ των οποίων μόνο περίπου 130 είναι κατοικημένα, με μια σειρά από αυτά να είναι μερικά από τα πιο διάσημα στον κόσμο. Μεταξύ αυτών, η Σαντορίνη έχει ονομαστεί το πιο όμορφο νησί του κόσμου πολλές φορές από διάφορα ταξιδιωτικά περιοδικά, blogs και τηλεοπτικά κανάλια, συμπεριλαμβανομένων Lonely Planet, το BBC και το CNN.

Η Έλλαδα έχει τα μεγαλύτερα ποσοστά ανεργίας στην Ευρώπη

unemployment-rate-610x400

Μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ, η Ελλάδα κατέχει το ρεκόρ για το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας με 26,4%, ενώ η Ισπανία ακολουθεί με περίπου 24,5%. Ενώ το μέσο ποσοστό ανεργίας στην ΕΕ είναι 11,5%, η Ελλάδα είναι μία από τις τέσσερις χώρες (Ιταλία, Ισπανία, και η Πορτογαλία είναι οι άλλες) που έχουν υποστεί τα μέγιστα από τη χειρότερη οικονομική κρίση, η ΕΕ έχει αντιμετωπίσει ποτέ.

Υπάρχουν πάνω από 4.000 παραδοσιακοί χωροί

dst-postcard-cretan-dances2_t001053-610x400

”Ζορμπάς ο Έλληνας”, μια ταινία με πρωταγωνιστή τον Άντονι Κουίν, έκανε γνωστό στον κόσμο πόσο οι Έλληνες αγαπούν το χορό και την καλοπέραση. Είτε το πιστεύετε είτε όχι οι Έλληνες αγαπούν το χορό τόσο πολύ που υπάρχουν περισσότεροι από τέσσερις χιλιάδες διαφορετικοί παραδοσιακοί χοροί που έρχονται από όλη την Ελλάδα και αυτός ο αριθμός αντιπροσωπεύει μόνο τις επίσημες αναγνωρισμένες.

Το ποδόσφαιρο είναι σημαντικό

greece-euro-2004-celeb_907251-610x400

Το ποδόσφαιρο είναι αναμφίβολα το πιο δημοφιλές άθλημα σε όλο τον κόσμο και πολλές μεγάλες ομάδες έχουν βιώσει άγριες ανατροπές σε όλη την ιστορία τους. Η Ελλάδα κατάφερε να κερδίσει το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2004, μετά την νίκη μιας σειράς χωρών όπως η Ισπανία, η Ρωσία, οι τότε πρωταθλητές Γαλλία , η Τσεχική Δημοκρατία, και η διοργανώτρια Πορτογαλία στον τελικό.

Τουρίστες περισσότεροι από τον ντόπιο πληθυσμό 

greek-tourism_2273600k-610x400

Σύμφωνα με τον Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων και του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ταξιδίων και Τουρισμού δείχνει ότι πάνω από είκοσι δύο εκατομμύρια τουρίστες από όλο τον κόσμο επισκέφθηκαν την Ελλάδα κατά τη διάρκεια του 2014 και μετράμε ακόμα. Αν εξαιρέσουμε τους ομοίους του Λουξεμβούργου, η Κύπρος και η Μάλτα, καθένα από τα οποία έχει συνολικό πληθυσμό λιγότερο από ένα εκατομμύριο πολίτες, η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα στον κόσμο των οποίων οι αριθμοί των τουριστών είναι διπλάσιοι από πληθυσμό της (το οποίο ανέρχεται σε ελαφρώς λιγότερο από έντεκα εκατομμύριο). Ο τουρισμός συνεισφέρει περίπου το 20% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος της χώρας (ΑΕΠ), το υψηλότερο ποσοστό στατιστικά για κάθε βιομηχανοποιημένη χώρα σε όλο τον κόσμο

Η ελληνική είναι η παλαιότερη γλώσσα που ακόμη χρησιμοποιείται

r_greekalphabet-610x370

Ακόμα κι αν οι Κινέζοι θα μπορούσαν εύκολα να αμφισβητήσουν αυτή την τιμή, σύμφωνα με τα αρχαιολογικά ευρήματα που έχουμε σε αυτό το σημείο, η ελληνική θεωρείται η αρχαιότερη γραπτή γλώσσα που εξακολουθεί να υφίστανται με σχεδόν πέντε χιλιάδες χρόνια συνεχούς χρήσης και θεωρείται ευρέως ως η πλουσιότερη και μεγαλύτερη επιρροή παγκοσμίως από Λατινικά, Αγγλικά και Ισπανικά (μεταξύ άλλων γλωσσών) βασίστηκαν, είτε άμεσα είτε έμμεσα, για την ελληνική γλώσσα και αλφάβητο.

Το ΤΕΣΤ ΠΑΠ – μία ελληνική εφεύρεση

6a00d8341bf6c453ef012875a2932d970c-800wi-610x365

 

Το τεστ Παπανικολάου, που είναι ευρέως γνωστό ως Pap τεστ, είναι μια δοκιμασία που σώζει εκατομμύρια ζωές και μια που βοηθάει όλες τις γυναίκες  στον εντοπισμό για δυνητικά καρκινικά και καρκινικά κύτταρα στα όργανα αναπαραγωγής τους. Το τεστ επινοήθηκε και το ονομάστηκε από το Έλληνα γιατρό, Γεώργιος Παπανικολάου, αλλά η επιτροπή Νόμπελ του αρνήθηκε το βραβείο για αστείους λόγους, και το περιοδικό Time χαρακτήρισε αυτή την περίπτωση ως μία από τις μεγαλύτερες ληστείες και φάρσες στην ιστορία των βραβείων.

Η Ελλάδα έχει τα πιο χαμηλά ποσοστά αυτοκτονίας στην Ε.Ε.

suicide-610x390

Ακόμα κι αν τα ποσοστά αυτοκτονίας έχουν αυξηθεί δραματικά (για τα ελληνικά δεδομένα, δηλαδή) κατά τα τελευταία πέντε χρόνια στη χώρα, λόγω της οικονομικής κρίσης, η Ελλάδα παραμένει η χώρα με το χαμηλότερο ποσοστό αυτοκτονιών στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το δεύτερο στο δυτικό κόσμο πίσω από τη Μάλτα . Πριν από την οικονομική κρίση, ωστόσο, μόνο σε τρεις χώρες σε παγκόσμιο επίπεδο (το Νεπάλ, Γρενάδα, και ο Άγιος Χριστόφορος και Νέβις) είχε λιγότερες αυτοκτονίες από την Ελλάδα.

Η χώρα με τη μεγαλύτερη εμπορικού στόλου στον κόσμο, στατιστικά μιλώντας

sthn-prwti-thesi-diethnws-paramenei-h-ellhniki-nautilia-610x363

Με περισσότερα από 3.100 εμπορικά πλοία στην υπηρεσία, η Ελλάδα έχει το δεύτερο μεγαλύτερο στόλο στον κόσμο, πίσω από την Ιαπωνία και τη μεγαλύτερη στατιστικά μακράν. Ο Αριστοτέλης Ωνάσης ήταν ένας από τους πιο γνωστούς επιχειρηματίες της ναυτιλίας στην ιστορία και στο αποκορύφωμά του, θεωρήθηκε ως ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο.

 

 

 

 

 

 

 

  • Ακολουθήστε μας και στο Facebook:

Eli
Το online περιοδικό ELI, λάτρης της μόδας και της ομορφιάς, είναι κοντά σου από το 2016 και σε εμπνέει να βγάζεις προς τα έξω τον καλύτερό σου εαυτό! Η ομάδα μας αποτελείται από fashionholics και beauty junkies που αγαπάνε να μοιράζονται μαζί σου συμβουλές για το make up, την ομορφιά, και την μόδα! Είμαστε εδώ για να κάνουμε reviews τα τελευταία προϊόντα, να δώσουμε styling tips και οτιδήποτε έχει σχέση με το lifestyle. Σου λύνουμε κάθε απορία και να είσαι σίγουρος-η θα σου απαντήσουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται!