Αν ξέρεις κάποιον που περνάει δύσκολες στιγμές, τότε παρακάτω θα βρεις την λύση για το πως να φτιάξεις την διάθεση σε κάποιον φίλο σου, στον σύντροφό σου ή σε κάποιο οικογενειακό πρόσωπο. Είναι 11 πράγματα που σίγουρα θα βοηθήσουν να πει αντίο στην κακή διάθεση και να χαμογελάσει.

Αγόρασε τα αγαπημένα του/της snacks και πήγαινε από το σπίτι

Ξέρεις κάθε φορά που είμαστε σε κακή διάθεση, ή απλά έχουμε τις μαύρες μας και μας φαίνονται όλα μάταια, το ρίχνουμε στο φαγητό. Δεν είναι κακό μια στο τόσο να καταναλώσεις junk food και να το ευχαριστηθείς. Αν θέλεις να φτιάξεις την διάθεση ενός φίλου σου ή ενός αγαπημένου ανθρώπου, αγόρασε κάποια snacks που ξέρεις ότι του αρέσουν (παγωτό, ποπ κορν, κέικ σοκολάτας κτλ) και αιφνιδίασέ τον στο σπίτι.

Φτιάξε ένα slideshow video με τις αστείες στιγμές

Αν έχετε φωτογραφίες μαζί ή κάποια βίντεο, τότε μπορείς να κατεβάσεις μία εφαρμογή στο κινητό σου για να δημιουργήσεις ένα αστείο βίντεο και να φτιάξεις την διάθεση, δείχνοντας τις όμορφες στιγμές που έχετε περάσει μέχρι τώρα, και να θυμίσεις όλες τις μελλοντικές που σας περιμένουν. Είναι μία κακή περίοδος, όχι μία κακή ζωή!

Στείλε χαρούμενα τραγούδια

Αν δεν μπορείς να πας από το σπίτι ή να βρεθείς σωματικά δίπλα στο αγαπημένο σου πρόσωπο, τότε μην ξεχάσεις την δύναμη της μουσικής! Κάνε ένα playlist με χαρούμενα τραγούδια, και κάνε τον φίλο σου να γελάσει. Ακόμα και μερικά λεπτά ανεμελιάς είναι αρκετά για να πει αντίο  την κακή διάθεση, και να πάει η μέρα του λίγο καλύτερα, ξέροντας ότι έχει ανθρώπους που θέλουν να τον βλέπουν να χαμογελάει. Αυτό από μόνο του είναι αρκετό για να του φτιάξεις την διάθεση.

Πηγαίνετε μαζί κινηματογράφο

Πείσε τον φίλο σου ή το αγαπημένο σου πρόσωπο που δεν είναι και στα καλύτερά του να δείτε μία ταινία στο κινηματογράφο. Αυτές οι ώρες που θα είναι ευνοϊκές να ξεχάσει για λίγο τα προβλήματα και να εστιάσει την προσοχή σε κάτι άλλο. Φρόντισε μόνο να διαλέξεις κωμωδία, και όχι δράμα, γιατί θα καταλήξετε να κλαίτε μαζί!

Κάνε μία λίστα με όλα τα πράγματα που σου αρέσουν πάνω του/της

Τίποτα δεν φτιάχνει την διάθεση κάποιου καλύτερα από το να τονώσεις την αυτοπεποίθηση. Αυτό είναι το κλειδί όχι μόνο της επιτυχίας, αλλά και της χαράς. Κάνε επομένως μία λίστα με όλα αυτά που εκτιμάς πάνω του, τους λόγους που τον θαυμάζεις και θύμισε του ότι ο καθένας έχει θετικά στοιχεία που δεν πρέπει να ξεχνάει ότι περνάει δύσκολες στιγμές!

Πηγαίνετε για μία βόλτα

Τα απλά πράγματα είναι πολλές φορές τα πιο σημαντικά, και αυτά με την μεγαλύτερη επίδραση στην ψυχολογία κάποιου. Πηγαίνετε μαζί μία βόλτα, πάρτε ένα καφέ ή ένα τσάι και κάντε βόλτα στο κέντρο, ή στα μαγαζιά, ή να δείτε κοινούς γνωστούς. Μπορείτε στην τελική να είστε οι δυο σας και να τον αφήσεις να χαλαρώσει και να ανοιχτεί από μόνος του, μιλώντας για τα θέματα που τον απασχολούν.

Περπατήστε δίπλα στη θάλασσα ή στην φύση

Αν μένετε δίπλα σε μία παραθαλάσσια περιοχή, τότε είστε τυχεροί. Η θάλασσα πάντα έχει την ικανότητα να σε κάνει να νιώσεις καλύτερα, να ηρεμήσεις, να σκεφτείς λίγο περισσότερο τι αξίζει και τι όχι στη ζωή σου.Το ίδιο ισχύει και για την φύση. Μπορείτε να περπατήσετε ή να κάνετε ποδήλατο, είναι και οι δύο εξαιρετικές ιδέες για να ξεσκάσετε από την ρουτίνα και να ηρεμήσετε. Αυτό όχι μόνο θα του φτιάξει την διάθεση, αλλά θα γεμίσει και τις μπαταρίες του.

Ετοίμασε πρωινό στο κρεβάτι

Αν μένετε μαζί, μπορείς να ετοιμάσεις πρωινό και να νιώσει πιο ξεχωριστός/ή από ποτέ. Σε άλλη περίπτωση, μπορείς να ζητήσεις από τους δικούς του να σε αφήσουν να τους επισκεπτείς το πρωί ώστε να κάνεις μία μικρή έκπληξη στον αγαπημένο σου φέρνοντας το αγαπημένο πρωινό στο κρεβάτι. Για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα, δες παρακάτω:

Πως να ετοιμάσεις το καλύτερο πρωινό στο κρεβάτι!

Οργάνωσε ένα movie marathon

Αν δεν θέλεις να πάτε κινηματογράφο, μπορείς να ετοιμάσεις ένα movie marathon και να δείτε ταινίες ή σειρές όλο το βράδυ! Μία εναλλακτική ιδέα είναι να βάλετε να δείτε θρίλερ και να γελάτε στη συνέχεια για το πόσο θα τρομάξετε. Ποιος έχει χρόνο να σκέφτεται τα προβλήματά του όταν τρομάζει; Καμία κακή διάθεση δεν θα απομείνει μετά από αυτό!

Περάστε χρόνο με κατοικίδια

Είναι εξάλλου επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι τα κατοικίδια είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να αντιμετωπίσεις, αλλά και να νικήσεις την κατάθλιψη. Αν λοιπόν έχει τέτοια επίδραση σε κάτι τόσο σοβαρό όσο είναι η κατάθλιψη, τότε σίγουρα θα κάνει κάτι και για την κακή διάθεση. (Αν δεν έχεις εσύ κατοικίδιο, τότε μπορείς να πεις κάποιον φίλο σου να βοηθήσει!)

Αγόρασε του/της κάτι συμβολικό

Μπορείς να κάνεις ένα μικρό δωράκι και να αγοράσεις κάτι συμβολικό, δείχνοντας πόσο καλά τον ξέρεις. Πάντα τα δώρα έχουν την ικανότητα να μας κάνουν χαρούμενους, ακόμα και όταν δεν έχουμε κακή διάθεση!

Ποιο θα επιλέξεις για να φτιάξεις την διάθεση κάποιου;

  • Ακολουθήστε μας και στο Facebook:

Eli
Το online περιοδικό ELI, λάτρης της μόδας και της ομορφιάς, είναι κοντά σου από το 2016 και σε εμπνέει να βγάζεις προς τα έξω τον καλύτερό σου εαυτό! Η ομάδα μας αποτελείται από fashionholics και beauty junkies που αγαπάνε να μοιράζονται μαζί σου συμβουλές για το make up, την ομορφιά, και την μόδα! Είμαστε εδώ για να κάνουμε reviews τα τελευταία προϊόντα, να δώσουμε styling tips και οτιδήποτε έχει σχέση με το lifestyle. Σου λύνουμε κάθε απορία και να είσαι σίγουρος-η θα σου απαντήσουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται!

Leave a Response