Ο ελεύθερος χρόνος πρέπει να αξιοποιείται σωστά και δημιουργικά έτσι ώστε να έχει την σωστή επίδραση στην ψυχολογία μας. Όταν διαθέτουμε λίγο χρόνο καλό είναι να απασχολούμε τον εαυτό μας με δραστηριότητες που ολοκληρώνουν την προσωπικότητα μας, μας προσφέρουν ευχαρίστηση και χρήσιμες γνώσεις.

Μια πρόσφατη έρευνα από την Κοινωνία για προσωπικότητα και κοινωνική Ψυχολογία (Society for personality and social psychology)  ανέδειξε αυτό που όλοι μας καταβάθος ξέραμε: το να έχουμε ένα χόμπι είναι ένας δρόμος προς την ευτυχία!

 To ELI.GR έχει συλλέξει μια λίστα με αγαπημένα χόμπι που θα σας βοηθήσουν να απαλλαγείτε από το στρες, και να δημιουργήσετε νέες στιγμές χαλάρωσης, ευτυχίας, και γιατί όχι, παραγωγικότητας!

 Μουσική!

Αρχίστε να μαθαίνετε ένα μουσικό όργανο! Η σίγουρη λύση για την καθημερινή δόση ευχαρίστησης, καθώς η μουσική έχει άμεση επιρροή στην διάθεση μας και στις σκέψεις μας. Αποδεδειγμένο να μας απαλλάσσει από το άγχος, μια όμορφη μελωδία μετατρέπει τις καθημερινές μας δυσκολίες σε περιπέτειες!

Για περισσότερο info, διάβασε: πως να απαλλαγείς από το άγχος!

 

Ανάγνωση βιβλίων!

Ακούγεται βαρετό για μερικούς από εσάς;Επισκεφτείτε το κοντινό σας βιβλιοπωλείο, και αγοράστε ένα βιβλίο με ένα θέμα που σας ενδιαφέρει.

Φτιάξτε στον εαυτό σας το αγαπημένο σας σνακ και σε συνδυασμό με μια κούπα καφέ ή ανάγνωση του βιβλίου, όχι μόνο θα σας προσφέρει γνώσεις και θα ανοίξει τους πνευματικούς σας ορίζοντες, αλλά θα σας χαλαρώσει απίστευτα. Επίσης, για να σας πείσω, θα σας δηλώσω ότι υπάρχει μια λέξη που εκφράζει την χαρά που παίρνουμε όταν διαβάζουμε το αγαπημένο μας βίβλο: βιβλιοθεραπεία!  (και πολύ πιο φθηνό από μια επίσκεψη στον ψυχολόγο ε;)

large (10)

Ημερολόγιο

Στην σημερινή εποχή είναι πιο διαδεδομένο να γράψουμε ένα σύντομο στάτους για την ήξερα μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πάρα από το να εκφράσουμε τα αισθήματα μας στο χαρτί.

Δεν χρειάζεται να είμαστε συγγραφείς και να ξέρουμε περίεργες και μεγάλες λέξεις, αυτό που έχει σημασία είναι να αφιερώσουμε χρόνο σε εμάς και στις σκέψεις μας. Έτσι θα καταλάβουμε σε βάθος τα προβλήματα που αγχώνουν, και τις ανησυχίες μας.  Δοκιμάστε το!

large (11)

Μαγειρική

Τα χρώματα, οι μυρωδιές, και οι διάφορες υφές κατά την διάρκεια του μαγειρέματος στην κουζίνα, ίσως να μας χαρίσει μια μικρή δόση αυτοικανοποίησης και να νιώσουμε ότι εφόσον δεν κάψαμε το σπίτι, μπορούμε να καταφέρουμε ό,τι θέλουμε!

Κηπουρική

Υπάρχουν πολλά φυσικά και ψυχολογικά θετικά στην φροντίδα του κήπου, μικρά και μεγάλα. Η συγκέντρωση που απαιτείται, η ικανοποίηση που προσφέρει, και το γεγονός ότι βλέπουμε την ζωή να ανθίζει κυριολεκτικά μπροστά στα μάτια μας, αδιαμφισβήτητα μας κάνει πιο αισιόδοξους.

large (13)

Τέχνη

Η αλληλεπίδραση ανάμεσα στην ζωγραφική και στο αίσθημα της χαράς είναι κάτι γνωστό σε όλους.

Έρευνες έχουν αποδείξει ότι από μόνο του το να κοιτάς ένα έργο τέχνης ξυπνάει μέσα μας τους αισθητήρες της ευφορίας, που σύμφωνα με ψυχολόγους συναντάται και όταν είμαστε ερωτευμένοι.

Επομένως, φανταστείτε τι μπορεί να κάνει η δημιουργία ενός δικού σας έργου, χωρίς απαραίτητα να έχετε καλλιτεχνική φλέβα!  Αρκεί να καταφέρετε με τον δικό σας μοναδικό τρόπο να αποτυπώστε συναισθήματα και να νιώσετε πιο ανάλαφροι ύστερα.

large (14)

Τι είναι αυτό που πάντα ήθελες να δοκιμάσεις αλλά δεν βρήκες χρόνο; Άφησέ μας ένα σχόλιο!

  • Ακολουθήστε μας και στο Facebook:

Eli
Το online περιοδικό ELI, λάτρης της μόδας και της ομορφιάς, είναι κοντά σου από το 2016 και σε εμπνέει να βγάζεις προς τα έξω τον καλύτερό σου εαυτό! Η ομάδα μας αποτελείται από fashionholics και beauty junkies που αγαπάνε να μοιράζονται μαζί σου συμβουλές για το make up, την ομορφιά, και την μόδα! Είμαστε εδώ για να κάνουμε reviews τα τελευταία προϊόντα, να δώσουμε styling tips και οτιδήποτε έχει σχέση με το lifestyle. Σου λύνουμε κάθε απορία και να είσαι σίγουρος-η θα σου απαντήσουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται!

Leave a Response