Ένα μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού είναι είναι εσωστρεφές, και πολλές φορές δεν αναγνωρίζουμε τη δυσκολία που αυτοί οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν στην κοινωνική τους ζωή και συχνά νιώθουν ότι είναι προτιμότερο να μείνουν μόνοι τους από το να προσπαθήσουν να κάνουν φίλους. Η διαδικασία αυτή όμως μπορεί να γίνει πολύ εύκολη, αν ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα!
1.Να ξέρετε τι είδους φίλους θέλετε να έχετε στην ζωή σας! Πριν αρχίσεις την κοινωνικοποίηση σου με αγνώστους, σκέψου γιατί χρειάζεσαι νέους φίλους. Μήπως γιατί νιώθεις μόνος σου; Βαρέθηκες τους παλιούς; Αν ξέρεις το γιατί, μετά θα είναι εύκολο να καθορίσεις την σχέση σου με τους άλλους.
2. Nα είσαι δίπλα στα άτομα που έχουν ευρύ κοινωνικό κύκλο για να έχεις την ευκαιρία να γνωρίσεις νέους ανθρωπους, αλλά και να απαλλαγείς από πιθανό άγχος που μπορεί να αισθάνεσαι όταν είσαι σε ένα άγνωστο περιβάλλον.
3.Χρησιμοποίησε περισσότερο τα σόσιαλ μίντια! Γι’αυτό και δημιουργήθηκαν άλλωστε, για να μας δώσουν την ευκαιρία να έρθουμε σε επαφή ευκολότερα και με τους φίλους που έχεις ήδη, αλλά και να γνωρίσεις νέους!
4.Θυμήσου τους παλιούς σου φίλους! Μπορεί με κάποιους από αυτούς να απομακρύνθηκες για ανούσιους λόγους, για έναν μικρό καβγά που δεν άξιζε να χαλάσει την φιλία σας. Δώσε μία δεύτερη ευκαιρία, οι άνθρωποι αλλάζουν, οι καταστάσεις επίσης.
5. Μην αποκλείεις τους συμφοιτητές σου ή τους συναδέλφους. Σας ενώνουν αρκετά πράγματα, και είναι σίγουρο πως αν αποφασίσετε να πάτε για ένα καφέ η ποτό τότε θα έχετε άφθονα θέματα να συζητήσετε!
6. Ξεκίνησε νέα χόμπι και μίλα σε ανθρώπους που έχουν τα ίδια ενδιαφέροντα με σένα. Ανανέωσε την εγγραφή σου στο γυμναστήριο για παράδειγμα, ή ένα μουσικό όργανο, ένα αθλημα, οτιδήποτε!
7. Τέλος, μην ξεχνάς ότι το δύσκολο δεν είναι να κάνεις νέους φίλους, αλλά να είσαι σωστός και ειλικρινής απέναντι τους, έτσι ώστε να κρατήσεις την φιλία σας! Μπορούμε να ζήσουμε χωρίς φίλους, αλλά θα ήταν μία βαρετή και μονότονη ζωή!