Είχα ρωτήσει έναν 20χρονο τι σημαίνει γι’αυτόν η ένοια του σεξισμού. Γύρισε με ένα απορρημένο ύφος και μου απάντησε ‘Σεξισμός; Εννοείς όταν κάνεις πολύ σεξ;‘ Αδυνατούσα να καταλάβω πως ένας φοιτητής σε μία σύγχρονη, πολιτισμένη χώρα, με ευκαιρία στην μόρφωση και στην ενημέρωση δεν είχε ξανά ακούσει αυτή την λέξη.


Σήμερα όμως αδυνατώ να καταλάβω τους ανθρώπους χωρίς ανθρωπιά. Συγκεκριμένα, άνδρες που πιστεύουν ότι οι γυναίκες χρωστάνε στην κοινωνία να είναι όμορφες, αλλά όχι πάρα πολύ όμορφες για να μην το πάρουν και πάνω τους. Σέξι, αλλά όχι υπερβολικά σέξι για να μην την κοιτάει ο κάθε λιγούρης. Έξυπνες, αλλά όχι πάρα πολύ έξυπνες για να μην νιώσουν αυτοί κατώτεροι.


Η ύπαρξη των γυναικών σύμφωνα με τον παρακάτω χρήστη βασίζεται στην ευχαρίστηση και στην έγκριση του αντρικού ματιού. Η παρουσία μας στον εξωτερικό κόσμο δεν γίνεται αποδεκτή αν δεν έχουμε αναλογίες μοντέλων και πρόσωπο που να θυμίζει αρχαία ελληνική θεότητα.


σεξισμος στην ελλαδα


Δεν είναι στενάχωρο το status αυτό από μόνο του, είναι όλοι οι υπόλοιποι χρήστες που διάβασαν όλα αυτά που είχε να πει και συμφώνησαν. Όλοι αυτοί που κούνησαν συγκαταβατικά το κεφάλι τους και θεώρησαν πως οι γυναίκες εμφανίζονται στην παραλία για να μπορεί να απολαύσει με τα μάτια του το γυναικείο σώμα ο κάθε μισογύνης της κοινωνίας.

Τι απάντηση έχουν οι γυναίκες στο συγκεκριμένο status;

Δεν είσαι αστείος, είσαι σεξιστής. Δεν είσαι καλύτερος από όλες τις κοπέλες που αγαπάνε το σώμα τους και φοράνε σκαφτά Brazilian μαγιώ, είσαι μισογύνης. Δεν είσαι πιο έξυπνος από τους συνοδούς τους, είσαι ένας μίζερος, επιφανειακός άντρας που αδυνατεί να δει την γυναίκα πέρα από το στήθος και τους γλουτούς της.

Πρέπει να υπενθυμίζουμε στους ανθρώπους ότι ο ήλιος ανατέλλει κάθε πρωί; Πρέπει να τους υπενθυμίζουμε ότι το νερό βράζει στους 100 βαθμούς; Πρέπει να τους υπενθυμίζουμε τον νόμο της βαρύτητας; Όχι. Τότε γιατί πρέπει συνεχώς να υπνεθυμίζουμε ότι οι γυναίκες μπορούν να φορούν ό,τι θέλουν χωρίς να κρίνονται γι’αυτό;

Αντιδράσεις στο Facebook

Αυτό το post έγινε αρκετά διάσημο, και συγκεκριμένα η σελίδα ‘Ναι, Είσαι Μισογύνης’ αποφάσισε να το ανεβάσει και έλαβε πολλά έντονα και αντιδραστικά σχόλια. Μπορείς να δεις μερικές από τις αντιδράσεις παρακάτω.

 

 

 

Τα όνοματα όλων των χρηστών παραμένουν κρυφά για λόγους ιδιωτικότητας και ασφάλειας.

 

  • Ακολουθήστε μας και στο Facebook:

Eli
Το online περιοδικό ELI, λάτρης της μόδας και της ομορφιάς, είναι κοντά σου από το 2016 και σε εμπνέει να βγάζεις προς τα έξω τον καλύτερό σου εαυτό! Η ομάδα μας αποτελείται από fashionholics και beauty junkies που αγαπάνε να μοιράζονται μαζί σου συμβουλές για το make up, την ομορφιά, και την μόδα! Είμαστε εδώ για να κάνουμε reviews τα τελευταία προϊόντα, να δώσουμε styling tips και οτιδήποτε έχει σχέση με το lifestyle. Σου λύνουμε κάθε απορία και να είσαι σίγουρος-η θα σου απαντήσουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται!

Leave a Response