Η καλύτερη συνταγή σοκολατόπιτας! Γρήγορη, εύκολη, νόστιμη και το καλύτερο; Μπορείς να δεις πως να κάνεις την σοκολατόπιτα χωρίς γλουτένη, ή χωρίς αυγά. Επίσης, θέλουμε να καλύπτουμε όλες τις ανάγκες οπότε θα σου δείξουμε και την καλύτερη vegan σοκολατόπιτα.
Λίγα λόγια για την σοκολατόπιτα
Η καλύτερη συνταγή για κέικ σοκολάτας.Υπάρχουν πολλοί που ισχυρίζονται ότι η δικιά τους συνταγή είναι η πιο πετυχημένη. Ωστόσο, όποιος δοκιμάσει λίγο από αυτή την εκδοχή της σοκολατόπιτας, θα ξεχάσει όλες τις προηγούμενες!
Αν θέλεις να εντυπωσιάσεις τους καλεσμένους σου, το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να ακολουθήσεις τις παρακάτω οδηγίες και θα βρεις την καλύτερη συνταγή για κέικ σοκολάτας.
Δεν θα χρειαστείς ειδικές γνώσεις μαγειρικής, ούτε ιδιαίτερα και περίεργα εργαλεία και υλικά για την σοκολατόπιτα. Είναι η πιο εύκολη συνταγή, η οποία θα σε βοηθήσει να κάνεις το πιο νόστιμο κέικ σοκολάτας που θα λιώνει στο στόμα σου.
Ένα από τα υλικά που έκανε την συνταγή καλύτερη είναι η προσθήκη καφέ espresso και στο μείγμα και στο frosting. Είναι πολύ σημαντικό υλικό για την σοκολατόπιτα, όσο και η βανίλια.
Την σκόνη εσπρέσσο μπορείς να την βρεις πολύ εύκολα και στα σούπερ μάρκετ.
Γι’αυτό αγαπημένοι μου, αν έχετ κάποιον chocolate lover στο μυαλό σας, κάντε αυτό το κέικ σοκολάτας και θα σας αγαπήσει για πάντα! Αν είχατε μία δύσκολη μέρα, αυτή η σοκολατόπιτα είναι αυτό που χρειάζεστε.
Είναι πολύ εύκολη!
Χρόνος εκτέλεσης: 30 λεπτά
Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Συνολικός χρόνος για την σοκολατόπιτα: 45 λεπτά
Σοκολατόπιτα, συνταγή:
ΥΛΙΚΑ:
- 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 φλιτζάνια ζάχαρη
- 3/4 φλιτζάνι κακάο σε σκόνη
- 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1 1/2 κουταλάκια του γλυκού μαγειρική σόδα
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 κουταλάκι του γλυκού εσπρέσο σε σκόνη
- 1 φλιτζάνι γάλα, αμυγδάλου ή γάλα καρύδας
- 1/2 φλιτζάνι φυτικό λάδι canola, ή λιωμένο λάδι καρύδας
- 2 μεγάλα αυγά
- 2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 1 φλιτζάνι βραστό νερό
Για να κάνεις το frosting της σοκολατόπιτας θα χρειαστείς:
- 1 ½ φλιτζάνια βούτυρο λιωμένο
- 1 φλιτζάνι άγλυκο κακάο
- 5 φλιτζάνια άχνη ζάχαρη
- ½ Φλιτζάνι γάλα
- 2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- ½ Κουταλάκι του γλυκού εσπρέσο σε σκόνη
ΟΔΗΓΙΕΣ:
Προθερμαίνεις το φούρνο, και ψεκάζεις με λάδι το ταψί για να μην κολλήσει, και το αλείφεις με λίγο αλεύρι.
Προσθέστε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το κακάο, το μπέικιν, τη σόδα, το αλάτι και το εσπρέσο σε σκόνη σε ένα μεγάλο μπολ ή στο μπολ του μίξερ.Χτυπάμε τα υλικά του κέικ, και ανακατεύουμε το αλεύρι στο μείγμα μέχρι να δέσουν καλά.
Προσθέτουμε το γάλα, το σπορέλαιο, τα αυγά, και τη βανίλια στο μείγμα και ανακατεύουμε σε μέτρια ταχύτητα. Προσεκτικά προσθέστε βραστό νερό για να το χτύπημα του κέικ, μέχρι να γίνει το μείγμα παχύρρευστο.
Ψήνουμε για 30-35 λεπτά, μέχρι με μια οδοντογλυφίδα να δούμε ότι η σοκολατόπιτα έχει ψηθεί καλά.
Βγάλτε το από το φούρνο και αφήστε το να κρυώσει για περίπου 10 λεπτά, αφαιρέστε το κέικ σοκολάτας από το ταψί για να κρυώσει εντελώς.
Για να γίνει πιο νόστιμη η σοκολατόπιτα…
Τοποθετείστε στο ψυγείο το κέικ σοκολάτας, και τη επόμενη μέρα προσθέστε από πάνω το frosting. Η καλύτερη σοκολατόπιτα είναι έτοιμη να σερβιριστεί!
Για να κάνεις την σοκολατόπιτα gluten – free
Χρησιμοποίησε ειδικό αλεύρι χωρίς γλουτένη αντί για αλεύρι όλες τις χρήσεις.
Σοκολατόπιτα χωρίς αυγά
Για κέικ σοκολάτας χωρίς αυγά, αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να τα αντικαταστήσεις με σάλτσα μήλου. Θα παρατηρήσεις ότι θα χρειαστεί περισσότερα λεπτά για να ψηθεί τελείως.
Για vegan σοκολατόπιτα
Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να αντικαταστήσεις στη συνταγή το γάλα με γάλα αμυγδάλου ή γάλα καρύδας και τα αυγά με σάλτσα μήλου.
Καλή απόλαυση!