Η πιο yummi συνταγή για κέικ με πορτοκάλι
Η πιο νόστιμη συνταγή για κέικ πορτοκάλι!
Πόσο λατρεύω τα κέικ, δεν μπορείς να φανταστείς! Δεν θέλω λοιπόν να εξαρτώμαι από το ζαχαροπλαστείο της γειτονιάς, οπότε ψάχνω συνέχεια νέες και εύκολες συνταγές για να φτιάχνω γλυκά μόνη μου στο σπίτι και να τα μοιράζομαι με τους αγαπημένους μου.
Δες επίσης την αγαπημένη μου συνταγή για σοκολατόπιτα εδώ!
Προσπαθώ να ακολουθώ τις κλασσικές συνταγές, τις παραδοσιακές, αυτές που μας έμαθαν οι γιαγιάδες μας, αλλά μια στο τόσο μ’αρέσει να βάζω την φαντασία μου να δουλέψει και να μετατρέψω ένα απλό κέικ, σε κάτι ακόμη πιο νόστιμο και δημιουργικό! Δεν χρειάζεσαι fancy και ιδιαίτερα υλικά για την παρακάτω πορτοκαλόπιτα.
Ένα φρέσκο σπιτικό κέικ φρούτων είναι πάντα προτιμότερο από το να αγοράσεις ένα έτοιμο. Η διαφορά δεν είναι μόνο στη γεύση (το σπιτικό κέικ είναι πάντα πιο νόστιμο κατά την γνώμη μου) αλλά και η διαδικασία του να ψήσεις το κέικ μπορεί να είναι ευχάριστη και διασκεδαστική. Μπορείς να ακολουθήσεις την συνταγή για το κέικ πορτοκάλι και να το ετοιμάσεις με τα παιδιά σου, με τον σύντροφό σου ή μία φίλη!
Η μαγειρική ενώνει τους ανθρώπους, και ανεξαρτήτως το αποτέλεσμα (που αν ακολουθήσεις τα απλά βήματα για το κέικ η νοστιμιά είναι σίγουρη) θα σας φέρει πιο κοντά και θα περάσετε όμορφα.
Ας μην χάνουμε άλλο χρόνο όμως, κάνε scroll για να σου δείξω τι χρειάζεσαι για το κέικ πορτοκάλι και ποια είναι τα βήματα για να το πετύχεις 100%
Αυτό το αφράτο κέικ πορτοκάλι που γίνεται με φρέσκο χυμό πορτοκάλι και ξύσμα πορτοκαλιού δίνει την τέλεια γεύση.
Το γλάσο γίνεται από κρέμα βουτύρου, τυρί κρέμα, ζάχαρη άχνη και ξύσμα πορτοκαλιού.
Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος στο φούρνο: 20 λεπτά (περίπου)
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΚ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
2½ φλιτζάνια αλεύρι
1 ¾ φλιτζάνια ζάχαρη
1½ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
¾ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 φλιτζάνι Λάδι (έξτρα-παρθένο ελαιόλαδο, ή μαγειρικό λάδι καρύδας, ή οποιοδήποτε χρησιμοποιείς στη κουζίνα)
1 φλιτζάνι φρέσκο χυμό πορτοκάλι που θα στύψεις μόνος σου
3 αυγά
1 φλιτζάνι ξινόκρεμα
1 – 2 κουταλάκια του γλυκού Ξύσμα Πορτοκαλιού
Για το frosting:
1 φλιτζάνι βούτυρο, λιωμένο
κρέμα τυριού
4 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη
1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
2 κσ φρέσκο χυμό πορτοκάλι
ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΚ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
Προθερμαίνεις το φούρνο στους 350 βαθμούς.
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύεις το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
Σε ένα άλλο μπολ βάλε, την κρέμα, με το λάδι μαγειρικής που θα χρησιμοποιήσεις, χυμός πορτοκαλιού, αυγά, την ξινή κρέμα και το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακάτεψε καλά.
Ρίχνουμε σε λαδωμένο τηγάνια το μείγμα του κέικ.
Ψήνουμε για 19-21 λεπτά, ανάλογα με το μέγεθος του τηγανιού που χρησιμοποιείς. Για να ελέγξετε αν το κέικ πορτοκαλιού είναι έτοιμο, τοποθέτησε μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο. Αν βγει καθαρό, μπορείς να το βγάλεις από το φούρνο! Άφησέ το την να κρυώσει για 15 λεπτά πριν το βάλεις σε πιάτο.
- Ξεκίνα με τα ξηρά συστατικά. Ανακάτεψε μαζί με το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Τα δύο υλικά– μαγειρική σόδα και το baking powder – βοηθάνε στο να φουσκώσει το κέικ και να γίνει ακόμα πιο αφράτο.
- Η ξινόκρεμα βοηθά να δημιουργήσεις μια τέλεια υφή. Χρησιμοποιώντας ξινόκρεμα ή βουτυρόγαλα, το κέικ γίνεται λίγο πιο τραγανό στα πλαϊνά και έχει πιο φρέσκια γεύση.
Για να κάνεις το γλάσο (την επικάλυψη κέικ)
Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάς το βούτυρο και το τυρί κρέμα για 4 λεπτά μέχρι να αφρατέψει. Ανακάτεψε τη ζάχαρη άχνη, το ξύσμα πορτοκαλιού και το χυμό πορτοκαλιού, και τοποθέτησέ το γύρω από το κέικ. Στο τέλος, βάλε δύο κομμάτια πορτοκάλι για να το κάνεις οπτικά πιο γευστικό και yummi!
Σέρβιρε και απόλαυσε το πιο εύκολο και νόστιμο κέικ πορτοκάλι!
Δες ακόμη πιο εύκολες και νόστιμες συνταγές εδώ!