Είπαμε ότι ένας στόχος που πρέπει να θέσεις στο νέο έτος είναι σίγουρα φροντίσεις πιο πολύ τον εαυτό σου. Τι σημαίνει αυτό; Εκτός από την σωματική συ υγεία, η ψυχολογική είναι εξίσου σημαντική και δεν πρέπει να την αγνοείς!

Κάνε ότι μπορείς για να τα έχεις καλά με τον εαυτό σου, να απολαμβάνεις μικρές καθημερινές στιγμές χαλάρωσης, έτσι ώστε να μπορείς να είσαι πιο αποδοτική στις εργασιακές σου υποχρεώσεις, και στην προσωπική σου ζωή να μπορείς να παίρνεις πιο σωστές αποφάσεις.

Παρακάτω θα διαβάσεις δέκα super tips που θα σε βοηθήσουν να θωρακίσεις τον εαυτό σου, να αποκτήσεις περισσότερη αυτοπεποίθηση και να σε ενδιαφέρει λιγότερο η γνώμη των άλλων!

#1

Ακόμα και όταν μοιάζει προσωπικό, σπανίως οι άνθρωποι κάνουν κάτι εξαιτίας σου-κυρίως το κάνουν εξαιτίας τους.

 

#2

Όλοι οι δύσκολοι, σκληροί άνθρωποι που συναντάς υπήρξαν κάποτε γλυκείς και μαλακοί σαν μωρά, αυτή είναι μάλλον μία από τις τραγωδίες ανθρώπινης ύπαρξης. Οπότε, όταν κάποιος είναι αγενής, εσύ φρόντισε να είσαι καλή και ευγενική. Αντιμετωπισέ τον όπως θα ήθελες να αντιμετωπίσουν εσένα σε μια δική σου κακή μέρα.

 

#3

Μερικές φορές λέμε ή κάνουμε πράγματα ορμώμενοι από τις καταστάσεις και όχι επειδή το επιλέγουμε συνειδητά.

 

#4

Ίσως να μην μπορείς να ελέγξεις όλα όσα λένε ή κάνουν οι άλλοι, αλλά μπορείς να αποφασίσεις ότι δεν θα τα αφήνεις να επηρεάζουν την αυτοεκτίμησή σου. Εξάλλου, οι σωστοί άνθρωποι και φίλοι που αξίζεις να έχεις στην ζωή σου δεν θα σε έκαναν να αισθάνεσαι άσχημα.

#5

Αν είσαι διατεθειμένη να αντιμετωπίζεις τη συμπεριφορά των άλλων ως μια ένδειξη με την σχέση που έχουν με τον εαυτό τους, τότε θα τα παίρνεις πολύ λιγότερο προσωπικά αυτά που λένε ή κάνουν και σε επηρεάζουν.

#6

Η ηρεμία είναι υπερδύναμη. Η ικανότητα να μην υπερβάλλεις στις αντιδράσεις σου ή να μην τα παίρνεις όλα προσωπικά θα διατηρήσει το μυαλό σου καθαρό και την ψυχολογία σου με θετικό πρόσημο.

Δες επίσης: 6 στάσεις yoga που θα σε βοηθήσουν να ηρεμήσεις!

#7

Θα νιώσεις μια πρωτόγνωρη αίσθηση ελευθερίας όταν αποστασιοποιηθείς από τα πιστεύω και τις συμπεριφορές των άλλων. Το πως σε αντιμετωπίζουν οι άλλοι είναι δικό τους πρόβλημα, το πως αντιδράς είναι δικό σου.

#8

Είναι καλό να παίρνεις τη δημιουργική κριτική σοβαρά, αλλά όχι προσωπικά. Φρόντισε να ζυγίζεις πάντα ό,τι ακούς σε σχέση με αυτό που ξέρεις ότι ισχύει για σένα.

#9

Δεν μπορείς να επηρεάσεις το πως οι άλλοι λαμβάνουν την ενέργεια και την προσωπικότητά σου. Οτιδήποτε καταλαβαίνει η προβάλλει πάνω σου κάποιος, είναι τις περισσότερε φορές ένα θέμα που αντιμετωπίζει ο ίδιος.

#10

Αν θέλεις πραγματικά να βελτιώσεις την αυτοπεποίθηση και την αυτοεκτίμησή σου, μην αφήνεσαι στα χέρια των άλλων και μην τους επιτρέπεις να κυριαρχούν στα συναισθήματα σου.

Δες επίσης: Πώς να οργανώσεις επιτέλους στην ζωή σου!

#11

Οι περισσότεροι έχουμε την τάση να τοποθετούμε τον εαυτό μας στο επίκεντρο. Ο κόσμος όμως δεν περιστρέφεται γύρω από εμάς, και ας πιστεύουμε ότι όλα γύρω μας γυρίζουν.

#12

Πολλές φορές εξαρτόμαστε από τους άλλους για να νιώσουμε ευτυχισμένοι ή ασφαλείς συναισθηματικά ή οικονομικά και περιμένουμε να καλύψουν τις ανάγκες μας.

Αν πρέπει να θυμάσαι κάτι από όλα τα παραπάνω είναι το εξής:

Οτιδήποτε λέει ή κάνει κάποιος, όμως, σχετίζεται με τη δική του οπτική, τα δικά του τραύματα, τις δικές του εμπειρίες και προσλαμβάνουσες.

Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να αγνοούμε εντελώς το feedback των άλλων,αλλά πρέπει να μάθουμε να ξεχωρίζουμε τι κρατάμε και τι πετάμε ακόμα και από τους αγαπημένους μας ανθρώπους.

Τέλος, μην ξεχάσεις να δεις:

11 πράγματα που θα κάνουν το 2018 καλύτερο!

 

  • Ακολουθήστε μας και στο Facebook:

Eli
Το online περιοδικό ELI, λάτρης της μόδας και της ομορφιάς, είναι κοντά σου από το 2016 και σε εμπνέει να βγάζεις προς τα έξω τον καλύτερό σου εαυτό! Η ομάδα μας αποτελείται από fashionholics και beauty junkies που αγαπάνε να μοιράζονται μαζί σου συμβουλές για το make up, την ομορφιά, και την μόδα! Είμαστε εδώ για να κάνουμε reviews τα τελευταία προϊόντα, να δώσουμε styling tips και οτιδήποτε έχει σχέση με το lifestyle. Σου λύνουμε κάθε απορία και να είσαι σίγουρος-η θα σου απαντήσουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται!

Leave a Response