Ωραία τα φοιτητικά χρόνια, αλλά κάποτε τελειώνουν. Σπούδασες, έμαθες άπειρα πράγματα, γνώρισες χιλιάδες ανθρώπους, μπήκες στο πανεπιστήμιο ως μία κοπέλα που δεν ήξερε τι ακριβώς ήθελε να κάνει και τώρα απέκτησες το πολυπόθητο πτυχίο! Τώρα τι; Πώς θα βρεις δουλειά στην εποχή της κρίσης; Δύσκολο, το ξέρουμε. Όχι όμως ακατόρθωτο.

Τώρα που κρατάς ένα ισχυρό χαρτί στα χέρια σου έχεις πολλές ευκαιρίες μπροστά σου, ανοίγονται νέοι δρόμοι, και μπορείς να ξεκινήσεις την επίσημη ενήλικη ζωή σου έτσι ακριβώς όπως την φανταζόσουν, αρκεί να θυμάσαι κάποια πραγματάκια. Διάβασε παρακάτω τα πιο αποτελεσματικά tips που θα σε βοηθήσουν να βρεις μία θέση στην αγορά εργασίας και να θέσεις σε εφαρμογή τις γνώσεις σου!

Τι πρέπει να θυμάσαι τώρα που πήρες πτυχίο; Δες προσεκτικά τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνεις!

1.Βάλε πρώτα τον εαυτό σου.

Τι θα πει αυτό; Απλό. Είναι καιρός να σταματήσεις να αφήσεις το κοντινό σου περιβάλλον να επηρεάζει τις μελλοντικές σου αποφάσεις. Μην ακούς τους γονείς σου για ότι αυτοί πιστεύουν πως είναι η ‘ιδανική’ εργασία για εσένα. Με αυτό τον τρόπο θα βρεθείς σε έναν εργασιακό χώρο που θα σε κάνει να δυσανασχετείς καθημερινά. Φαντάζεσαι τον εαυτό σου σε αυτή την θέση για το υπόλοιπο της ζωής σου; Εσύ απέκτησες το πτυχίο, με δικές σου προσπάθειες και αγώνες, και τώρα καλείσαι εσύ η ίδια να πάρεις την ζωή στα χέρια και να ακολουθήσεις τον καλύτερο δρόμο για εσένα. Εξάλλου, το πανεπιστήμιο ως ίδρυμα, δεν αποσκοπεί αποκλειστικά στην μετάδοση γνώσεων με φορέα έναν καθηγητή, αλλά λειτουργεί ώς ένας τρόπος να εξοικιωθείς με την ενήλικη ζωή!

2.Μην απαιτείς τα πάντα από την αρχή.

Είναι τέλειο που έχεις στόχους, φιλοδοξίες και προσπαθείς να κερδίσεις ότι καλύτερο για τον εαυτό σου, το αξίζεις άλλωστε! Ωστόσο, καλό είναι να μην φανείς αχάριστη και δεν εκτιμάς τις θέσεις εργασίας που έχεις βρει και τις πετάς γιατί πιστεύεις ότι είσαι πολύ καλή γι’αυτές! Σίγουρα δεν σου είπαμε να εργαστείς στην συνοικιακή καφετέρια, αλλά η καριέρα σου χτίζεται αργά και σταδιακά. Δεν θα βρεθείς στην κορυφή αμέσως μετά την αποφοίτηση σου. Γι’αυτό πρέπει από κάπου να ξεκινήσεις. Αυτό που πρέπει να ψάχνεις είναι να βρεις έναν φιλικό και δραστήριο χώρο που θα σου επιτρέψει να αναδείξεις τις γνώσεις και τις δυνατότητες σου, και θα σου επιτρέψει αργότερα να κατακτήσεις μία ανώτερη θέση.

3.Online!

Φυσικά και ζούμε στην εποχή της τεχνολογίας και της εποχής που ΌΛΑ συμβαίνουν διαδυκτιακά. Εσύ θα μείνεις εκτός; Όχι φυσικά. Για να σε καθοδηγήσουμε, σου προτείνουμε αρχικά να ετοιμάσεις το πιο τέλειο βιογραφικό (αν δεν το έχεις κάνει ήδη) και να το στείλεις σε όλες τις εταιρείες που σου έχουν κερδίσει το ενδιαφέρον, και περιμένεις να επικοινωνήσουν μαζί σου. Πρώτα όμως, κάνε μία έρευνα και ψάξε οτιδήποτε θα εντυπωσίαζε τον μελλοντικό σου εργοδότη. Βιογραφικά θα στείλουν όλοι, πόσοι όμως θα ξεχωρίσουν; Ψάξου! Επίσης, μία σοβαρή επιχείρηση μπορεί να αναζητήσει το όνομα σου στα διάφορα social media, οπότε προσπάθησε να διατηρείς μία καλή εικόνα και να μοιράζεσαι τόσα όσα πρέπει. Δεν βλάπτει για παράδειγμα να κοινοποιείς τις πολιτικές σου ιδεολογίες και απόψεις, αλλά μήπως να αποφύγεις εκφράσεις όπως ‘ αυτός ο ******* δεν κάνει τίποτα για την χώρα μας!) Χμ, ξανασκέψου το!

4. E-mail.

Δεν θα ξεχάσουμε να σου υπενθυμίσουμε πόσο μα πόσο σημαντικό είναι να ανανεώσεις την ηλεκτρονική σου διεύθυνση. Αν λοιπόν χρησιμοποείς αυτό που δημιούργησες όταν ήσουν 12 χρονών και τελειώνει με ‘ακη’ και ‘λινι’, maraki και sofoulini, μήπως θα ήθελες να στείλεις κάτι πιο σοβαρό; Δημιούργησε λοιπόν ένα καινούργιο email που θα αντιπροσωπεύει το νέο σου σοβαρό, επίσημο και σοβαρό εαυτό! Εντάξει μωράκια μου;

5.Savoir vivre

Μην ξεχνάς τους καλούς τρόπους συμπεριφοράς κατά την διάρκεια της συνέντευξης. Προσπάθησε το ευχαριστώ σου να ακούγεται φυσικό, και το χαμόγελο σου να μην είναι στημένο. Ο άνθρωπος που έχεις απέναντι σου συναντάει πολλούς νέους σαν και εσένα, και πιθανόν να το καταλάβει. Θέλεις να δείξεις την φιλική σου διάθεση, τις επικοινωνιακές σου δυνατότητες, την ισχυρή προσωπικότητα και τις ξεχωριστές σου γνώσεις που θα βοηθήσουν την επιχείρηση του να διευρυνθεί και να αναπτυχθεί με την δική σου συμβολή. Πρέπει λοιπόν να τον πείσεις πως αυτό θα γίνει σίγουρα να σε προσλάβει! Βγάλε τον δικηγόρο που έχεις μέσα σου, και αν πιστεύεις ότι δεν το έχεις, καλά θα κάνεις να τον καλλιεργήσεις. Στο τέλος, μπορείς να ρωτήσεις και πότε πιστεύεις ότι θα επικοινωνήσουν μαζί σου.

  • Ακολουθήστε μας και στο Facebook:

Eli
Το online περιοδικό ELI, λάτρης της μόδας και της ομορφιάς, είναι κοντά σου από το 2016 και σε εμπνέει να βγάζεις προς τα έξω τον καλύτερό σου εαυτό! Η ομάδα μας αποτελείται από fashionholics και beauty junkies που αγαπάνε να μοιράζονται μαζί σου συμβουλές για το make up, την ομορφιά, και την μόδα! Είμαστε εδώ για να κάνουμε reviews τα τελευταία προϊόντα, να δώσουμε styling tips και οτιδήποτε έχει σχέση με το lifestyle. Σου λύνουμε κάθε απορία και να είσαι σίγουρος-η θα σου απαντήσουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται!

Leave a Response