Εύκολα ντόνατ με σοκολάτα, χωρίς γλουτένη!
Υπάρχει μία φράση, η οποία έχει ως εξής: Μην εμπιστεύεσαι κάποιον που δεν τρώει σοκολάτα! Γιατί άλλωστε, ποιός φυσιολογικός άνθρωπος δεν λατρεύει την απίστευτη γεύση που αφήνει η σοκολάτα στο στόμα μας;
Σας έχουμε κάτι καλύτερο σήμερα όμως! Μία συνταγή που μπορείς να κάνεις μόνος σου στο σπίτι: Ντόνατ με σοκολάτα, χωρίς πρόσθετη γλουτένη για να το απολαύσεις χωρίς τύψεις! Είναι το τέλειο γλυκό, ειδικά τώρα που προσπαθείς να μην πάρεις έξτρα θερμίδες για το καλοκαίρι.
Δες παρακάτω το βίντεο που θα σε βοηθήσει σε κάθε βήμα! Μπορείς να διαβάσεις και αναλυτικά όλα τα συστατικά, και την εκτέλεση που πρέπει να ακολουθήσεις για να κάνεις αυτά τα υπέροχα ντόνατ!
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΠΟΥ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΣ:
- 150γρ βούτυρο
- 50 γρ κακάο
- 1 κγ βανίλια
- 5 αυγά
ΕΚΤΈΛΕΣΗ (ΠΑΝΕΥΚΟΛΗ!):
Σε μία κατσαρόλα (ή βαθύ τηγάνι) θα προσθέσεις το βούτυρο το κακάο και την βανίλια, και θα ανακατέψεις μέχρι το μείγμα να δέσει καλά. Ύστερα, θα προσθέσεις ένα ένα τα αυγά ξεχωριστά, αφού βγάλεις την κατσαρόλα από την φωτιά. Στη συνέχεια, θα χρειαστείς ένα ταψί για muffin(ή cupcakes, είναι το ίδιο) και με το αντικολλητικό χαρτί θα σχηματίσεις μικρές μπαλίτσες, τις οποίες θα τοποθετήσεις στο κέντρο, για το κάθε ντόνατ.
Στο τέλος, θα βάλεις γύρω από κάθε μπαλίτσα το μείγμα, και θα ψήσεις τα ντόνατ για 8 με 10 λεπτά, στους 180 βαθμούς Κελσίου. Για γαρνιτούρα μπορείς να βάλεις από πάνω ότι θέλεις. Για παράδειγμα, μπορείς να λιώσεις σοκολάτα, και να προσθέσεις sprinkles.
Δες επίσης: